Ενδιαφέρον για το Αρρεναγωγείο Βραχασίου από τη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή!!!

Μετά από αρκετές συναντήσεις και συζητήσεις με τον υπεύθυνο της Βελγικής Σχολής Αθηνών για τις αρχαιολογικές ανασκαφικές έρευνες στο Κεφάλι Αγ. Αντωνίου κ.Jan Driessen και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μιχάλη Πετσαλάκη και με τη συνεργασία του τοπ. συμβούλου Χρήστου Μαμαλούκου διαφαίνεται το ενδιαφέρον της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής να προχωρήσει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο Τοπικό Συμβούλιο Βραχασίου.
Η πρόταση θα αφορά την παραχώρηση για κάποιο χρονικό διάστημα, την επισκευή και διαμόρφωση του παλιού Αρρεναγωγείου στο Βραχάσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι προτάσεις θα συνίστανται:
1. Στη διαμόρφωση του δυτικού υπόγειου και ισόγειου σε αποθηκευτικό χώρο των ευρημάτων από το Κεφάλι Αγ. Αντωνίου αλλά και από άλλες περιοχές της τοπικής μας Κοινότητας.
2. Στη διαμόρφωση του μεγάλου ανατολικού χώρου σε αίθουσα πολλαπλής χρήσεως(εκθεσιακός χώρος, χώρος εκδηλώσεων κ.α.)
3.Στη διαμόρφωση του εξωτερικού δυτικού χώρου σε χώρο στάθμευσης
4. Στη διαμόρφωση του βόρειου εξωτερικού χωρου μεταξύ σχολείου και τοίχου αντιστήριξης σε κλειστό χώρο πλυσίματος και μελέτης κεραμικής. Θα τοποθετηθούν σταθερές λεκάνες πλυσίματος σταθερές τράπεζες καθώς και αφοδευτήριο- αποχέτευση.
5. Στην τοποθέτηση συστήματος συναγερμού σε όλο το κτήριο όλο το 24ωρο.
6. Η παραχώρηση από τον Δήμο Αγ. Νικολαου, που θα έχει και τον τελικό λόγο, για συγκεκριμένο χρόνο στη Βελγική Σχολή που θα αναλάβει την εξεύρεση χρημάτων για τη μελέτη και επισκευή του Αρρεναγωγείου. Θα γίνει και αναζήτηση πιθανών ευεργετών για χρηματοδότηση του έργου με μνεία του ονόματος τους.

Αναμένεται με ενδιαφέρον λοιπόν η πρόταση από τη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή  προς το Τοπικό Συμβούλιο και το Δήμο ώστε να δούμε αν τελικά προχωρήσει η υπόθεση αυτή.

Εκ πρώτης όψεως η πρόταση φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αφού δημιουργεί τη δυνατότητα στο Βραχάσι να αποκτηθεί ένας ακόμη χώρος αυτή τη φορά με χρήση από μια Αρχαιολογική Σχολή η οποία φαίνεται να αποζητά χώρο για πολλά χρόνια στην περιοχή μας.

Αναμένεται να δούμε τις λεπτομέρειες της πρότασης και να ευχηθούμε να δούμε ένα στολίδι του Βραχασίου και του τόπου μας να βρίσκει το δρόμο του…

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ DRIESSEN H ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΙ ¨"ΜΠΟΥΦΟΣ"ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΝΩΣΟΥ -ΜΑΛΛΙΩΝ- ΜΠΟΦΟΥΣ-ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ-ΔΡΗΡΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΙΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΛΓΟ ΠΡΕΣΒΗ .ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΗΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ.ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΙΔΗ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΙΣΤΑΤΕ ΚΑΙ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο Κ .DRISSEN ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κ.DRIESSEN. AS TOY ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ,ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΜΑΜΑΛΟΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Ο χρήστης Ζαχαρίας Φθενάκης είπε…
Επιτέλους και κάτι καλό. Συγχαρτήρια στους κ. Πετσαλάκη και Μαμαλούκο για τις προσπάθειες. Ίσως τελικά αυτός είναι ένας τρόπος για να αναστηλωθεί και αξιοποιηθεί το παλιό σχολείο. Ας προσπαθήσουμε όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Κυρίως βέβαια σημασία έχει τι θα κάνει ο δήμος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανατριχιαστικά λεπτομερέστατο το σχεδιάγραμμα του Αρρεναγωγείου από τον παλιό δάσκαλο Πλατάκη.Οι συνομίληκοι του,όπως και ο Χατζής-καβετζής που επιδιόρθωνε ρολόγια τσέπης είχαν μάτι αετίσιο,οι αείμνηστοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!