"Ούτε εσωστρέφεια ούτε χωρισμός"

Είναι πασίγνωστο ότι ο τρόπος με τον οποίο έγνε η διαχείριση των εκκλησιαστικών θεμάτων του Βραχασίου, δεν είχε τη γενικότερη συναίνεση, με συνέπεια να δημιουργηθούν πολυάριθμες πληγές στην κοινωνία του χωριού.
Αντί λοιπόν, οι πληγές αυτές να επουλωθούν, γίνεται προσπάθεια να κουκουλωθούν, με την προβολή της άποψης ότι η τοπική κοινωνία είναι εσωστρεφής και ότι το Βραχάσι και το Σίσι είναι χωρισμένα και γι αυτό πρέπει "να υπάρχει η αναγκαία αλληλοπεριχώρηση"...!(Αντί δηλαδή για αλληλοαναχώρηση...)
Πάντως, μολονότι έχω ενημερωθεί για τα περισσότερα, προτιμώ να σιωπήσω, γιατί σε τέτοια θέματα δεν βρίσκεται εύκολα η άκρη του νήματος.(Όμως θεώρησα ηθική μου υποχρέωση και συμβούλεψα τον ταμία της τριακονταπενταετούς θητείας).
Επίσης θεωρώ πολιτική μου υποχρέωση να δημοσιοποιήσω, ότι το Εκκλησιαστικό Σύστημα Διοίκησης πρέπει να εξοφλήσει όλα εκείνα που "οφείλει" στο Βραχάσι και στο Σίσι, ως αναπλήρωση εκείνου που υπήρχε παλαιότερα στο Σελλινάρι (το μέχρι σήμερα αρνητικό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχετικές προσπάθειες  των τελευταίων δεκαετιών, ήταν περισσότερο "διπλωματικές" και λιγότερο ουσιαστικές).
Τέλος σε εφημερίδα της 1-9-2011 διάβασα ακριβώς και κατά λέξη τα εξής:
"Εμείς οι Έλληνες έχουμε χάσει τη διαλογική μας ικανότητα, έχουμε χάσει τον τρόπο να συζητούμε, να ακούμε ο ένας την ψυχή του άλλου και το μόνο που κάνουμε είναι να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο, αντί να σηκώσει ο καθένας το βάρος της προσωπικής του ευθύνης".

Γ.Ν. ΜΑΡΚΑΚΗΣ
(ΜΑΡΚΟΓΙΩΡΓΗΣ)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΑΡΚΟΓΙΩΡΓΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΑΛΙΝ? ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΑΣΩΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ ΑΦΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΛΗΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ.ΜΑΜΑΛΟΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!