Ο Μ. Πετσαλάκης απαντά στους συκοφάντες διαστρεβλωτές

Λάβαμε το παρακάτω σχόλιο του Προέδρου Μιχάλη Πετσαλάκη, ο οποίος δέχεται τελευταία μια ανοίκεια επίθεση από διάφορα παράκεντρα, τα οποία προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην περιοχή:

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΤΗ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ ΜΙΛΑΘΙΩΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Η ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΙΧΑ Ή ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΟ ΜΙΝΩΑ ΓΕΝΕΙΑΤΑΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΙΝΟS IMPEREAL KAI ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. 
ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΔΕ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΟΥ.Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ . 
ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗ ΒΡΑΧΑΣΩΤΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΙΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΓΕΝΕΙΑΤΑΚΗΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΗΘΕΛΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
ΔΕΝ ΜΑΣΣΑΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ .ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΘΙΩΤΕΣ Η ΒΡΑΧΑΣΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. 
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΙΝΟS IMPEREAL ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 120.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΣΙΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Μ.ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ."

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΣΙΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΜΑΝΟΛΗΣ Σ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχουν στα γραφόμενα σας οι κένταυροι.
Οι καρεκλοκένταυροι,όπως τους αποκαλείτε.
Το δεύτερο συνθετικό της λέξης συνάδει με τις καρέκλες.Οι κένταυροι είναι μυθικά όντα που ζούσαν στο καταπράσινο Θεσσαλικό βουνό το Πήλιο.Ήταν μισά ζώα και μισοί άνθρωποι.Το κεφάλι τους ήταν ανθρώπινο και το σώμα τους αλογίσιο.Ήταν δάσκαλοι και γνωστότερος ο κένταυρος Χείρων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από την εποχή που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα συμβαίνοντα γύρω μας ερχόμαστε σε επαφή με τη θαυμαστή έννοια της δημοκρατίας .
Οι περιγραφές των «δασκάλων» μας σε σχολεία, σε συλλόγους, σε κοινωνικές δράσεις που συμμετέχουμε , γι’ αυτό το εξαίρετο πολίτευμα, φαντάζουν ιδανικές.
Πράγματι αποτελεί παράγοντα πολιτισμού για κάθε κοινωνία και έθνος να ξεχωρίζει και να εμπιστεύεται τις τύχες του, σ’ αυτούς που φέρουν τη σφραγίδα της δωρεάς και όχι σε ανθρώπους που το αξίωμα είναι προϊόν μιας θερμής , παραγωγικής νύχτας.
Τα γεγονότα βεβαίως πολλές φορές σε μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνίες εξελίσσονται διαφορετικά από την ιδανική εκδοχή τους.
Παρατηρούμε εκλεγμένους άρχοντες να «μπερδεύουν» το δημόσιο με το ιδιωτικό συμφέρον, να άγονται και να φέρονται σε κοσμικά σαλόνια, έρποντας στα πόδια των καθοδηγητών τους.
Είναι θλιβερό το φαινόμενο να βλέπεις το άγχος τους μην προσβληθούν και θίγουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.
Έτσι υφαίνεται ο ιστός της διαπλοκής και της διαφθοράς που αηδιάζει και σκανδαλίζει τον λαό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καταστάσεις εκτροπής.
Η δημοκρατία και η πρόοδος, κατά τη γνώμη μου, είναι σπόροι που φυτρώνουν και ευδοκιμούν όταν ποτίζονται με το νερό του ειλικρινούς διαλόγου , αντιτιθέμενων πολλές φορές επιχειρημάτων, που προέρχονται όμως από ακέραιες , ανεξάρτητες φωνές ικανές να αναγνωρίσουν , να συνθέσουν και να παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα.
Δημοκρατία είναι η γέφυρα που στηρίζεται σε πυλώνες ιδεών, σε θεσμούς και έδαφος πολιτισμένο και όχι σε χορηγούς και ευεργέτες.
Για να απολαύσουμε τα αγαθά του εξαίρετου αυτού πολιτεύματος πρέπει άμεσα οι θεσμικοί εκπρόσωποι σε όλες τις βαθμίδες να αλλάξουν στάση διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκαστική η δράση των πολιτών , ελπίζω προς τη σωστή κατεύθυνση.


Γιώργος Μιχ. Κωστάκης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
απομονωση και περιφρονηση σε οσους περιφρονησαν και ερημωσαν το Βραχασι μας.Σαν κοινωνια πρεπει να αντιδρασουμε στους εισαγομενους σωτηρες.Ο Μαρκογιωργης φερει μεγαλη ευθυνη που τους επετρεψε και επιβιωσαν πολιτικα και δυστυχως διερηξαν τον ησυχο και ηρεμο κοινωνικο ιστο του χωριου μας.Ας αναλογισθει τις ευθυνες του και ας κανει αυτοκριτικη.Ειναι και ο ιδιος θυμα της μισαλοδοξης και ακραιας πολιτικης συμπεριφορας τους.Μαρκογιωργη περιμενουμε να βγεις σαν αντρας να πεις τα πραγματα με το ονομα τους.
Αρχισες ενα ωραιο αγωνα που κατεληξε απο τους επομενους σε τραγωδια.Κανε κατι εστω και αυτη την υστατη ωρα. Να ενωθει ξανα το Βραχασι οπως το ειχες ενωμενο μια 12ετια και ας αφησουμε τους υπολοιπους να συνεχιζουν τον αγωνα για το χωριο τους.Βραχασωτης του Ηρακλειου μελος του συλλογου Μεραμβελιωτων Ηρακλειου.
Ο χρήστης Γιωργος Μανουσακης είπε…
Αν Μανόλη Σ. διαθέτεις τον ελάχιστο "πολιτικό ανδρισμό" (που λέει και ο Πετσαλάκης) γράψε το ονοματεπώνυμο σου και πες μας ποιοι είναι οι "περιθωριακοί που εξακολουθούν να παρουσιάζονται ως σωτήρες της περιοχής που στην πραγματικότητα κατέστρεψαν οι ίδιοι"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος ειναι αυτος ο τυπος ρε παιδια που λεγεται Μανουσακης και απειλει μεσω διαδικτυου τον Μανωλη Σ.για τις απόψεις του και για αυτά που γράφει...

Πεστε ΤΟΥ να διαβάσει τις απόψειςτου Κωστάκη "περι δημοκρατίας"
Ο χρήστης Γιωργος Μανουσακης είπε…
Ανώνυμε, αν ψάχνεις για απειλές σχετικά με τα όσα γράφονται στο διαδίκτυο, αναζήτησε τον Πετσαλάκη και όχι εμένα.
Ο χρήστης Ζαχαρίας Φθενάκης είπε…
Ελαβα πρόσφατα ένα e-mail από φιλικό μου πρόσωπο, με ένα κείμενο που ταιριάζει στην περίσταση. Το κείμενο λέει τα εξης:


Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ'ότι έχω ζήσει έως τώρα.

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

* Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

* Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη
χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.

* Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.

* Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.

* Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να
οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.

* Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο. μετά βίας για την επικεφαλίδα.

* Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται. Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα.

* Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

* Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.

* Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων. Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

* Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει. Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν. Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει. Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου. Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ.»

Από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία "

Φάγαμε πολύ και πολίτιμο χρόνο ασχολούμενοι με μετριότητες, με παράλογους ανθρώπους που παρά τη
χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Οι ατέρμονες συζητησεις με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν, είναι ανώφελες.

Καλά τα λες φιλέ Γιώργη Κωστάκη, τα "ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", μόνο που άργησες μερικά χρόνια. Θα σου πρότεινα να ανολογιστείς, πού είχε χαθεί αυτή η δημοκρατία, την οποία τώρα υπερασπίζεσαι και αναζητάς, όταν κάποιοι πετούσαν ντομάτες, σε όσους συγχωριανούς μας ήθελαν να ασκήσουν το μέγιστο των δημοκρατικών δικαιωμάτων: να Ψηφίσουν...

Η δημοκρατία οντως στηρίζεται σε ιδέες και σε θεσμούς, μόνο που αυτό δεν μπορούμε να το θυμόμαστε, μόνο όταν βολευει, γιατί τότε είναι που "υφαίνεται ο ιστός της διαπλοκής και της διαφθοράς που αηδιάζει και σκανδαλίζει τον λαό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καταστάσεις εκτροπής". Εκτός αν θεωρείς ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ εκτροπή.

"Injustice anywhere is a threat to justice everywhere. - Martin Luther King" ...έτσι την πάθαμε εμείς.

Ρωτά ο άλλος, ποιοι είναι οι "περιθωριακοί που εξακολουθούν να παρουσιάζονται ως σωτήρες της περιοχής που στην πραγματικότητα κατέστρεψαν οι ίδιοι" και δεν αντιλαμΒάνεται ότι μια μετριότητα δε θα σκεφτοταν να κοιτάξει στον καθρέφτη...

Ζαχαρίας Φθενάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!