Το Ηράκλειο καλωσορίζει τον Νίκο και Παντελή ΣωτηριάδηΣτα χέρια τους υλικά όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο χαλκός, το γυαλί, ο σίδηρος και η πέτρα, παίρνουν ζωή.
Ξέρω, ακούγεται τετριμμένο ως εισαγωγή, αλλά στην περίπτωση των αδερφών Σωτηριάδη ταιριάζει γάντι!


Έργα τους κοσμούν την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την είσοδο του λιμανιού του Αγίου Νικολάου, αλλά και πολλές ιδιωτικές συλλογές προσωπικοτήτων, όπως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του προέδρου της Κίνας, του πρώην προέδρου των Η.Π.Α., του προέδρου της Βουλής της Χιλής, αλλά και δικών μας πολιτικών, όπως είναι ο Κ. Στεφανόπουλος, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Σημίτης, κ.α.


Ο Νίκος και ο Παντελής Σωτηριάδης, πρόσφατα δημιούργησαν τον δικό τους χώρο, την δική τους γκαλερί στο Ηράκλειο, με δυο εισόδους από την οδό Μιχελιδάκη 6 και την οδό Ψαρομιλίγκων 9.


Από το 1985 που ξεκίνησαν τις δημιουργίες τους, βρίσκονται σε ένα διαρκή καλλιτεχνικό οίστρο.


Εμπνευσμένοι από την Ελληνική μυθολογία και τις παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και από τους σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, καταφέρνουν να απεικονίσουν με τα έργα τους τις ανησυχίες που τους προβληματίζουν ,αλλά και να παρουσιάσουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα.
Γλυπτά που εντυπωσιάζουν, δημιουργίες που σου δίνουν την αίσθηση του οικείου, καλλιτεχνήματα που μπορούν με άνεση να κοσμήσουν κάθε χώρο και που παράλληλα αποκτούν με το πέρασμα του χρόνου προστιθέμενη αξία.

Ο Νίκος και ο Παντελής Σωτηριάδης έχουν πραγματοποιήσει εκθέσεις σε πολλές γκαλερί, με τελευταία αυτή στο Ηράκλειο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το καλοκαίρι του 2011, μια έκθεση που την επισκέφτηκαν χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Χαρακτηριστικό των συναισθημάτων που δημιουργούνταν στο κοινό της έκθεσης, είναι το σχόλιο που άφησε στο βιβλίο εντυπώσεων μια γυναίκα από την Αυστραλία 72 ετών, η οποία έγραψε: «Ευχαριστώ το σύμπαν που μου έδωσε την ευχαρίστηση να γνωρίσω τη δουλειά δυο καταπληκτικών καλλιτεχνών. Νίκο και Παντελή, θα κουβαλάω πάντα μαζί μου τις εικόνες των έργων σας».

Στον χώρο της γκαλερί τους στο Ηράκλειο, ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγάλη συλλογή από αριστουργηματικά έργα τέχνης πολλαπλής παραγωγής με κόστος που ξεκινάει μόλις από τα 40 €, μέχρι μοναδικά γλυπτά, ιδανικά για μεγάλους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς
Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας επίπλων και ειδικών κατασκευών, απόλυτα προσαρμοσμένων στο χώρο και στην οικονομική δυνατότητα κάθε ενδιαφερομένου, αλλά και πρωτοποριακές ιδέες διακόσμησης για το σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο.


Σε κάθε περίπτωση, το ανέκαθεν «φτωχό» πολιτιστικά Ηράκλειο, δείχνει εν μέσω περιόδου κρίσεως, να ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στις αναγνωρισμένες καλλιτεχνικές αξίες. Ποιος ξέρει, ίσως χρειαζόμασταν τελικά μια οικονομική κρίση για να οδηγηθούμε στην εγχώρια καλλιτεχνική ανάπτυξη…


Σημείωση:  Ο Νίκος Σωτηριάδης ως γνωστόν έχει σχέση με το χωριό μας αφού έχει παντρευτεί την Άννα Παπαδάκη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!