ΑΕΙΦΟΡΟΣ…. ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ

Καθολικό αίτημα των καιρών αποτελεί η ανάπτυξη σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. 
Κατά τη γνώμη μου αυτή πρέπει να είναι κατ’ αρχήν ηθική, κοινωνική, πολιτισμική και μετά οικονομική.
Συγκεκριμένες  προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως ομόνοια, κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη, ηγετική καθοδήγηση, δεν βλέπω να συντρέχουν ούτε σε εθνικό ούτε σε τοπικό επίπεδο.
Παρατηρούμε ακατάσχετη φλυαρία, μαξιμαλιστικά οράματα και προσωπικές βολές, πολλές φορές κάτω από τη ζώνη.
Άνθρωποι που έχουν πράγματα να δώσουν στην κοινωνία παρασύρονται και παρασύρουν στο βούρκο το δημόσιο διάλογο και αυτοθαυμάζονται ως αυθεντίες.
Ζωντανό παράδειγμα η αντιμετώπιση του μοναδικού εργαλείου ανάπτυξης της περιοχής μας.
Ορισμένοι ριψάσπιδες την ώρα της ευθύνης περιορίζονται στην καταστροφολογία και τον ενδυματολογικό χλευασμό ανθρώπων που προσπαθούν το ακατόρθωτο.
Δεν καταλαβαίνουν ότι το να κουνάς μαριονέτες είναι ίσως διασκεδαστικό γι’ αυτούς αλλά καταστροφικό για την κοινωνία.
Η Επιχειρησιακή Βραχασίου, στην οποία αναφέρομαι βεβαίως, πρέπει να βαδίσει το δρόμο της νομιμότητας αλλά και της διαρκούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Είναι τραγελαφικό το φαινόμενο άνθρωποι που κουβαλάνε την ευθύνη, το βάρος και την τιμή της ψήφου του λαού να μετατρέπουν μια μια  την ψήφο τους σε φαρμακερά βέλη στην καρδιά της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.
Με τις τελευταίες εξελίξεις προβλέπω το μακρύ χέρι του ιδιώτη να απλώνεται πάνω από το δημόσιο συμφέρον.
Οι κρατούντες  αρέσκονται στο νόμιμο και ηθικό απαξιώνοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής και παραγνωρίζοντας τον πλούτο που έχουμε να δώσουμε με κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό.
Επειδή, τέλος, παρατηρώ πως ορισμένοι διατείνονται ότι ζουν και αναπνέουν για το Βραχάσι και ότι έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, η λαϊκή συνέλευση είναι κοντά, μπορούν να εκφράσουν τα επιχειρήματά τους και να πείσουν και εμάς τους υποψιασμένους πολίτες.      
         
Γιώργος Μιχ. Κωστάκης

Σχόλια

Ο χρήστης ΜΑΜΑΛΟΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε…
Το θεωρείς Γιώργο σωστό να μην ξέρει τίποτα το Τοπικό Συμβούλιο από την διαχείριση και να ξέρει η γνωστή πλαπλαδολόγος?
Ο χρήστης Ζαχαρίας Φθενάκης είπε…
Αγαπητέ Φίλε Γιώργο Κωστάκη

κάνεις ένα λάθος. Η εταιρεία δεν αποτελεί το μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής. Αποτελεί το μοναδικό εργαλείο εξαγοράς συνειδήσεων, το μοναδικό εργαλείο εξαγοράς ψήφων και το μοναδικό εργαλείο εξυπηρέτησης προσωπικών πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων.

Με λίγα λόγια, σου λέει ο Α τοπικός σύλλογος ... "γιατί να μην τα έχω εγώ καλά με τους διοικούντες της εταιρεία για να πάρω κι εγώ απ' αυτούς δυο - τρεις χιλιάδες ευρώ;". Έτσι εξαγοράστηκε η συνείδηση, που θα δικαιολογήσει στη συνέχεια τις παράνομες προσλήψεις, την οικονομική ζημιά κτλ κτλ, και θα πει "ναι μεν παράνομες οι προσλήψεις, αλλά δούλευαν και τα Βραχασωτάκια" και θα πει επίσης από μέσα του "και πήρα κι εγώ δυο χιλιάδες ευρώ".

Και συνεχίζω ... Με την (παράνομη) παράκαμψη του ΑΣΕΠ, (κάτι που είχα εξ αρχής στηλιτεύσει σκωπτικά, με την αίτησή μου για πρόσληψη στην εταιρεία την περίοδο Κυβερνητάκη), αλλά και τις δήθεν διαφανείς, (αλλά στην πράξη απλώς νομιμοφανείς και επομένως παράνομες) φωτογραφικές ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, προσλήφθηκαν στην εταιρεία πρόσωπα που επιβλήθηκαν ή προτάθηκαν από συγκεκριμένα παράκεντρα εξουσίας, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες προσωπικές πολιτικές, στόχους και συμφέροντα.

Για το καλό λοιπόν της κοινωνίας μας, έπρεπε αυτό το απόστημα να σπάσει και έσπασε. Τώρα είναι στο χέρι αυτών που έχουν την τοπική εξουσία να αποδείξουν αν θέλουν η εταιρεία να αποτελέσει πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο, ή αν θα κλείσει άδοξα τον κύκλο της, αφού δεν θα μπορέσει πιά να εξυπηρετήσει τις προσωπικές τους πολιτικές.

Η εταιρεία, αν και εκ του νόμου και εκ του καταστατικού της, δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, θα μπορούσε πράγματι εμμέσως να αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο. Όχι όμως επειδή θα μπορούσε (παρανόμως;) να μοιράζει μερικά χρήματα στον ΑΟΒ και στους πολιτιστικούς συλλόγους (πλην του αναπτυξιακού Σισίου, όσο ήμουν εγώ πρόεδρος...), όχι επειδή θα μπορούσε παρανόμως (!) να κάνει μερικά δημόσια έργα, υποκαθστώντας ουσιαστικά το έργο του δήμου και δίνοντάς του άλλοθι για να μην κάνει αυτός αυτά που είναι υποχρεωμένος να κάνει, αλλά επειδή μέσα από δραστηριότητες που θα ανέπτυσσε, θα μπορούσε να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα χωρίς να λειτουργεί ανταγωνιστικά έναντι των υπαρχόντων επιχειρήσεων, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να οργανώσει επιχειρηματικές δραστηριότητες με βάσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας. Το απλούστερο που θα μπορούσα τώρα να σκεφτώ είναι η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, όπου θα διαφήμιζε το Σίσι και τα ξενοδοχεία του. Και βέβαια όλα αυτά θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα για την ίδια την εταιρεία, πέρα από την εκμετάλλευση των παραλιών, η οποία βεβαίως από μόνη της (η εκμετάλλευση των παραλιών) θα μπορούσε να την εξασφαλίσει, κάτω από συνθήκες χρηστής διοίκησης, με αρκετά κέρδη και όχι ζημίες...

Ζαχαρίας Φθενάκης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ? ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ? ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ? ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΣΙ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ? ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ? ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕ? ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ? ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΣΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είδα στο ιστολόγιο του Μανουσάκη τα παρακάτω και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω.

Γράφει... "ουδέποτε από το διαδίκτυο δεν μπήκα στη λογική να λιβανίσω κανέναν και να παρουσιάσω το έλλασσον ως μέγιστο"

Μάθε κύριε Μανουσάκη να γράφεις πρώτα και μετά έλα να μας κάνεις μάθημα πολιτικής στο Βραχάσι.

Λες "ουδέποτε ...δεν μπήκα". Δύο αρνήσεις... που σημαίνει "ΠΑΝΤΑ έμπαινες στη λογική να λιβανίζεις ...". Ηθέλες να πεις, "ουδέποτε μπήκα στη λογική να λιβανίσω...", αλλά δεν ξέρεις ούτε πώς να το πεις, ούτε πώς να το γράψεις και γράφεις το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που θες να πεις...

Λες "και να παρουσιάσω το έλλασσον ως μέγιστο". Το αντίθετο του "έλασσον" είναι το "μείζον" και το αντίθετο του "μέγιστο" είναι το "ελάχιστο". Άσε που το "έλασσον" γράφεται με ένα "λ"... Και ανορθόγραφος δηλαδή, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το "έλασσον" και το "μείζον" είναι συγκρητικός βαθμός. Το "μέγιστο" και το "ελάχιστο" υπερθετικός. Ήθελες λοιπόν να πεις "και να παρουσιάσω το έλασσον ως μείζον..."

Υ.Γ. Πριν ξαναπροσπαθήσεις με το γραπτό λόγο, μάθε πρώτα να τον εκφράζεις με σωστά Ελληνικά... Ένας εν δυνάμει ...ηγέτης δεν μπορεί να μην ξέρει να εκφράζεται σωστά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oxi da more Giorgh kai to akotorthoto. Akatorthoto einai na kaneis paranomes proslhpseis?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό το κείμενο αλλά γενικόλογο Γιώργο.
Κάνε το πιο συγκεκριμένο.
Πες ονόματα.
Μπορείς;

Δ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει κι ο βούρξκος ηδονή Γιώργη...
Αλλά που να ξέρεις εσύ από αυτά...
Η κομματική ορθοδοξία δεν το επιτρέπει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να κάνουμε βρε Γιώργη. Για να μετανοήσεις πρώτα πρέπει να αμαρτήσεις. Κι εμείς αμαρτάνουμε κάθε μέρα για το χωριό μας.
Εσύ ο άφθαρτος μπορείς να μας πεις τι εννοείς από την βαθυστόχαστη ανάλυσή σου;
Κάτι θέλεις να πεις αλλά το καταλαβαίνεις μόνο εσύ.
Γιατί κλείσατε ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ που ήσουνα διαχειριστής; Εκεί δεν είχε βούρκο; Ξέρω τον καυγά σου με τον άλλο... Το είδες αλλά ήταν αργά. Μην κάνεις τώρα τον τιμητή...
Εκεί είχε βούρκο Γιώργη μου. Εκεί.
Και όσο κι αν προσπαθείτε να εξαφανίσετε τα ίχνη σας, σβήνοντάς το τελείως από το διαδίκτυο, κάποιοι έχουν κρατήσει τις ύβρεις και τον βούρκο που είχατε δημιουργήσει...
Έχει βέβαια νόημα η μετάνοια Γιώργη μου αλλά πρώτα πρέπει να εξομολογηθείς...


Ένας φίλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Telika re Gowrgh, hsoun ;h den hsoun diaxeirisths sta NEA TOU BRAXASIOU? Polys kosmos exei aporia.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!