Χρ. Μαμαλούκος: "περιμένω να δω τα περιβόητα έργα που θα κάνουν το 2013 να γίνει ορόσημο για το Βραχάσι"

Για φαντάσου!!! 
Το 2013 λέει θα είναι έτος ορόσημο για το Βραχάσι!!! 
Αν και θα ήταν απόλυτα καλοδεχούμενη η πρόοδος και η ευμερία στο χωριό μας (έστω και μετά από δύο χρόνια απραξίας της δημοτικής αρχής), θα ήταν πιό χρήσιμο αν όλα αυτα τα έλεγε ο δήμαρχος, παρά οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι του παραγγελιοδόχου του.
Υπάρχει βέβεα και υπόμνημα για τα έργα του Βραχασίου πριν 1,5 χρόνο από τον  πρώην πρόεδρο και   Μαζί μ' αυτά, θα ήταν καλό, να μας εξηγούσε, γιατί έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2013 για να φτάσουμε στο έτος ορόσημο. 
Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν μας εξηγούσε ποιά έργα θα ήταν εκείνα που θα έκαναν το 2013 έτος ορόσημο και πώς ο υπερχρεωμένος δήμος Αγ. Νικολάου, θα μπορούσε να εξασφαλίσει έργα για το Βραχάσι, που δεν μπόρεσε να τα εξασφαλίσει μέχρι σήμερα. 
Φαίνεται πάντως ότι μας το φυλάει για εκπληξη ο κ. πρόεδρος και γι αυτό δε μας τα ανακοινώνει. 
Από την άλλη η λαϊκή σοφία λέει «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι» και πολύ φοβάμαι ότι οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του κυρίου προέδρου απλά θα επιβεβαιώσουν τη λαϊκή σοφί α. Εύχομαι να διαψευστώ.


Τα περί συκοφαντίας που λέει ο κ. Πρόεδρος, φαντάζομαι ότι αφορούν τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την περιουσία της κοινότητας και το Ε9. 
Λυπάμαι κύριε πρόεδρε που στριμωχθήκατε και αντί να δίνετε απαντήσεις καταφεύγετε σε αόριστες και φτηνές δικαιολογίες. Εγώ σας ζήτησα να ενημερωθώ για την περιουσία της κοινότητας και αντί αυτού με ενημερώσατε
ότι δε γνωρίζετε τίποτα για αυτήν, ενώ ο νόμος σας ορίζει προστάτη της κοινοτικής περιουσίας. Πού είναι λοιπόν η συκοφαντία; 
Θα ήμουν συκοφάντης, αν ήταν συκοφαντία το ότι δεν γνωρίζετε την περιουσία της κοινότητας, το ότι είστε υποχρεωμένος να υπερασπίζεστε την κοινοτική περιουσία, το ότι προσπαθείτε να αποφύγετε την απάντηση για τους δικούς σας λόγους, το ότι  δεν ψάξατε καν αν υπάρχει περιουσιολόγιο και Ε9. 

Επειδή όμως όλα τα παραπάνω είναι η ωμή αλήθεια, την οποία εσείς παρουσιάσατε στην απάντησή σας, ο συκοφάντης είστε εσείς κύριε πρόεδρε και τα παράσημα των ατοπημάτων τα πήρατε «επάξια» για μια ακόμα φορά. 
Είναι όμως κρίμα κύριε πρόεδρε, μέσα σε τόσο μικρό διάστημα της ενασχόλησής σας με τα κοινά, να έχετε συλλέξει τόσα πολλά παράσημα ατοπημάτων. Όσο για την ανικανότητα... οι πράξεις σας το δείχνουν.
Καταφέρατε να κάνετε συνεδρίαση παράτυπα, χωρίς να με καλέσετε όπως ορίζει η νομοθεσία σας, όπως σας 
καταλογίζει και η επιτροπή ενστάσεων της περιφέρειας. Καταφέρατε έτσι να πάρετε αποφάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το δήμο, γιατί τότε οι αποφάσεις του δήμου θα «πάσχουν ακυρότητας», όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση της επιτροπής. 


Αυτή είναι η ικανότητά σας κύριε πρόεδρε, που δεν μπορείτε ούτε μια συνεδρίαση να συγκαλέσεστε, όπως προβλέπει ο νόμος.
Δε θα επεκταθώ περισσότερο να κρίνω τις «βαρυσήμαντες» δηλώσεις του κ. προέδρου. Ο κόσμος δύο χρόνια τώρα γνωρίζει τι συβαίνει και μπορεί να καταλάβει. Επειδή όμως τα πολλά λόγια λοιπόν είναι φτώχεια και η φτώχεια ξεχειλίζει στις δηλώσεις του κ. προέδρου, εγώ περιμένω να δω τα περιβόητα έργα που θα κάνουν το 2013 να γίνει ορόσημο για το Βραχάσι. 
Περιμένω λοιπόν με αγωνία να τα χειροκροτήσω.

Χρήστος Μαμαλούκος
Tοπικός σύμβουλος Βραχασίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!