Γιώργος Φθενάκης: Εύχομαι ο Αϊ Βασίλης να ζεστάνει τις ...παγωμένες ψυχές τους!!!


Όταν κάποιος κοιτάζει τον καθρέπτη, οποιαδήποτε στιγμή της μέρας και λέει στον εαυτό του ότι θα κάνει τα αδύνατα - δυνατά για το καλό του τόπου, δεν είναι .. αυτοεξευτελισμός αλλά ανδρική συμπεριφορά και συνάμα δυνατή επιθυμία που ελπίζει να υλοποιηθεί.
Σίγουρα δεν είναι ... δήθεν συμπεριφορά από μερικούς - μερικούς ( ευτυχώς μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού) που επικαλούνται ...συνταγματικά δικαιώματα ενώ από την άλλη διαστρεβλώνουν την ουσία και αξία της λέξης Πολιτισμού.
Φυσικά είναι λογικό αυτό αφού δεν έχουν κατανοήσει όχι μόνο τη λέξη Πολιτισμός και κουλτούρα άλλα τη σημασία της λέξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η δική τους ...δημοκρατία καθρεπτίζεται με τα ειρωνικά σχόλια τους στα blogs, όπου εκεί ξεπερνούν τα όρια της ανοχής και της γελιότητας, αφού η ...λάσπη επιτρέπεται.
Επιπλέον, αν κάποιος βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη, σημαίνει ότι κάνει την αυτοκριτική του. Δεν ...φοβάται τις αλήθειες. Και αυτό έντιμο θεωρείται άλλα κάποιοι το ..."βαφτίζουν" ως αυτοεξευτελισμό.
Αλήθεια, αντικρίσατε τον εαυτό σας στον καθρέπτη για να κάνετε την αυτοκριτική σας;
Αν ναι, τότε σίγουρα ο καθρέπτης θα ράγισε.
Αν για παράδειγμα κάποιος έλαβε μόνο μια ψήφο στις εκλογές ( πέρα από τη δική του) και μάλιστα σε επίπεδο νομού αυτό θεωρείται αυτοεξευτελισμός.
Με δύο ψήφους, όσο και αν το επιθυμεί διακαώς κάποιος, δεν εκλέγεται τοπικός άρχοντας. Πέρα από προσπάθεια και σεβασμό στην τοπική κοινωνία, απαιτείται και μυαλό!
Τώρα αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ...τυχερό τότε είναι άξιος της τύχης του...
Εύχομαι ο Αϊ Βασίλης να ζεστάνει τις ...παγωμένες ψυχές τους!!!

Γιώργος Φθενάκης

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Mamaloukos Hristos Ζεστά και καυτά χαμόγελλα είπα στο Αι Βασίλη να φέρει στους αγέλαστους.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζεματιστά!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην Μίλατο μιά φορά πήρε ένα ψήφο ο Ζουράρης.
Ο χρήστης Ζαχαρίας Φθενάκης είπε…
Αχ μωρέ Γιώργη πόσο χαμηλά αφήνεις να σε ρίχνουν οι μισθωτοί κοντυλοφόροι, με αυτές τις γελοίες απαντήσεις που σου γράφουν . Αν μπαίνω στο κόπο να σου απαντήσω το κάνω μόνο και μόνο στο όνομα μιας παλιάς φιλίας μας, που τελικώς επέλεξες να τη θεωρήσεις τελείως κατώτερη και νομίζεις τώρα ότι κάποιος είσαι επειδή είσαι Πρόεδρος ενός ασήμαντου χωριού στην Κρήτη. Όπως βλέπεις, μ' αυτά που λέω, σου δίνω και επιχειρήματα να ξιφουλκήσεις εναντίον μου για τη μεγαλοπρέπεια του Βραχασίου και να λαϊκίσεις ακόμα μια φορά ποντάροντας στην αγάπη των συγχωριανών μας για το χωριό μας. Όμως αγαπητέ Γιώργη, αν δεν το έχεις καταλάβει, είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δε θα επεκταθώ περισσότερο, μέρες που είναι. Θα σου πω μόνο τα εξής:
1. Κοιτάζοντας τον καθρέφτη για να αυτοθαυμάζεσαι ως σωτήρας, δε σημαίνει ότι είσαι και σωτήρας, ούτε ότι ο αυτοθαυμασμός είναι αυτοκριτική. Ο αυτοθαυμασμός είναι χαρακτηριστικό των ψωνισμένων. Από τον αυτοθαυμασμό στην αυτοκριτική υπάρχει μια άβυσος, την οποία δε φαίνεται να κατανοείς.
2. Για την ουσία, δε λες κουβέντα. Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα... Δικαίωμά σου βεβαίως, αλλά και τι να πεις...
3. Θα ήταν πάντως καλό να μας κάνεις μερικά μαθήματα δημοκρατίας και πολιτισμού για να μάθουμε και εμείς οι αδαείς τι σημαίνει Πολιτισμός και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από εσένα το μεγάλο δάσκαλο. Αν μπορούσες να σκεφτείς λίγο παραπάνω, θα είχες λιγότερη έπαρση αγαπητέ δάσκαλε της δημοκρατίας και του πολιτισμού και θα μπορούσες να κατανοήσεις καλύτερα ότι με όσα έχουν γίνει δεν έχεις πολλά περιθώρια για παληκαρισμούς. Αλλά καλά κάνεις, όταν η κοινωνία αυτό το ανέχεται, έστω και με την αδιαφορία της.

Ζαχαρίας Φθενάκης

Υ.Γ. Με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και ας με συγχωρήσουν για το άκαιρο όλων των παραπάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!