Ο Ζαχ. Φθενάκης απαντά στον Γ. Φθενάκη:"Αχ μωρέ Γιώργη..."

Ο Πρόεδρος Γ. Φθενάκης

Αχ μωρέ Γιώργη πόσο χαμηλά αφήνεις να σε ρίχνουν οι μισθωτοί κοντυλοφόροι, με αυτές τις γελοίες απαντήσεις που σου γράφουν. 
Αν μπαίνω στο κόπο να σου απαντήσω το κάνω μόνο και μόνο στο όνομα μιας παλιάς φιλίας μας, που τελικώς επέλεξες να τη θεωρήσεις τελείως κατώτερη και νομίζεις τώρα ότι κάποιος είσαι επειδή είσαι Πρόεδρος ενός ασήμαντου χωριού στην Κρήτη. 
Όπως βλέπεις, μ' αυτά που λέω, σου δίνω και επιχειρήματα να ξιφουλκήσεις εναντίον μου για τη μεγαλοπρέπεια του Βραχασίου και να λαϊκίσεις ακόμα μια φορά ποντάροντας στην αγάπη των συγχωριανών μας για το χωριό μας. 
Όμως αγαπητέ Γιώργη, αν δεν το έχεις καταλάβει, είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δε θα επεκταθώ περισσότερο, μέρες που είναι. Θα σου πω μόνο τα εξής:

1. Κοιτάζοντας τον καθρέφτη για να αυτοθαυμάζεσαι ως σωτήρας, δε σημαίνει ότι είσαι και σωτήρας, ούτε ότι ο αυτοθαυμασμός είναι αυτοκριτική. Ο αυτοθαυμασμός είναι χαρακτηριστικό των ψωνισμένων. Από τον αυτοθαυμασμό στην αυτοκριτική υπάρχει μια άβυσος, την οποία δε φαίνεται να κατανοείς.
2. Για την ουσία, δε λες κουβέντα. Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα... Δικαίωμά σου βεβαίως, αλλά και τι να πεις...
3. Θα ήταν πάντως καλό να μας κάνεις μερικά μαθήματα δημοκρατίας και πολιτισμού για να μάθουμε και εμείς οι αδαείς τι σημαίνει Πολιτισμός και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από εσένα το μεγάλο δάσκαλο. Αν μπορούσες να σκεφτείς λίγο παραπάνω, θα είχες λιγότερη έπαρση αγαπητέ δάσκαλε της δημοκρατίας και του πολιτισμού και θα μπορούσες να κατανοήσεις καλύτερα ότι με όσα έχουν γίνει δεν έχεις πολλά περιθώρια για παληκαρισμούς. Αλλά καλά κάνεις, όταν η κοινωνία αυτό το ανέχεται, έστω και με την αδιαφορία της.Ζαχαρίας ΦθενάκηςΥ.Γ. Με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και ας με συγχωρήσουν για το άκαιρο όλων των παραπάνω.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σ' ένα καθρέφτη ψεύτικα γελώ
να μη ξεχάσω,αν έρθει
και καμιά χαρά
να ξέρω ν' αντιδράσω..!

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!