Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ενορίας Αγίας Τριάδος Αγίου Νικολάου

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων κτίστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Ενορίας και λειτουργεί κανονικά από τον Απρίλιο του 2009. Τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διοικείται από το Φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία: «Φίλοι Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ενορίας Αγίας Τριάδος», που είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό» (ΦΕΚ, Β΄ 1492/20.11.’02).
Είναι δυνάμεως 25 κλινών και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Σκοπός της Μονάδας

Σκοπός της Μονάδας είναι η παροχή φιλοξενίας, στοργής και συντροφικότητας σε άτομα που έχουν ανάγκη και τους δίνεται η δυνατότητα να χαρούν μέσα σε ένα κοινωνικά οργανωμένο χώρο με πνεύμα αγάπης και αλληλοκατανόησης και σ’ ένα φιλικό περιβάλλον άνετο και με γούστο διαμορφωμένο.

Παρέχει: διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, ευκαιρίες αναψυχής. 

Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα οικογενειακό σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά, για άτομα που βιώνουν την μοναξιά κι αναζητούν ένα συντροφικό χώρο κι ένα τρόπο καλύτερης συμβίωσης, για ψυχική υγεία και πνευματική ευεξία.

Κύριο μέλημα εκείνων που συνέλαβαν και υλοποιούν την ιδέα λειτουργίας μιάς τέτοιας Μονάδας  είναι η δημιουργία οικογενειακού περιβάλλοντος, παράλληλα με τη διασφάλιση μόνιμης, άνετης διαμονής και γηριατρικής φροντίδας.


Λειτουργία της Μονάδας


Η Μονάδα άρχισε και λειτουργεί με άτομα που μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται, με σκοπό να τους δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν μερικά χρόνια με τη συναίσθηση ότι μπορούν ακόμη να χαρούν τις ευκαιρίες που τους παρέχει η ζωή, μέσα σε ένα χαρούμενο και ευεργετικό περιβάλλον.
Με την πάροδο του χρόνου αναπόφευκτο είναι οι τρόφιμοι αυτοί, αν όχι όλοι, να περιέλθουν σε τέτοια κατάσταση ώστε να μη μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Υπάρχει η πρόβλεψη ώστε να αποκτηθούν συν τω χρόνω οι προϋποθέσεις και για κατάκοιτους.
Επομένως, επί του παρόντος, η Μονάδα δέχεται άτομα που μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται ή τουλάχιστον με κάποια δυσκολία και να μην είναι κατάκοιτα.  

Το υπηρετικό προσωπικό αποτελείται από έξι άτομα επί μισθώ, εκ των οποίων 4 νοσηλεύτριες. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων είναι υποδειγματικές.

Παράλληλα η Μονάδα στέλνει φαγητό καθημερινά στην πόλη του Αγίου Νικολάου και στην γύρω περιοχή (Κριτσά κ.λπ.) συνολικά 55 περίπου μερίδες.

Προϋποθέσεις εισαγωγής


Στη Μονάδα γίνονται δεκτά άτομα αμφοτέρων των φύλων (άνδρες και γυναίκες) ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής και κατοικίας, πάνω από 60 ετών, που, επί του παρόντος δεν είναι κατάκοιτα και που μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται έστω και με ορισμένες προϋποθέσεις. Επίσης, άτομα που δεν πάσχουν από μεταδοτικό νόσημα ή νόσημα που να απαιτείται ειδική νοσηλεία.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:
Σταθερά και Φαξ: 28410-22180,  28410-28036 και κινητό: 6945185950
Ταχυδρομική Δ/νση:
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ενορίας Αγίας Τριάδος
Μαξίμου Ομολογητού 2, περιοχη «Λαγκός», Τ.Κ.72100

Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Κρήτης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πρωτοπρεσβύτερος, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!