Ρεπορτάζ από το Κοινοτικό Συμβούλιο...


Στο τοπικό συμβούλιο Βραχασίου 12/12/12 ακούστηκαν μερικά άκρως ενδιαφέροντα θέματα για την τοπική κοινωνία.
Δυστυχώς το ακροατήριο ήταν ολιγομελές 4-5 πολίτες. 
Μπήκε θέμα διεύρυνσης της πιάτσας των ΤΑΧΙ στο Σίσι. 
Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης ΤΑΧΙ, πρότεινε λοιπόν η διεύρυνση να γίνει βόρεια προς την πλευρά του λιμανιού.
Οι δύο της πλειοψηφίας του τοπ.συμβουλίου είπαν ΝΑΙ στη διεύρυνση ενώ ο τοπ.συμβουλος της αντιπολίτευσης Χ. Μαμαλούκος είπε επίσης ΝΑΙ αλλά με την προϋπόθεση να δουν οι υπηρεσίες του Δήμου εάν η διεύρυνση είναι εντός της ιδιοκτησίας της Κοινότητας.
Στο θέμα του Συν/μού Βραχασίου που ως γνωστόν είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Συν/μού Κ.Πλατάκη που ήταν παρών να επιστραφεί από το Δήμο  το υπάρχον οικόπεδο του Συν/μού διότι όπως είπε λόγω της οικονομικής κρίσης δεν επιτεύχθηκε η μεταφορά του ελαιουργείου στην Αγία Άννα Σισίου, όπως είχε προγραμματισθεί.
Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου Π.Καρατσής που παραβρέθηκε στο τοπικό Συμβούλιο με τον Δημοτ.Σύμβουλο Μ.Λεμπίδη, ζήτησε ενημέρωση από τον πρόεδρο τι είδους παραχώρηση ήταν αυτή  - παραχώρηση εδάφους στο Δήμο αλλά όχι κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανήματα και ο πρόεδρος του Συν/μού  απάντησε ότι το κτήριο είναι παλαιό της 10ετίας του 30 και αυτή τη στιγμή είναι ετοιμόρροπο με πολλά προβλήματα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση είπε ο αντιδήμαρχος Κερούλης που ήταν επίσης παρών ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόσθηκε  και στην ανταλλαγή των οικοπεδαγρών για το γήπεδο, με επιτροπή εκτίμησης και ότι προβλέπει ο νόμος σε ανάλογες περιπτώσεις. 
Σε ερώτηση του κ. Καρατσή για το άλλο οικόπεδο στην Αγία Άννα, ο Πρόεδρος Γ.Φθενάκης είπε κάτι που ακούσθηκε πρώτη φορά, ότι εκεί θα γίνουν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, δεξαμενές λυμάτων κ.λ.π. 
Δηλαδή χωροθετήθηκε ο βιολογικός καθαρισμός σε μια περιοχή εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση? 
Έχει προταθεί   από το Δήμο από το ΣΧΟΑΠ? 
Ο Δήμος το πρότεινε στο ΣΧΟΑΠ? 
Ποιός γνωρίζει κάτι? 
Μήπως επειδή βρέθηκε αυτό το αγρόκτημα εκεί με μεγάλη ευκολία το αποδέχτηκε η ΔΕΥΑΑΝ?
Υπενθυμίζουμε ότι η τέως κοινότητα χωροθέτησε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού σε κτήμα του Νίκου Διαλυνά στη Λαγκάδα χωρίς να το αγοράσει τελικά, αλλά η μελέτη πληρώθηκε...
Μπήκε επίσης θέμα από το σύμβουλο της αντιπολίτευσης Χ.Μαμαλούκο για τη μή παραδοση της ακίνητης περιουσίας της κοινότητας και ρώτησε τον πρόεδρο Γ.Φθενάκη τι ενέργειες έχει κάμει από τότε πού ανέλαβε για την ανεύρεση της ακίνητης περιουσίας αφού σύμφωνα με τον Καλλικρατη είναι υπεύθυνος για την προστασία της.
Αντί του Προέδρου απήντησε ο κ. Αντιδήμαρχος Κερούλης καθώς και ο Δημοτ.Σύμβουλος Γ.Δατσέρης ότι δεν υπάρχει θέμα, ότι έγινε στη Νεάπολη και στα άλλα διαμερίσματα έγινε και στο Βραχάσι.
Ο κ. Καρατσής του υπενθύμισε ότι δεν έγινε εμπρόθεσμη παράδοση παραλαβή στη Νεάπολη και στό Βραχάσι δεν γνωρίζουμε ακόμη τι παραλήφθηκε.
Τόνισε  στόν Πρόεδρο Γ.Φθενάκη που ειρωνεύτηκε τον τοπ.σύμβουλο Χ.Μαμαλούκο ότι το θέμα γιά τη μη παράδοση της ακίνητης περιουσίας είναι πολύ σοβαρό..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως φαίνεται, ένδοξες μέρες ζει το τοπικό συμβούλιο Βραχασίου υπό την προεδρία του κ. Φθενάκη. Δεν ξέρω αν πρέπει κανείς να γελάσει ή να κλάψει. Σίγουρα όμως θα πρέπει να κλάψει για τη μόνιμη κακομοιριά που δέρνει το χωριό μας. Λες και έχει πέσει βαριά κατάρα...

Ζαχαρίας Φθενάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!