Ο τράγος και ο σκύλος…. (μύθος του Αισώπου)


Στο παραμύθι του Αισώπου αναφέρεται ότι ένας σκύλος συνάντησε στον δρόμο ένα τράγο.
Βλέπει ο σκύλος να κρέμεται ένας…. «καλός μεζές» κάτω από την κοιλιά του τράγου ανάμεσα στα πίσω πόδια του ( τα χρειασίδια του, όπως λένε στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης ).
Ο σκύλος που είναι πονηρός, σκέτο σαΐνι, βλέπει και ξαναβλέπει τον… μεζέ, εκτιμά ότι σε λίγο θα του πέσει και παίρνει στο κατόπι τον τράγο, περιμένοντας το πέσιμο, για να φάει τον… μεζέ!
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν, μπροστά ο τράγος πίσω ο σκύλος, άντε να πέσει ο… μεζές, τελικά ο… μεζές δεν έπεσε και ο σκύλος ψόφησε ξενηστικωμένος.
Τι σχέση τώρα μπορεί να έχουν ο τράγος , ο σκύλος, ο Αίσωπος, το ΠΑΣΟΚ, με την σημερινή πραγματικότητα….
Στις μέρες μας , πολιτικοί αναλυτές, κόμματα, παρασκήνια, ιντριγκαδόροι, γκαλοπολόγοι και  διάφοροι ονοματιζόμενοι αλλά και ακατονόμαστοι, έχουν επιλέξει σαν «ιερό σφάγιο» της πολιτικής το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας μετά μανίας να το διαλύσουν, να το λεηλατήσουν, μετερχόμενοι κάθε είδους μέσο, από τις στημένες δημοσκοπήσεις, τις χυδαίες επιθέσεις, αλλά ακόμη και την εσωτερική υπονόμευση.
Το γιατί; Διότι το ΠΑΣΟΚ, ο χώρος που εκφράζει και εν δυνάμει μπορεί να εκφράσει, αποτελούσε πάντοτε τον κορμό αναφοράς, της σωστής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα και ισχυρό βραχίονα υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας και του λαού.
Πολλοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν το «ιερό σφάγιο» ΠΑΣΟΚ, όπως το σκυλί που παρακολουθούσε το τράγο, του μύθου του Αισώπου και καλά θα κάνουν να αλλάξουν μυαλά και τακτική, για να μην έχουν την τύχη του σκύλου, που περίμενε περίμενε και τελικά ψόφησε!!
Κάποιοι επίσης, αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ «μετά βδελυγμίας», παριστάνοντας τις.. «παρθενώπες», όμως πρέπει να θυμηθούν, ότι εκτός από τις «παρθενώπες», υπάρχουν και «αι μωραί παρθένοι» της αντίστοιχης παραβολής.
Θα κλείσω με μια κρητική μαντινάδα, που άρεσε πολύ στον Ελευθέριο Βενιζέλο  και την επαναλάμβανε…
«τον τράγο τον αδυνατό, δεν τόνε στένει η μάντρα,
 o άντρας κάνει τη γενιά… και όχι η γενιά τον άντρα».

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
K.Aλεξάνδρα λόγο της θεσμικής θέσεως μου να σας ευχηθώ ιδιαίτερα τα χρόνια πολλά με υγεία από αυτό το αγαπημένο μας ιστολόγιο, αφού πολλές φορές στέλνουμε τις διάφορες ανακοινώσεις μας ο κάθε νας μας από την σκοπιά του.Ολα καλά αυτά που λέτε και έχουν την σημασία τους....αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν και όπως λέτε για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο ο οποίος είναι καλά διαβασμένος όπως δέιχνουν τα τελευταία γεγονότα και σταθερός στις αποψείς του, και στα εσώτερικα του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την χώρα,πραγματίκα τον στηρίζεται ?μκαι αν εξακολουθήται να στηρίζεται ανθρώπους στη τοπική αυτοδιοίκηση που γράφτηκάν πρόσφατα στο Συρίζα?Γιατί αρχίζω να φοβάμε ότι όλα τα λόγια σας είναι μύθοι και όχι μόνο τα παραπάνω.Και πάλι σας ευχόμαι καλές γιορτές σε εσάς και την οικογένεια σας.Μαμαλόυκος Χρήστος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέστα ρε Χρήστο... Είσαι ο πρώτος που τη λέει αυτή τη σωστή κουβέντα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά η κυρία Αλέκα μας, που την ψηφίσαμε κι όλας. Και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, όπως συνηθίζει να λέει. Αλλά τέτοιες μέρες, τέτοια θα λέμε? Χρόνια ΠΟλλά σε όλους και σε σένα Χρήστο για τη γιορτή σου.

Πλατάκης Γ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!