Ο τράγος και ο σκύλος…. (μύθος του Αισώπου)


Στο παραμύθι του Αισώπου αναφέρεται ότι ένας σκύλος συνάντησε στον δρόμο ένα τράγο.
Βλέπει ο σκύλος να κρέμεται ένας…. «καλός μεζές» κάτω από την κοιλιά του τράγου ανάμεσα στα πίσω πόδια του ( τα χρειασίδια του, όπως λένε στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης ).
Ο σκύλος που είναι πονηρός, σκέτο σαΐνι, βλέπει και ξαναβλέπει τον… μεζέ, εκτιμά ότι σε λίγο θα του πέσει και παίρνει στο κατόπι τον τράγο, περιμένοντας το πέσιμο, για να φάει τον… μεζέ!
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν, μπροστά ο τράγος πίσω ο σκύλος, άντε να πέσει ο… μεζές, τελικά ο… μεζές δεν έπεσε και ο σκύλος ψόφησε ξενηστικωμένος.
Τι σχέση τώρα μπορεί να έχουν ο τράγος , ο σκύλος, ο Αίσωπος, το ΠΑΣΟΚ, με την σημερινή πραγματικότητα….
Στις μέρες μας , πολιτικοί αναλυτές, κόμματα, παρασκήνια, ιντριγκαδόροι, γκαλοπολόγοι και  διάφοροι ονοματιζόμενοι αλλά και ακατονόμαστοι, έχουν επιλέξει σαν «ιερό σφάγιο» της πολιτικής το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας μετά μανίας να το διαλύσουν, να το λεηλατήσουν, μετερχόμενοι κάθε είδους μέσο, από τις στημένες δημοσκοπήσεις, τις χυδαίες επιθέσεις, αλλά ακόμη και την εσωτερική υπονόμευση.
Το γιατί; Διότι το ΠΑΣΟΚ, ο χώρος που εκφράζει και εν δυνάμει μπορεί να εκφράσει, αποτελούσε πάντοτε τον κορμό αναφοράς, της σωστής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα και ισχυρό βραχίονα υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας και του λαού.
Πολλοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν το «ιερό σφάγιο» ΠΑΣΟΚ, όπως το σκυλί που παρακολουθούσε το τράγο, του μύθου του Αισώπου και καλά θα κάνουν να αλλάξουν μυαλά και τακτική, για να μην έχουν την τύχη του σκύλου, που περίμενε περίμενε και τελικά ψόφησε!!
Κάποιοι επίσης, αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ «μετά βδελυγμίας», παριστάνοντας τις.. «παρθενώπες», όμως πρέπει να θυμηθούν, ότι εκτός από τις «παρθενώπες», υπάρχουν και «αι μωραί παρθένοι» της αντίστοιχης παραβολής.
Θα κλείσω με μια κρητική μαντινάδα, που άρεσε πολύ στον Ελευθέριο Βενιζέλο  και την επαναλάμβανε…
«τον τράγο τον αδυνατό, δεν τόνε στένει η μάντρα,
 o άντρας κάνει τη γενιά… και όχι η γενιά τον άντρα».

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
K.Aλεξάνδρα λόγο της θεσμικής θέσεως μου να σας ευχηθώ ιδιαίτερα τα χρόνια πολλά με υγεία από αυτό το αγαπημένο μας ιστολόγιο, αφού πολλές φορές στέλνουμε τις διάφορες ανακοινώσεις μας ο κάθε νας μας από την σκοπιά του.Ολα καλά αυτά που λέτε και έχουν την σημασία τους....αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν και όπως λέτε για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο ο οποίος είναι καλά διαβασμένος όπως δέιχνουν τα τελευταία γεγονότα και σταθερός στις αποψείς του, και στα εσώτερικα του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την χώρα,πραγματίκα τον στηρίζεται ?μκαι αν εξακολουθήται να στηρίζεται ανθρώπους στη τοπική αυτοδιοίκηση που γράφτηκάν πρόσφατα στο Συρίζα?Γιατί αρχίζω να φοβάμε ότι όλα τα λόγια σας είναι μύθοι και όχι μόνο τα παραπάνω.Και πάλι σας ευχόμαι καλές γιορτές σε εσάς και την οικογένεια σας.Μαμαλόυκος Χρήστος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέστα ρε Χρήστο... Είσαι ο πρώτος που τη λέει αυτή τη σωστή κουβέντα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά η κυρία Αλέκα μας, που την ψηφίσαμε κι όλας. Και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, όπως συνηθίζει να λέει. Αλλά τέτοιες μέρες, τέτοια θα λέμε? Χρόνια ΠΟλλά σε όλους και σε σένα Χρήστο για τη γιορτή σου.

Πλατάκης Γ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!