Συνεχίζονται τα θετικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό 1 εκατ. επιπλέον τουρίστες στην Ελλάδα


10-30% η αύξηση απ’ όλες τις ξένες αγορές


Της Άννας Κωνσταντουλάκη


Συνεχίζονται τα θετικά μηνύματα για την Ελλάδα απ’ όλες τις αγορές ενώ τα στοιχεία των προκρατήσεων που αυξάνονται συνεχώς δείχνουν ότι τα ξενοδοχεία στην Κρήτη θα αρχίσουν να εμφανίζουν υψηλές πληρότητες από την έναρξη κιόλας της τουριστικής περιόδου.
Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διεθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης είπε στην “Π”: “Οι προκρατήσεις δείχνουν αύξηση από όλες τις αγορές από 10%-30%.
Βλέπουμε αύξηση από την Αγγλία, τη Ρωσία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία κ.α.”.
Σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν περίπου στις 20 Απριλίου κι από τον Μάιο που γιορτάζουμε το Πάσχα όλα δείχνουν ότι θα έχουμε υψηλές πληρότητες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων σχολίασε: “Ολα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά και πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά τι θα κάνουμε για την επέκταση της σεζόν”. Ανάλογες επισημάνσεις έχει κάνει μιλώντας στην “Π” και ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, υπογραμμίζοντας ότι όλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. 
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμά ότι φέτος στην Ελλάδα, θα έχουμε επιπλέον 1 εκατομμύριο τουρίστες.

Σταθερή αξία η χώρα μας για τους Βρετανούς

Εξάλλου έρευνα του ΑΒΤΑ για τις τάσεις διακοπών των Βρετανών, το 2013, δείχνει ότι τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά μεταξύ αυτών και η Κρήτη θα εξακολουθούν να προσελκύουν το ενδιαφέρον, αν και υπάρχει και αυξανόμενη ζήτηση για προορι- σμούς της ενδοχώρας, όπως η Πελοπόννησος και η πόλη του Ναυπλίου.

Συνάντηση του ΣΕΤΕ με τον υπουργό Εργασίας

Η δυναμική του τουριστικού τομέα, η συμβολή του στην ανάκαμψη της οικονομίας, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και σημαντικά θεσμικά ζητήματα, είναι τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν στην σημερινή συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Στη συνάντηση θα παραβρεθούν και οι πρόεδροι των 14 πανελλήνιων κλαδικών ενώσεων– μελών του ΣΕΤΕ, οι οποίοι πρόκειται να αναφερθούν στην αναπτυξιακή δυναμική και τα χαρακτηριστικά των επιμέρους κλάδων του τουρισμού και, κυρίως, στη δυνατότητά τους να συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας. Μεταξύ άλλων, θα γίνει ενημέρωση γύρω από την εκτιμώμενη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για το 2013 και θα διερευνηθούν τα αναγκαία μέτρα για τη μεγιστοποίηση της απασχόλησης από την αναμενόμενη αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων. 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!