Επερώτηση από τη Δημοτική Συνεργασία: «Υπηρεσία Δόμησης – Αγίου Νικολάου»


«Υπηρεσία Δόμησης – Αγίου Νικολάου»
Άγιος Νικόλαος , 16.01.2013

Κύριε Δήμαρχε

Τους τελευταίους μήνες λαμβάνουμε διαρκώς αυξανόμενα παράπονα από τον κλάδο των Μηχανικών για την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγίου Νικολάου. Πρόσφατα μάλιστα είχε γίνει σύσκεψη στην Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ , όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούσαν συμπεριφορές ατόμων ,  αντιμετώπιση στον τρόπο ερμηνείας και εφαρμογής πολεοδομικών διατάξεων αλλά και στην εν γένει καθυστέρηση προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αντιλαμβανόμενοι ότι ευρισκόμαστε σε περίοδο έντονης κρίσης , όπου η οικοδομική δραστηριότητα έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει , αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να ανακύπτουν τέτοιου είδους ζητήματα σε ένα Δήμο με έντονα αναπτυξιακές προοπτικές , η Υπηρεσία Δόμησης του οποίου θα έχει σύντομα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει.

Αν και θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του  Αντιδημάρχου κ. Σγουρού Μιχαήλ - με δεδομένο ότι εξαιρούμε τους Μηχανικούς που ανήκουν στην ομάδα της πλειοψηφίας - ήταν η καταλληλότερη επιλογή κυρίως λόγω της ακεραιότητας του χαρακτήρα του , αλλά και της προσωπικότητας που διαθέτει , εν τούτοις δημιούργησε χώρο ώστε να αναπτυχθούν φαινόμενα αυτού του είδους, λόγω μη θεωρητικής γνώσης του αντικειμένου ενασχόλησης. Θέματα τα οποία άπτονται ερμηνείας , το να ερμηνεύονται μόνιμα ενάντια στην κοινή λογική και να αποστέλλονται διαρκώς ερωτήματα στο Υπουργείο με πρόφαση την νομιμότητα , δεν βοηθούν όχι μόνο την λειτουργία των Μηχανικών , οι οποίοι λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης του Δήμου μας , αλλά και την αναπτυξιακή λογική του Δήμου , την οποία διαρκώς επικαλούμεθα όλοι μας.

Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την εκχώρηση αρμοδιοτήτων που άπτονται ης Υπηρεσίας Δόμησης σε Μηχανικό από τον συνδυασμό σας δεδομένου ότι σε θέματα τεχνικά θεωρούμε ότι είναι καταλληλότεροι να κατανοήσουν το πρόβλημα και με την εμπειρία τους σε άμεση συνεννόηση με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δόμησης αλλά και με την Προϊστάμενη Αρχή να αντιμετωπίσουν και να δώσουν λύσεις μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλους Δήμους της Χώρας αλλά και της Περιφέρειας μας.

Από την πλευρά σας πιστεύουμε ότι οι Μηχανικοί είναι σε θέση να προστατεύσουν τα του οίκου τους ενώ παράλληλα θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον οποιονδήποτε αναλάβει την ευθύνη της θέσης αυτής , προκειμένου η Υπηρεσία Δόμησης να αποτελέσει το εφαλτήριο της ανάπτυξης στην περιοχή μας. Θεωρούμε ότι σε περιόδους έντονης κρίσης μας δίδεται μια μοναδική ευκαιρία να οργανώσουμε τις Υπηρεσίες όλου του Δήμου ώστε να είναι φιλικές και συνεργάσιμες προς τον πολίτη και γενικά με όλους όσους τυγχάνει να συνεργασθούν μαζί τους.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η πρωτη ερωτηση προς τον δημαρχο απο τον συνδυασμο μας ειναι να μας ενημερωσει για τα αποτελεσματα του ελεγχου της επιχειρησιακης βραχασιου ο οποιος και αυτη τη φορα δεν απαντησε........προφανως το κρυβει ....αλλα ποσο ακομα?υποχρεουται πλεον να απαντησει γραπτα.....

μανολης λεμπιδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!