Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη για τα θέματα του Βραχασίου
Μπροστά στον κίνδυνο οικονομικής καταστροφής βρίσκονται επαγγελματίες στο Σίσι, μετά τις τραγικές εικόνες διάλυσης μεγάλου τμήματος του μόλου από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησε τόσο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου όσο και τοπικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η υπάρχουσα μελέτη αποκατάστασης του μόλου δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σύνολό της, λόγω του ότι αγγίζει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Από τις δεσμεύσεις του κ. Αρναουτάκη υπήρξε ικανοποίηση, καθώς θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αναγκαίων παρεμβάσεων στο λιμάνι του Σισίου.Συγκεκριμένα, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση κονδυλίου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης στο πλαίσιο της μελέτης, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα εξασφαλίσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την απομάκρυνση βράχων από την είσοδο του λιμανιού ώστε την ερχόμενη τουριστική σεζόν να μην υπάρξουν "εμπόδια" στην προσέγγιση τουριστικών σκαφών από τη Χερσόνησο, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.


«Το επόμενο 10ήμερο θα έχουμε καταλήξει στο πώς θα δημοπρατήσουμε αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Φθενάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργος Μανουσάκης και Γιώργος Λασιθιωτάκης, καθώς και επαγγελματίες της περιοχής.

Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξή του για τα έργα α) βιολογικού καθαρισμού Σισίου-Μιλάτου και β) ανάπλασης παραλίας Σισίου και Μιλάτου. Παράλληλα, στηρίζει και έργα αθλητισμού, αφού, όπως δήλωσε, θα εξασφαλιστούν χρήματα για τις ανάγκες του γηπέδου του Αθλητικού Ομίλου Βραχασίου, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του προέδρου του ΑΟΒ και προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Γιώργου Φθενάκη.

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πολύ καλή η κίνηση του προέδρου Φθενάκη να συναντήσει τον κ. περιφεριάρχη για το θέμα του λιμανιού, μαζί με εκπροσώπους των φορέων. Όμως ενώ όλοι οι φορείς ήταν εκεί, έλλειπε η αντιπολίτευση, μιας και βλέπω ότι ο Μαμαλούκος δεν κλήθηκε να παραστεί σ' αυτή τη συνάντηση. Εκτός κι αν κλήθηκε αλλά δεν παρέστη.

Είναι καλό σε αυτά τα σημαντικά θέματα να εμφανίζεται μια ομοψυχία και συνεργασία. Πρόσφατα θυμάμαι το Φθενάκη να μιλάει για συνεργασία, αλλά δε φαίνεται να την αποζητά στην πράξη. Ίσως θέλει να δρέψει μόνος τους τις δάφνες, αλλά στα σηματικά θέματα δε χωράνε εγωισμοί.

Α.Κ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΧ ΜΩΡΕ ΓΙΟΡΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ψήφισμα Βραχασωτών για το κλείσιμο των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι