Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια μια επίσκεψη στον Περιφερειάρχη για τα θέματα του Βραχασίου...

Πριν από 5 χρόνια ακριβώς σας σήμερα έγινε μια σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και τέθηκαν κάποια ζητήματα του χωριού μας.
Τη συνάντηση είχε καλύψει ακόμη και η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ!!!
Σήμερα 5 χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα εκτός από την απομάκρυνση κάποιων βράχων από το λιμάνι στο Σίσι!!!! Τίποτα άλλο...
Το λιμάνι δεν έχει ουσιαστικά μόλο ασφαλή αφού η αποκατάστασή του δεν έχει γίνει ακόμη...
Το γήπεδο δεν έχει χρηματοδότηση...
Το νέο σχολείο δεν υπάρχει στον ορίζοντα...
Ο Βιολογικός δεν έχει ακόμη χωροθετηθεί ενώ η Περιφέρεια πρόσφατα έχει τρέξει την χρηματοδότηση για πολλούς βιολογικους στην Κρήτη...
Η ανάπλαση της παραλίας ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί...
Έτσι για να θυμόμαστε. Γιατί όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μην θυμόμαστε η μνήμη μας αλλά και το αρχείο μας είναι ενεργά...

Το δημοσίευμα:
Μπροστά στον κίνδυνο οικονομικής καταστροφής βρίσκονται επαγγελματίες στο Σίσι, μετά τις τραγικές εικόνες διάλυσης μεγάλου τμήματος του μόλου από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησε τόσο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου όσο και τοπικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η υπάρχουσα μελέτη αποκατάστασης του μόλου δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σύνολό της, λόγω του ότι αγγίζει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!!!
Από τις δεσμεύσεις του κ. Αρναουτάκη υπήρξε ικανοποίηση, καθώς θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αναγκαίων παρεμβάσεων στο λιμάνι του Σισίου.Συγκεκριμένα, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση κονδυλίου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης στο πλαίσιο της μελέτης, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα εξασφαλίσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την απομάκρυνση βράχων από την είσοδο του λιμανιού ώστε την ερχόμενη τουριστική σεζόν να μην υπάρξουν "εμπόδια" στην προσέγγιση τουριστικών σκαφών από τη Χερσόνησο, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.
«Το επόμενο 10ήμερο θα έχουμε καταλήξει στο πώς θα δημοπρατήσουμε αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Φθενάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργος Μανουσάκης και Γιώργος Λασιθιωτάκης, καθώς και επαγγελματίες της περιοχής.
Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξή του για τα έργα α) βιολογικού καθαρισμού Σισίου-Μιλάτου και β) ανάπλασης παραλίας Σισίου και Μιλάτου. Παράλληλα, στηρίζει και έργα αθλητισμού, αφού, όπως δήλωσε, θα εξασφαλιστούν χρήματα για τις ανάγκες του γηπέδου του Αθλητικού Ομίλου Βραχασίου, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του προέδρου του ΑΟΒ και προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Γιώργου Φθενάκη.
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
20-1-2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Εξαφανίστηκε και αναζητείται 60χρονος άνδρας

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;