Γιώργος Φθενάκης: "Κύριοι, αφήστε επιτέλους τη μιζέρια για το Βραχάσι"


Όσο και αν επιθυμούν ορισμένοι να υποβαθμίσουν τα έργα που υλοποιήθηκαν, εκτελούνται και δρομολογούνται στο Βραχάσι, δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.
Η κουκίδα του ..."ασήμαντου" χωριού μας που βάζουν οι ...αγαπητοί συντοπίτες μας, αποτυπώνει τη ...σφραγίδα της διπρόσωπης συμπεριφοράς τους. Απέδειξαν πόσο ενδιαφέρονται για τη περιοχή μας, οι ...δήθεν σωτήρες μας, που "αυτοθαυμάζονται" με όσα "καθρεπτίζονται" πίσω από τα πικρόχολα σχόλια τους.

Αναφορικά με τον απερχόμενο αντιδήμαρχο Μ. Κερούλη, προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη προσφορά του στο Βραχάσι και στην ευρύτερη περιοχή.
Η μνήμη τους σβήνει μάλλον επιλεκτικά!
Αφού δεν έχετε μνήμη να σας την φρεσκάρω λοιπόν.

Με προσπάθειες του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και με τη συμβολή του κ. Κερούλη, το 2012 υλοποιήθηκαν βελτιώσεις δρόμων στο πλαίσιο μελέτης που συνέταξε η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ύψους 80.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, α) "έπεσαν" ασφαλτικά στο κεντρικό δρόμο του Σισίου, β) ασφαλτοστρώθηκε τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο Σπήλαιο της Μιλάτου και γ) έγιναν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Μιλάτου - Βραχασίου καθώς και τσιμεντοστρωσεις!
Ακόμη, υλοποιήθηκαν έργα συντήρησης αγροτικών δρόμων σε Βραχάσι, Σίσι και Μίλατο.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη για τη βελτίωση του Επαρχιακού δρόμου, από τον Εθνικό δρόμο μέχρι τον οικισμό του Σισίου.

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας ήταν η έγκριση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης ( ΣΧΟΑΠ) Νεάπολης και Βραχασίου, εξέλιξη που σημαίνει ότι θα υπάρξει χωροταξική οργάνωση και κατ' επέκταση ανάπτυξη ενώ το σημαντικότερο είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση τοπικού ρυμοτομικού για τις ανάγκες ανέγερσης σύγχρονου Δημοτικού σχολείου στο Σίσι, έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη απο την προηγούμενη ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ! Με την υλοποίηση του παραπάνω στόχου, τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα αν και έχουμε κάνει αρκετές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών Εκπαιδευσης .

Μεγάλης κλίμακας Περιβαλλοντικό έργο είναι αυτό της αποχέτευσης Σισίου - Μιλάτου. Η μελέτη ολοκληρώνεται και με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τους προσεχείς μήνες θα "τρέξουν" έργα ανάπλασης στο Βραχάσι, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων Υπαίθρου, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό για τον Δήμο Αγίου Νικολάου ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση που αφορά το Βραχάσι θα κατατεθεί άμεσα στη Περιφέρεια και είναι ύψους 300.000 ευρώ . Αφορά τρεις μελέτες ( ανάπλαση πλατείας και αναπλάσεις δυο δρόμων πάνω και κάτω γειτονιάς ).

Επιπλέον, στις προτεραιότητες του Δημου είναι η ανάπλαση της παραλίας Σισίου και Μιλάτου, οι οποίες είναι σε κακή κατάσταση. Η επίμαχη μελέτη είναι σε εξέλιξη και ασκούνται πιέσεις για την εξασφάλιση κονδυλίων.
Σημαντική βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση προσέφεραν και""" εξωθεσμικοι παράγοντες "" και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως !
Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα σε πρόσφατη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τα "μηνύματα" να είναι θετικά.

Στον τομέα του αθλητισμού, ο Αθλητικός Όμιλος Βραχασίου θα αποκτήσει πολύ σύντομα το δικό του γήπεδο. Πρόκειται για ένα όνειρο χρόνων που παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Και στον τομέα της υγείας, γίνονται σημαντικά βήματα καθώς δρομολογείται η ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Σίσι. Για το σημαντικό αυτό έργο, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Όσο για την αποκατάσταση του μόλου στο Σίσι, ο κ. Κουνενάκης περιέγραψε την τραγική κατάσταση στον κ. Αρναουτάκη αφού ορατός είναι ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής του, στη περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.
Για το πρόβλημα αναζητείται άμεση και εφικτή λύση. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα συσταθεί ομάδα εργασίας από τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι θα αξιολογήσουν τη ....περίφημη μελέτη αποκατάστασης, συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πριν τις τελικές τους αποφάσεις, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο.
Για το παραπάνω ζήτημα, βρίσκομαι σε επικοινωνία με το γραφείο του κ. Αρναουτάκη για το κλείσιμο ραντεβου, ώστε ως τοπική κοινότητα να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας, ενόψει της τουριστικής σεζόν και να πιέσουμε καταστάσεις προκειμένου να επισπευστούν οι όποιες παρεμβάσεις στο μόλο. Στη συνάντηση θα μετέχουν τόσο ο νέος αντιδήμαρχος όσο και επαγγελματίες αλλα και σύλλογοι της περιοχής.

Κύριοι, αφήστε επιτέλους τη μιζέρια για το Βραχάσι, το οποίο συνεχίζεται να αναβαθμίζεται λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του σημαντικού χωριού μας, όσο και αν ενοχλεί τους ..."δασκάλους" με... master στην ανούσια κριτική.
Προσωπικά, δεν είμαι αντίθετος στην όποια κριτική. Αντιθέτως, επιθυμώ την κριτική, αρκεί να μην κρύβει σκοπιμότητες και πολιτικούς χρωματισμούς. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Ας το συνειδητοποιήσουν κάποιοι!
Βεβαίως, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να λύσουμε.
Τα περί ...ρακής και ...κόκκινων χαλιών εκφράζουν μόνο όσους έχουν "μεθύσει" ...περιμένοντας να καθίσουν στην ηλεκτρική καρέκλα της εξουσίας!
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα σημαντικά πράγματα, όμως δεν Είναι της παρούσας στιγμής
Οι εξελίξεις ... "τρέχουν". Οπότε, από τη πλευρά μου, η σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας θα έχει και ...συνέχεια!!!

Προεδρος τοπικής κοινοτητας Βραχασιου
Φθενακης Γιωργος

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα στο Δήμαρχο του συριζα!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και μετα ξυπνησες προεδρε.αν γινανε ολα αυτα μπραβο στο Πετσαλακη τοτε επρεπε να γραψεις με τα μπραβο μαζι στο Κερουλη ....κριμα γιατι επαναλαμβανεις τα λαθη σου....στην ουσια δεν απαντας ουτε εσυ ουτε ο Δημαρχος ...ερωτησαμε στο δημοτικο συμβουλιο στο οποιο απουσιαζατε να μας απαντησει στο αποτελεσμα του ελεγχου στην Επιχειρισιακη και δεν λαβαμε απαντησης .......εσεις ξερετε κατι κυριε ?
ΜΑΝΟΛΗς ΛΕΜΠΙΔΗς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
είναι ένας αξιωματικός και μπαίνει σε ένα λεωφορείο μέσα ήταν ένας φαντάρος και σηκώνετε...
του λέει ο αξιωματικός κάτσε παιδί μου κάτσε..
τι να κάνει ο φαντάρος κάθετε
στην επόμενη στάση σηκώνετε πάλι ο φαντάρος και ακούει πάλι από των αξιωματικό
κάτσε παιδί μου κάτσε μην σηκώνεσαι τι να κάνει ο φαντάρος κάθετε..
το ίδιο έγινε και στην επόμενη στάση..
ακριβώς στην επόμενη στάση σηκώνετε ο φαντάρος και ακούει πάλι με ποιο αυστηρή φωνή από των αξιωματικό κάτσε παιδί μου κάτσε μην σηκώνεσαι ... και απαντά ο φαντάρος τι θα γίνει κύριε αξιωματικέ θα με αφήσετε να κατέβω έπρεπε να είχα κατέβει πριν 3 στάσεις....Mαμαλούκος Χρήστος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν κατάλαβα καλά ο Γιώργος απαντά στην Αλέκα που του είτε κόψε κάτι κόψε...

Μανόλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΕΔΡΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αυτο ειναι το λαθος του προεδρου ........οτι πυρωνει τα αυγα του δημαρχου εις βαρος της κοινοτητας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε σχέση με το παραπάνω ανέκδοτο έχω να σας παρουσιάσω και αυτή την δήλωσησε ιστολόγιο του Αγίου Νικολάου.Δεν αποδέχεται τη προεδρία της δημοτικής κοινότητας Κριτσάς ο Χρήστος Τζώρτζης
Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2013 21:58
Με τις αλλαγές που επιφέρει ο Καλλικράτης με την ολοκλήρωση του 2012, με βάση το νόμο, ο πλειοψηφών σύμβουλος, στη Κριτσά θα έπρεπε να αναλάβει τη προεδρία. Όμως ο Χρήστος Τζώρτζης έχοντας παραιτηθεί παλαιότερα από τη θέση αυτή, με δήλωση του που έδωσε στη δημοσιότητα ξεκαθαρίζει ότι αρνείται να αναλάβει τη θέση αυτή διότι δεν εξέλειπαν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Στη δήλωση του αναφέρει:

Για δεύτερη φορά και μετά τη πρώτη παραίτηση μου από την 11-7-2011, αναγκάζομαι και πάλι να απορρίψω την καλλικράτεια νομοθετική εντολή για ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής κοινότητας Κριτσάς σαν πλειοψηφών σύμβουλος, κι αυτό θεωρώ πως οι λόγοι που με οδήγησαν στη πρώτη παραίτηση μου όχι μόνο δεν εξαλείφθησαν, αντιθέτως διογκώθηκαν και διογνώνονται καθημερινά πολλαπλασιάζοντας έτσι αντί να λύνουν, τα προβλήματα του τόπου μου.Αυτά είπε ο πρώιν πρόεδρος Κριτσάς όταν του είπαν να ξανααναλάβει.Σταμάτησε στην πρώτη στάση σε σχέση με το ανέκδοτο που ανάφερα πιο πάνω.Μαμάλούκος Χρήστος

Ο χρήστης Ζαχαρίας Φθενάκης είπε…
Επειδή Γιώργο έχεις καταντήσει φερέφωνο του δημάρχου και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και απλώς λέγονται για να ωραιοποιήσουν το τίποτα, πες του να σου πει να μας πεις
(α) Πόσα χρήματα εισέπραξε κάθε χρόνο τα δυο χρόνια της δημαρχίας του από την περιοχή ως τέλη παρεπιδημούντων και πόσα από αυτά επέστρεψε με τη μορφή έργων ή υπηρεσιών στην περιοχή.
(β) Απο τα τακτικά ή έκτακτα έσοδα του δήμου, πόσα (ως ποσοστό κατά κεφαλήν) έδωσε στην περιοχή μας και πόσα στις άλλες περιοχές.
(γ) Ποιά κατά την άποψή του είναι τα τρία σημαντικότερα έργα που έκανε στην περιοχή μας.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουβέντες του αέρα για εσωτερική κατανάλωση.

Ζαχαρίας Φθενάκης

Υ.Γ. Επειδή προσπαθείς να γίνεις τιμητής της αγάπης του καθενός μας για το χωριό μας, θα σε συμβούλευα ό, τι και η Αλέκα. "Κόψε κάτι Γιώργο..."
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Προεδρος Λεμπιδη Είναι ξυπνητος . Κοιτά να ξυπνησετε όλοι εσείς που τώρα δυο χρονια δε κάνετε τίποτα απο το να διασύρεται την κοινωνία μας .
Εγώ βλέπω ότι τουλάχιστο προσπαθεί αντίθετα με εσάς που στο Δημοτικό συμβούλιο και ΕΣΥ και ο Δατσερης δεν έχετε κάνει καμία ερώτηση για τη περιοχη που έχετε ευθύνη .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Αναφορικά με τον απερχόμενο αντιδήμαρχο Μ. Κερούλη, προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη προσφορά του στο Βραχάσι και στην ευρύτερη περιοχή."

H prosfora den yponomeyetai Giwrgo. Eks orismou den mporei na yponomeytei. H yponomeysh afora praksh en th genesei, einai dhladh sygxronh (parallhlh) me thn praksh pou yponomeyetai. An loipon yparxei prosfora, den mporei na yponomeytei. Anoikse kai kanena leksiko na matheis ti shmainei h leksh.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!