«Φυσικά και ονειρεύομαι. Ζει κανείς μόνο μ’ έναν ξερό μισθό;»


Ο παραπάνω στίχος της Κικής Δημουλά στην Ελλάδα τού σήμερα, όπου ακόμη και ο ξερός μισθός μοιάζει με όνειρο, ενώ το όνειρο μοιάζει το πιο χρεοκοπημένο απ' όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία, φαντάζει επίκαιρος όσο ποτέ. 
Πιο επίκαιρο από ποτέ, όμως, είναι συνολικά και το έργο της, γι' αυτό και τα ποιήματά της βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από ξενόγλωσσες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο. Με αφορμή την έκδοση νέων ποιημάτων της στα αγγλικά, από το πανεπιστήμιο του Γέιλ, υπό τον τίτλο «The Brazen Plagiarist», η σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στη «Herald Tribune», η οποία παρουσιάστηκε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. 
«Στην Ελλάδα επικρατούν το σκοτάδι και το χάος» σχολίασε μεταξύ άλλων η ποιήτρια, όταν ο δημοσιογράφος Ράσελ Ντονάντιο της ζήτησε να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα. 
«Η κυρία Δημουλά μπορεί να έχει μια τάση προς τη δραματοποίηση, αλλά οι λέξεις της είναι πάντα διαλεγμένες σωστά και με προσοχή» σχολίασε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος, ο οποίος δεν ξέχασε να αναφέρει ότι είναι η πρώτη εν ζωή ποιήτρια που περιλαμβάνεται στη σειρά ποίησης του γαλλικού εκδοτικού οίκου Gallimard και ότι πρόκειται για την καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά τη Σαπφώ. Στην ερώτησή του για το γεγονός ότι η ίδια δεν μιλά αγγλικά, η κυρία Δημουλά απάντησε ευθαρσώς «ήμουν τεμπέλα», ενώ παραδέχτηκε ακόμη ότι ανησυχεί για την ακριβή μετάφραση των ποιημάτων της στα αγγλικά, δηλώνοντας παράλληλα ότι πατρίδα της «είναι η γλώσσα». 
Οσο για το σήμερα της Ελλάδας; 
Η ποιήτρια πιστεύει ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι έχει υποστεί μειώσεις η σύνταξή της, όπως και στο σύνολο των Ελλήνων συνταξιούχων.
 «Εκατό άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας και τώρα το πληρώνουμε όλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!