Z. Φθενάκης: "θα σε συμβούλευα ό,τι και η Αλέκα. "Κόψε κάτι Γιώργο..."

Επειδή Γιώργο έχεις καταντήσει φερέφωνο του δημάρχου και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και απλώς λέγονται για να ωραιοποιήσουν το τίποτα, πες του να σου πει να μας πεις
(α) Πόσα χρήματα εισέπραξε κάθε χρόνο τα δυο χρόνια της δημαρχίας του από την περιοχή ως τέλη παρεπιδημούντων και πόσα από αυτά επέστρεψε με τη μορφή έργων ή υπηρεσιών στην περιοχή.
(β) Απο τα τακτικά ή έκτακτα έσοδα του δήμου, πόσα (ως ποσοστό κατά κεφαλήν) έδωσε στην περιοχή μας και πόσα στις άλλες περιοχές.
(γ) Ποιά κατά την άποψή του είναι τα τρία σημαντικότερα έργα που έκανε στην περιοχή μας.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουβέντες του αέρα για εσωτερική κατανάλωση.

Ζαχαρίας Φθενάκης

Υ.Γ. Επειδή προσπαθείς να γίνεις τιμητής της αγάπης του καθενός μας για το χωριό μας, θα σε συμβούλευα ό, τι και η Αλέκα. "Κόψε κάτι Γιώργο..."

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζάχαρη εκεί που φτυνουν δε γλειφουν.
Όπως καταλαβαίνεις τρεις και ο κούκος μείνατε . Το κακό για σας Είναι ότι έχετε κάνει τόσο κακό στο Χωριο που ο κόσμος εδώ σας βρίζει καθημερινά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Mε τα τόσα έργα που θα γίνουν στο Βραχάσι και στην υπόλοιπη χώρα θα κάνει περίπατο ο Σαμάρας τις αλλές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Αφήνει να εννοηθεί απο τις τελευταίες ανακοινώσεις ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και στη περιοχή μας μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης μόνο σε ένα χρόνο θητείας της κυβέρνησης.Και ποιός δεν το εύχεται για την περιοχή του.Ιδη υπήρξε η χρηματοδότηση στο λιμάνι Ρεθύμνου μέσο ΕΣΠΑ και όχι μόνο, άλλα και έργα σε όλη την Κρήτη,και Ελλάδα αρχίζουν να πέρνουν σάρκα και οστά με αυτή την τρικοματική κυβε
ρνηση που αρχίζει να κάνει έργο σε πολλές περιοχές της χώρας,εύχομαι και στην περιοχή μας να γίνουν τα έργα που είχαμε αναφέρει πρώτα με υπόμνημα και είχαμε καταθέση μαζίμε τον κ.Πετσαλάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο αφορούν τα έργα στην περιοχή Βραχασίου. Τα γραφτά μένουν.Εξάλου επί Νέας Δημοκρατίας εγίνε το Κ.Ε.Π Σισίου πρίν από μερικά χρόνια.Είμαι πεπεισμένος ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα παρουσιάσει κάθε λογής έργο στον τόπο.Οπως σωστά αναφέρουν κάποιοι περί χρώματος και δικαιώνουν την κυβέρνηση αν και η κεφαλή του Δήμου γράφτηκε στο κόμμα της αντιπολίτευσης.Μαμαλούκος Χρήστος Πολίτης Βραχασίου
Ο χρήστης Ζαχαρίας Φθενάκης είπε…
Σε αυτόν που έγραψε την παρακάτω εξυπνάδα.

"Ζάχαρη εκεί που φτυνουν δε γλειφουν.
Όπως καταλαβαίνεις τρεις και ο κούκος μείνατε . Το κακό για σας Είναι ότι έχετε κάνει τόσο κακό στο Χωριο που ο κόσμος εδώ σας βρίζει καθημερινά "

1. Δεν κατάλαβα ποιόν αφορά το αρχικό ατυχές σχόλιο. "Ζάχαρη εκεί που φτυνουν δε γλειφουν". Αν θα μπορούσες να το διευκρινήσεις, καλά θα ήταν.

2. Το αν μείναμε τρεις και ο κούκος είναι μια δική σου ανυπόσταση ερμηνία που σε βολεύει να τη λες για να πείσεις τον εαυτό σου και τους ομοϊδεάτες σου. Αλλά ακόμα κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, τι σημασία έχει; Σου είπε κανένας ότι η πολιτική (και δη η συγκεκριμένη πολιτική) είναι για μας αυτοσκοπός; Εμείς δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα. Κάνουμε απλώς αυτό που θεωρούμε σωστό.

3. Αν κάνουμε εμείς κακό στο χωριό μας, γιατί δεν κάνετε εσείς το καλό να εξισορροπήσετε τη χασούρα; Επίσης για να κάνει κανείς καλό ή κακό, πρέπει να έχει εξουσία. Εμείς καμιά εξουσία δεν έχουμε εκτός από το να λέμε τη γνώμη μας και να στηλιτεύουμε τις όποιες παρανομίες (π.χ. παράνομες προσλήψεις στην εταιρεία, παράδοση παραλαβή της κοινότητας Βραχασίου,κάτι λεφτά του Ζαχόπουλου, κτλ). Το ποιός έχει κανεί ζημιά στο χωριό μας όμως φαίνεται περίτρανα από την κατάσταση που βρίσκεται το ίδιο το χωριό μας σήμερα, εκτός αν θεωρείτε ότι το χωριό μας είναι χωριό πρώτυπο. Για την ιστορία πάντως θα πω μόνο, ότι φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που χάρη σε μας, (που εσύ βρίζεις), η Επιχειρησιακή Βραχασίου θα έχει κέρδη και μάλιστα πολλά και όχι ζημίες, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει να πληρώνει υπάλληλο (ως μέλος του Δ.Σ. τώρα) με το 1/3 των ακαθαρίστων κερδών της!!!, για την παροχή ανύπαρκτου έργου. Πληρώνει επίσης για τη χρήση κινητού τηλέφώνου, που κάποιος χρησιμοποιεί για προσωπική χρήση, ζημιώνοντας έτσι την εταιρεία. Θα πω ακόμα ότι χάρη στις δικές μας ενέργειες κάποιοι Βραχασώτες έγιναν από υπάλληλοι αφεντικά. Το ερώτημα λοιπόν που παραμένει αναπάντητο είναι, πώς εμείς που κάνουμε κακό στο χωρίο μας, γινόμαστε αιτία για να υπάρχουν κέρδη στην εταιρεία, ενώ οι άλλοι, που μόνο ζημιές έχουν φέρει, είναι εκείνοι που κάνουν καλό στο χωριό.

Τώρα αν ορισμένα τρωκτικά του παρελθόντος (που δεν ήταν και λίγα) βρίζουν, αυτό αποτελεί περίτρανη αποδειξη της ωφέλειας που είχε το χωριό από μας.

Ζαχαρίας Φθενάκης

Υ.Γ. Για να μιλάμε επί ίσοις όροις (για να δούμε π.χ. αν είσαι και εσύ τρωκτικό του παρελθόντος ή όχι) βάλε το όνομά σου κάτω από την ανάρτηση, την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να γράψεις τέτοιες εξυπνάδες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΒΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ??? ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!