Ο ΒΡΑΧΑΣΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΦΘΕΝΑΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Προσκεκλημένος ομιλητής στο 32ο Παγκόσμιο Κτηνιατρικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη  ο συγχωριανός μας Γιώργος Φθενάκης, όπου του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την Παγκόσμια Κτηνιατρική Εταιρεία, γεγονός που αποτελεί μια ακόμη διάκριση στην ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.


Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την οικονομική ανάπτυξή της. Η Κλινική Μαιευτικής και Αναπαραγωγής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό, καθώς πέρα από τη διδασκαλία των μαθημάτων, ασχολείται ενεργά με την εξέλιξη της επιστήμης και την επίλυση προβλημάτων μέσα από διεξοδική έρευνα και συγγραφή βιβλίων.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο που απονεμήθηκε ποτέ σε ελληνική κτηνιατρική σχολή και δόθηκε το 2012 από τη ΓΓΕΤ. Στο έργο συνεργάζονται κλινικές/εργαστήρια των δύο κτηνιατρικών σχολών της χώρας, ένα εργαστήριο ιατρικής σχολής, ένα εργαστήριο ΤΕΙ και ένα εργαστήριο του ιατροβιολογικού κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών. Συντονιστής είναι ο καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Παν. Θεσσαλίας Γιώργος Χ. Φθενάκης. Το έργο αναφέρεται στην ανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών εγχωρίων φυλών και στη δημιουργία μίας καινοτόμου βάσης δεδομένων για τις εγχώριες φυλές προβάτων και γιδιών, για διευκόλυνση της κατανόησης και της διάγνωσης των νοσημάτων τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ψήφισμα Βραχασωτών για το κλείσιμο των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι