Quelle Différence

Η γερμανική εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία Das Bild δημοσιεύει σήμερα σαν πρωτοσέλιδο κατηγορία εναντίον του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ότι ως τότε Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας, φιλοξενήθηκε από τον γνωστό κινηματογραφικό παραγωγό Groenewold για τέσσερις ημέρες στο νησί Σίλτ σε σουίτα με συνολική δαπάνη 1032 Ευρώ.
Το γεγονός αυτό συνδυάζεται με άλλες σχετικές κατηγορίες που του επιρρίπτουν τον τελευταίο καιρό και που έχει οδηγήσει σε κλωνισμό της εμπιστοσύνης των γερμανών πολιτών ώστε να απαιτούν την παραίτησή του.
Την ίδια ημέρα η έγκριτος εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει ότι υπεβλήθη μήνυση εναντίον του τέως Υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας, Καθηγητού κ. Faltlhauser, διότι ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Τράπεζας του Κρατιδίου της Βαυαρίας συνυπέγραψε και ενέκρινε αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που απεδείχθησαν επιζήμιες για την Τράπεζα και ζητούν αποζημίωση περίπου 200 εκ. Ευρώ, παρ όλον ότι ο υπουργός δεν είχε κανένα προσωπικό ώφελος. 
Χθες ο Άρειος Πάγος της Γερμανίας εξέδωσε απόφαση με την οποία υποχρεώνει τις δικαστικές αρχές να καταδικάζουν σε κάθειρξη χωρίς αναστολή  άτομα των οποίων η φοροδιαφυγή υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, πράγμα που δεν συνέβαινε πάντοτε ως σήμερα.
Μια τέτοια δικαιοσύνη, μια τέτοια ευαισθησία και μεταχείριση θα έπρεπε να εφαρμόσουμε έναντι των Πολιτικών και των φοροφυγάδων της Ελλάδος που όχι μόνον πήραν ανεύθυνες και για τον έλληνα πολίτη λίαν επιζήμιες αποφάσεις, αλλά και είχαν, όπως φημολογείται, και προσωπικό όφελος.
Χρειαζόμαστε διαφάνεια, μια νέα ηθική, ανεξάρτητη και αδέκαστη δικαιοσύνη και πολίτες πού θα απαξιώνουν δημόσια χρηματιζόμενους υπαλλήλους και  πολιτικούς, φοροφυγάδες και άλλους συμπράττοντες στο σύστημα της διαφθοράς παραδίδοντάς τους στην δικαιοσύνη.
Αυτό που τώρα όμως άμεσα χρειαζόμαστε είναι νέοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες, που θα χειριστούν το μέλλον της χώρας μας υπεύθυνα.
Γιατί όπως είπε ο Αϊνστάιν: δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με εκείνα τα άτομα που το δημιούργησαν.
Αν οι τελευταίοι διέθεταν στοιχειώδη ευαισθησία θα αποχωρούσαν μόνοι τους από το πολιτικό προσκήνιο. Το ότι δεν το πράττουν πρέπει να μας ανησυχεί σφόδρα για το μέλλον της χώρας μας.

Βασίλης Φθενάκης,
Μόναχο

Σημείωση του Ιστολογίου: Το κείμενο είχε δημοσιευθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2012. Παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο όμως...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Καλή επιτυχία Μανόλη στα καθήκοντά σου ως Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βραχασού

Η μεγάλη ξηρασία

Το τσουρί!

Ένα τραγούδι για τον Κων. Σφακιανάκη του Νικ. Κυπριγιώτη που αναφέρεται ως εμπειρικός θεραπευτής και μάγος(!!!) από τον Μ. Πυτικάκη

Η Μάχη στο Σελλινάρι 25 Νοεμβρίου 1827. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας

Το ταξίδι στο παρελθόν του χωριού μας συνεχίζεται...

Από την κριθοκουλούρα στη σταρένια φρατζόλα και αργότερα στην χάσικη

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ;

Ο Χρονονικόλης ή κατά κόσμον Νικ. Κυπριώτης ή Κυπριγιώτης