Quelle Différence

Η γερμανική εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία Das Bild δημοσιεύει σήμερα σαν πρωτοσέλιδο κατηγορία εναντίον του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ότι ως τότε Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας, φιλοξενήθηκε από τον γνωστό κινηματογραφικό παραγωγό Groenewold για τέσσερις ημέρες στο νησί Σίλτ σε σουίτα με συνολική δαπάνη 1032 Ευρώ.
Το γεγονός αυτό συνδυάζεται με άλλες σχετικές κατηγορίες που του επιρρίπτουν τον τελευταίο καιρό και που έχει οδηγήσει σε κλωνισμό της εμπιστοσύνης των γερμανών πολιτών ώστε να απαιτούν την παραίτησή του.
Την ίδια ημέρα η έγκριτος εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει ότι υπεβλήθη μήνυση εναντίον του τέως Υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας, Καθηγητού κ. Faltlhauser, διότι ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Τράπεζας του Κρατιδίου της Βαυαρίας συνυπέγραψε και ενέκρινε αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που απεδείχθησαν επιζήμιες για την Τράπεζα και ζητούν αποζημίωση περίπου 200 εκ. Ευρώ, παρ όλον ότι ο υπουργός δεν είχε κανένα προσωπικό ώφελος. 
Χθες ο Άρειος Πάγος της Γερμανίας εξέδωσε απόφαση με την οποία υποχρεώνει τις δικαστικές αρχές να καταδικάζουν σε κάθειρξη χωρίς αναστολή  άτομα των οποίων η φοροδιαφυγή υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, πράγμα που δεν συνέβαινε πάντοτε ως σήμερα.
Μια τέτοια δικαιοσύνη, μια τέτοια ευαισθησία και μεταχείριση θα έπρεπε να εφαρμόσουμε έναντι των Πολιτικών και των φοροφυγάδων της Ελλάδος που όχι μόνον πήραν ανεύθυνες και για τον έλληνα πολίτη λίαν επιζήμιες αποφάσεις, αλλά και είχαν, όπως φημολογείται, και προσωπικό όφελος.
Χρειαζόμαστε διαφάνεια, μια νέα ηθική, ανεξάρτητη και αδέκαστη δικαιοσύνη και πολίτες πού θα απαξιώνουν δημόσια χρηματιζόμενους υπαλλήλους και  πολιτικούς, φοροφυγάδες και άλλους συμπράττοντες στο σύστημα της διαφθοράς παραδίδοντάς τους στην δικαιοσύνη.
Αυτό που τώρα όμως άμεσα χρειαζόμαστε είναι νέοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες, που θα χειριστούν το μέλλον της χώρας μας υπεύθυνα.
Γιατί όπως είπε ο Αϊνστάιν: δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με εκείνα τα άτομα που το δημιούργησαν.
Αν οι τελευταίοι διέθεταν στοιχειώδη ευαισθησία θα αποχωρούσαν μόνοι τους από το πολιτικό προσκήνιο. Το ότι δεν το πράττουν πρέπει να μας ανησυχεί σφόδρα για το μέλλον της χώρας μας.

Βασίλης Φθενάκης,
Μόναχο

Σημείωση του Ιστολογίου: Το κείμενο είχε δημοσιευθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2012. Παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο όμως...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!