Ο σχεδιασμός του Δήμου για την παραλιακή ζώνη Σισίου

Επιχειρηματίες ''αντιμέτωποι'' με το ξήλωμα αυθαίρετων κατασκευών


"Αντιμέτωποι" με το ξήλωμα αυθαίρετων κατασκευών βρίσκονται έως το τέλος του μήνα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη Σισίου, μετά την έκδοση των σχετικών πρωτοκόλλων κατεδάφισης.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ.Ζερβός, στην προσπάθεια ν΄αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα που συνολικά έχουν αναστατώσει την περιοχή, προέκρινε την σύνταξη τριών εναλλλακτικών "σεναρίων"(μελετών) που αν μη τί άλλο αναμένεται να αντιμετωπίσουν επι της ουσίας ζητήματα χωροταξικής και αρχιτεκτονικής οργάνωσης του χώρου καθώς και ζητήματα νομιμότητας.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά την τελευταία συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου και τους επιχειρηματίες της περιοχής δήλωσε :
"Παρά τα υπαρκτά προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία μεγιστοποιούνται στην πάροδο του χρόνου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, αναζήτησε και τις προηγούμενες μέρες παρουσίασε στους εν λόγω επιχειρηματίες, μια ρεαλιστική και καθ΄όλα υλοποιήσιμη λύση, σ΄ένα χώρο την ευθύνη του οποίου έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δεδομένου ότι πρόκειται για κατασκευές επι του αιγιαλού.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται κάθε χρόνο, με την οποία διευθετείται το θέμα της διαχείρισης των παραλιών, διευκρινίζει ότι εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ο χώρος δεν μπορεί να ενοικιαστεί.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον οι ίδιοι συμφωνήσουν στον τρόπο που θα "μοιραστεί" ο χώρος-κατά τα πρότυπα της λίμνης- ο δήμος δύναται να κατασκευάσει στέγαστρα, διαμορφώνοντας ένα χώρο περιπάτου παράλληλα με την επιβολή πεζοδρόμησης, στο δυτικότερο κομμάτι του λιμανιού , ώστε ο χωρος των πεζών να είναι πιο ασφαλής, και μεγαλύτερος !
Οι παραπάνω ενέργειες του δήμου, επεσήμανε παρά του ότι δεν αποτελούν υποχρέωση του, γίνονται με στόχο να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες της συγκεκριμένης περιοχής. Ωστόσο εάν μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, οι επιχειρηματίες δεν έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, ο Δήμος απαγκιστρώνεται από αυτή την ιστορία και την ευθύνη αναλαμβάνουν οι ίδιοι".

ΠΗΓΗ:http://www.b2green.gr/el/post/39646/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!

Παιδιά ενός κατώτερου θεού στο Σχολείο στο Σίσι;