Εκδήλωση ενημέρωσης για το προσφυγικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχασίου «Ο Αναύλοχος»Συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο «χτυπάει» πλέον και την «πόρτα» της Κρήτης, διοργάνωσε το Σάββατο το απόγευμα  στην αίθουσά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν επί του θέματος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Αντώνης Ζερβός, η εκπαιδευτικός Κική Αλεξάκη και η κ. Ηλέκτρα Τρουλλινού από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.
Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης, η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχασίου, αλλά και αρκετοί ντόπιοι πολίτες, που θέλησαν να ενημερωθούν και να καταθέσουν και αυτοί τις απόψεις, τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με ένα τόσο σημαντικό και «ευαίσθητο» ζήτημα για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την χώρα μας.
Η συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» κ. Μάριος Διονέλλης περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις γενικότερες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και στη φιλοξενία που αναλογεί στην Κρήτη.
Αρχικά και με σκοπό την καλύτερη εισαγωγή στο θέμα προβλήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο δύο βίντεο συνολικής διάρκειας 10 λεπτών.
Επισημάνθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά οι αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά και τη μετανάστευση και τονίστηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται σύμφωνα και με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί σχετικά με την φιλοξενία των προσφύγων από την στιγμή που μπήκαν στη χώρα μας.
Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε και πήρε μεγαλύτερες προεκτάσεις και διαστάσεις γύρω από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα συνολικά. Πολλοί από τους παρευρισκομένους κατέθεσαν τις απόψεις και έθεσαν τις απορίες τους στους ομιλούντες σχετικά με πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες υποδοχής, εγκατάστασης και σταδιακής ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και στο νησί γενικότερα.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Πηγή: Εφ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Ζωή, θάνατος και προσευχή στον Αναύλοχο" το θέμα της Dr.Gaignerot - Driessen στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών!

Τα σπίτια που φτιάχνονται στο Βραχάσι

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα τα παλιά χρόνια

Γειτόνεμα στην Καραπιδιά!

Ο Βραχασώτης ποιητής Μπαμπασομανώλης για τον αποκλεισμό του Νομού μας από τις Πανεπιστημιακές Σχολές!!!

Tα κατορθώματα της Ανεζίνας (Μπαξανεζίνα )

Ο Dr. Jan Driessen θα παρουσιάσει στην Αθήνα στις 20/11 το θέμα "Το κτίριο με την κεντρική αυλή στο Μινωικό Σίσι - Νέες Ανασκαφές"

Το NATURA 2000 για το Σελλινάρι

Η αποικία, ο μόλος και οι δημόσιες σχέσεις...