Επαφές του Δημάρχου Αγίου Νικολάου για το Παραλιακό Μέτωπο στο ΣίσιΔιαβάζουμε στο CNA

"Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Ματζάκο, συζητήθηκε επί μακρόν το επίμαχο θέμα της διαχείρισης αιγιαλών και παραλίας, που όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την ΚΥΑ, εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό, ο χώρος δεν μπορεί να ενοικιαστεί, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να ξηλωθούν οι υφιστάμενες πέργκολες και στη συνέχεια οι καταστηματάρχες να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία για να πάρουν άδεια χρήσης του χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσουν να κατασκευάσουν σκίαστρα».

» Στην παραπάνω συνάντηση – τόνισε ο κ. Ζερβός- υποστήριξα για μία ακόμα φορά ότι οι χώροι αυτοί μέχρι το 2004, εδίδοντο προς ενοικίαση και το κράτος εισέπρατε από τους επαγγελματίες ενοίκιο.

Μάλιστα παρουσίασε έγγραφα επιχειρηματιών της περιοχής του Σισίου-περιοχή η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα – βάση των οποίων καταδεικνύεται ότι οι επαγγελματίες  πλήρωναν κατά το παρελθόν, τα ποσά που τους αναλογούσαν, διατυπώνοντας τον προβληματισμό του, ότι τίθεται ζήτημα αναζήτησης των τελών που είχαν καταβάλλει σε παρελθόντα χρόνο.

Ωστόσο -όπως ο ίδιος ανέφερε -με την τροποποίηση του 2971/1 υπήρξε η δυνατότητα να υποβληθούν οι σχετικοί φάκελοι προκειμένου να υπάρξει νομιμοποίηση των κατασκευών μέχρι το 2013, διαδικασία που δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε (έχει υποβληθεί μόνο ο φάκελος για τις προβλήτες της Ελούντας) επομένως υπάρχει ζήτημα!

Τους ζήτησα -είπε -μιας και είναι σαφές ότι το θέμα αυτό δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, να παραταθεί η προθεσμία παραλαβής αιτήσεων για νομιμοποίηση κατασκευών επί του αιγιαλού , τουλάχιστον για δημόσιους φορείς, χωρίς ημερομηνία λήξης, εξηγώντας παράλληλα ότι όπως εξελίσσεται το ζήτημα με την υποχρέωση νομιμοποίησης σχολικών κτιρίων, αθλητικών χώρων, συνολικά όλων των δημόσιων κτιρίων που έως το 2005 δεν εκδίδοντο οικοδομικές άδειες ή σπανίως εγκρίνονταν -αλλά που είχαν εγκεκριμένες μελέτες από αρμόδιους φορείς και χρηματοδότηση από πόρους του δημοσίου- ότι θα πρέπει να υπάρξει «φόρμα» τακτοποίησης τους.

Εν προκειμένου ζητήθηκε – λόγω των αποστελεχωμένων υπηρεσιών των δήμων- να υπάρξει μια ανοικτή ημερομηνία υποβολής των σχετικών φακέλων, προοπτική που φάνηκε να βρίσκει σύμφωνο τον Γενικό Γραμματέα, αφού δεσμεύτηκε να υποβληθεί σχετική τροπολογία αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας."

ΠΗΓΗ: www.cna.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα τα παλιά χρόνια

"Ζωή, θάνατος και προσευχή στον Αναύλοχο" το θέμα της Dr.Gaignerot - Driessen στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών!

Tα κατορθώματα της Ανεζίνας (Μπαξανεζίνα )

Αρχίζουν μαθήματα Γερμανικών στον Π.Σ. "Ο ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ΄"

Ο Dr. Jan Driessen θα παρουσιάσει στην Αθήνα στις 20/11 το θέμα "Το κτίριο με την κεντρική αυλή στο Μινωικό Σίσι - Νέες Ανασκαφές"

Η μεγάλη ξηρασία

Ένα τραγούδι για τον Κων. Σφακιανάκη του Νικ. Κυπριγιώτη που αναφέρεται ως εμπειρικός θεραπευτής και μάγος(!!!) από τον Μ. Πυτικάκη

Η Μάχη στο Σελλινάρι 25 Νοεμβρίου 1827. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας

Γειτόνεμα στην Καραπιδιά!