Επαφές του Δημάρχου Αγίου Νικολάου για το Παραλιακό Μέτωπο στο ΣίσιΔιαβάζουμε στο CNA

"Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Ματζάκο, συζητήθηκε επί μακρόν το επίμαχο θέμα της διαχείρισης αιγιαλών και παραλίας, που όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την ΚΥΑ, εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό, ο χώρος δεν μπορεί να ενοικιαστεί, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να ξηλωθούν οι υφιστάμενες πέργκολες και στη συνέχεια οι καταστηματάρχες να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία για να πάρουν άδεια χρήσης του χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσουν να κατασκευάσουν σκίαστρα».

» Στην παραπάνω συνάντηση – τόνισε ο κ. Ζερβός- υποστήριξα για μία ακόμα φορά ότι οι χώροι αυτοί μέχρι το 2004, εδίδοντο προς ενοικίαση και το κράτος εισέπρατε από τους επαγγελματίες ενοίκιο.

Μάλιστα παρουσίασε έγγραφα επιχειρηματιών της περιοχής του Σισίου-περιοχή η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα – βάση των οποίων καταδεικνύεται ότι οι επαγγελματίες  πλήρωναν κατά το παρελθόν, τα ποσά που τους αναλογούσαν, διατυπώνοντας τον προβληματισμό του, ότι τίθεται ζήτημα αναζήτησης των τελών που είχαν καταβάλλει σε παρελθόντα χρόνο.

Ωστόσο -όπως ο ίδιος ανέφερε -με την τροποποίηση του 2971/1 υπήρξε η δυνατότητα να υποβληθούν οι σχετικοί φάκελοι προκειμένου να υπάρξει νομιμοποίηση των κατασκευών μέχρι το 2013, διαδικασία που δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε (έχει υποβληθεί μόνο ο φάκελος για τις προβλήτες της Ελούντας) επομένως υπάρχει ζήτημα!

Τους ζήτησα -είπε -μιας και είναι σαφές ότι το θέμα αυτό δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, να παραταθεί η προθεσμία παραλαβής αιτήσεων για νομιμοποίηση κατασκευών επί του αιγιαλού , τουλάχιστον για δημόσιους φορείς, χωρίς ημερομηνία λήξης, εξηγώντας παράλληλα ότι όπως εξελίσσεται το ζήτημα με την υποχρέωση νομιμοποίησης σχολικών κτιρίων, αθλητικών χώρων, συνολικά όλων των δημόσιων κτιρίων που έως το 2005 δεν εκδίδοντο οικοδομικές άδειες ή σπανίως εγκρίνονταν -αλλά που είχαν εγκεκριμένες μελέτες από αρμόδιους φορείς και χρηματοδότηση από πόρους του δημοσίου- ότι θα πρέπει να υπάρξει «φόρμα» τακτοποίησης τους.

Εν προκειμένου ζητήθηκε – λόγω των αποστελεχωμένων υπηρεσιών των δήμων- να υπάρξει μια ανοικτή ημερομηνία υποβολής των σχετικών φακέλων, προοπτική που φάνηκε να βρίσκει σύμφωνο τον Γενικό Γραμματέα, αφού δεσμεύτηκε να υποβληθεί σχετική τροπολογία αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας."

ΠΗΓΗ: www.cna.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!

Παιδιά ενός κατώτερου θεού στο Σχολείο στο Σίσι;