Γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στο μνημείο ηρώων στο Σίσι
Η «αφαίρεση» ενός δέντρου, μιας χαρουπιάς, από το σημείο όπου ήδη έχει ανεγερθεί το μνημείο Ηρώων στο Σίσι, ήταν μόνο η αφορμή, για τη δημιουργία μιας άκρως ενδιαφέρουσας εικαστικής παρέμβασης, που στο εξής θα κοσμεί τον συγκεκριμένο χώρο, ως μια διαρκής υπόμνηση για την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση.

Το «δέντρο» που θα τοποθετηθεί στο εν λόγω μνημείο, αποτελεί ένα σκαρίφημα του αείμνηστου Νίκου Σωτηριάδη, που με περίσσια σπουδή και αγάπη δημιούργησε ο αδελφός του Παντελής και ο γιός του Χαράλαμπος.

Πρόκειται για μια σύνθεση από σφυρήλατο ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο (φύλλα) ύψους 1,85 μ., που, όπως έκαναν γνωστό οι δημιουργοί του, ανήκει στην θεματολογία «Δέντρα», έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1990 στην Λίμνη Αγίου Νικολάου, με αφορμή την καταστροφή της φύσης.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά την ολοκλήρωση του φωτισμού στο συγκεκριμένο έργο, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μνημείου στις 24 Μαρτίου, προκειμένου να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες της περιοχής.

Ο κ. Ζερβός δεν παρέλειψε ν’ ευχαριστήσει τις οικογένειες των επιχειρηματιών κ.κ. Κεφαλογιάννη, Μαντωνανάκη, Χονδράκη, Δασκαλαντωνάκη, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική ως προς την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ  ευχαρίστησε επίσης την αρχιτέκτονα κ. Βίκυ Γρίβα καθώς και την δωρήτρια του οικοπέδου όπου ανεγέρθηκε το μνημείο κα Κυριακή Πετράκη.

Εξ άλλου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, η ιστορία – βήμα και αφετηρία για κάθε πολίτη- συναντά σ’ αυτό το μνημείο την τέχνη, χάριν των συμπολιτών που στα χέρια τους υλικά όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο χαλκός, το γυαλί, ο σίδηρος και η πέτρα, πήραν και θα συνεχίσουν να παίρνουν ζωή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έργα των αδελφών Σωτηριάδη κοσμούν την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την είσοδο του λιμανιού Αγίου Νικολάου, αλλά και πολλές ιδιωτικές συλλογές προσωπικοτήτων, όπως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του προέδρου της Κίνας, του πρώην προέδρου των Η.Π.Α., του προέδρου της Βουλής της Χιλής, αλλά και Ελλήνων πολιτικών και καλλιτεχνών.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Κνωσσό, στη Φαιστό, στα Μάλια και στο Σίσι και ο Μύθος του Λαβύρινθου

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

H Σφίγγα του Αναύλοχου!!

Τέσσερα γεροντάκια στο καφενείο...

Το Σελλινάρι πριν μισό αιώνα περίπου με τη φωτογραφική μηχανή ενός Αμερικανού...

«Χρέος, υπερηφάνεια, πίκρα, παράπονο, συγκίνηση!!»

Emile-Honoré Destelle καταγράφει στο ημερολόγιό του την επίσκεψή του στο Βραχάσι περί τα 1900!!!