Γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στο μνημείο ηρώων στο Σίσι
Η «αφαίρεση» ενός δέντρου, μιας χαρουπιάς, από το σημείο όπου ήδη έχει ανεγερθεί το μνημείο Ηρώων στο Σίσι, ήταν μόνο η αφορμή, για τη δημιουργία μιας άκρως ενδιαφέρουσας εικαστικής παρέμβασης, που στο εξής θα κοσμεί τον συγκεκριμένο χώρο, ως μια διαρκής υπόμνηση για την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση.

Το «δέντρο» που θα τοποθετηθεί στο εν λόγω μνημείο, αποτελεί ένα σκαρίφημα του αείμνηστου Νίκου Σωτηριάδη, που με περίσσια σπουδή και αγάπη δημιούργησε ο αδελφός του Παντελής και ο γιός του Χαράλαμπος.

Πρόκειται για μια σύνθεση από σφυρήλατο ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο (φύλλα) ύψους 1,85 μ., που, όπως έκαναν γνωστό οι δημιουργοί του, ανήκει στην θεματολογία «Δέντρα», έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1990 στην Λίμνη Αγίου Νικολάου, με αφορμή την καταστροφή της φύσης.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά την ολοκλήρωση του φωτισμού στο συγκεκριμένο έργο, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μνημείου στις 24 Μαρτίου, προκειμένου να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες της περιοχής.

Ο κ. Ζερβός δεν παρέλειψε ν’ ευχαριστήσει τις οικογένειες των επιχειρηματιών κ.κ. Κεφαλογιάννη, Μαντωνανάκη, Χονδράκη, Δασκαλαντωνάκη, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική ως προς την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ  ευχαρίστησε επίσης την αρχιτέκτονα κ. Βίκυ Γρίβα καθώς και την δωρήτρια του οικοπέδου όπου ανεγέρθηκε το μνημείο κα Κυριακή Πετράκη.

Εξ άλλου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, η ιστορία – βήμα και αφετηρία για κάθε πολίτη- συναντά σ’ αυτό το μνημείο την τέχνη, χάριν των συμπολιτών που στα χέρια τους υλικά όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο χαλκός, το γυαλί, ο σίδηρος και η πέτρα, πήραν και θα συνεχίσουν να παίρνουν ζωή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έργα των αδελφών Σωτηριάδη κοσμούν την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την είσοδο του λιμανιού Αγίου Νικολάου, αλλά και πολλές ιδιωτικές συλλογές προσωπικοτήτων, όπως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του προέδρου της Κίνας, του πρώην προέδρου των Η.Π.Α., του προέδρου της Βουλής της Χιλής, αλλά και Ελλήνων πολιτικών και καλλιτεχνών.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα τα παλιά χρόνια

"Ζωή, θάνατος και προσευχή στον Αναύλοχο" το θέμα της Dr.Gaignerot - Driessen στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών!

Tα κατορθώματα της Ανεζίνας (Μπαξανεζίνα )

Αρχίζουν μαθήματα Γερμανικών στον Π.Σ. "Ο ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ΄"

Ο Dr. Jan Driessen θα παρουσιάσει στην Αθήνα στις 20/11 το θέμα "Το κτίριο με την κεντρική αυλή στο Μινωικό Σίσι - Νέες Ανασκαφές"

Η μεγάλη ξηρασία

Ένα τραγούδι για τον Κων. Σφακιανάκη του Νικ. Κυπριγιώτη που αναφέρεται ως εμπειρικός θεραπευτής και μάγος(!!!) από τον Μ. Πυτικάκη

Η Μάχη στο Σελλινάρι 25 Νοεμβρίου 1827. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας

Γειτόνεμα στην Καραπιδιά!