Να αποδείξουμε οι απανταχού Βραχασώτες ότι αγαπάμε το Βραχάσι και είμαστε ενωμένοι για να μείνει το Γραφείο της Κοινοτητας στο Βραχάσι


Σε συνεννόηση με τη Δημοτική Κοινότητα και τους Φορείς του χωριού μας όλοι εμείς οι απανταχού Βραχασώτες καλούμαστε σήμερα να βοηθήσουμε με τη έγγραφη συμπαράστασή μας στο στόχο που έχει μπει, να μείνει ανοιχτό το Γραφείο της Κοινότητας στο Βραχάσι.

Για το σκοπό αυτό μας ζητήθηκε η βοήθειά μας από τη Δημοτική Κοινότητα και οφειλουμε να τη δώσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτή την προσπάθεια είναι συνοπτικά:

1. Το Βραχάσι είναι η ιστορική έδρα της Αυτοδιοικητικής Μονάδας, που αγγίζει τρεις αιώνες! Σε αυτή τη μακραίωνη πορεία του είτε ως Δήμος, είτε ως Κοινότητα ή ως Τοπική Κοινότητα και σήμερα ως Δημοτική Κοινότητα κανείς ποτέ δεν επιβουλεύτηκε το κλείσιμο των Γραφείων που θα λειτουργήσει καταλυτικά και στην κατάργησή του Βραχασίου ως το κέντρο αυτής της αυτοδιοικητικής οντότητας.

2 Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του χωριού από το οποίο έχουν απομακρυνθεί τα πάντα. Δεν διανοούμαστε ότι μια Δημοτική Κοινότητα δεν μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της με δύο ή τρεις υπαλλήλους.

3. Ο Δήμος πρέπει να αφήσει ανοιχτά και στο Σίσι(το ΚΕΠ) αλλά και στο Βραχάσι τα υπάρχοντα γραφεία ώστε να εξυπηρετείται ο πληθυσμός. 

4. Στο Βραχάσι υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές όχι για ένα μόνο γραφείο αλλά και για να φιλοξενει και άλλες υπηρεσίες ενδεχομένως του Δήμου, ο οποίος θα πρέπει να είναι και ο ίδιος αποκεντρωμένος και όχι υδροκέφαλος στο κέντρο του.

5. Η παρουσία του Δήμου στο Βραχάσι είναι απαραίτητη, αφού υπάρχει σημαντικός αριθμός κατοίκων που ζει στο χωριό. Το πληθυσμιακό κριτήριο δεν μπορεί να αποτελεί πάντα το απόλυτο κριτήριο. Ο Δήμος οφείλει να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο όταν παρατηρεί μείωση πληθυσμού και όχι να την ενισχύει με ανιστόρητες προτάσεις.

6. Ουδέποτε έχει τεθεί το θέμα αυτό από κάποιο Βραχασώτη.

7. Υπάρχουν αποφάσεις από Γενική Συνέλευση αλλά και από τα εκάστοτε Τοπικά Συμβούλια του χωριού που στηριζουν χωρίς κανένα ενδοιασμό και με επιχειρήματα την παραμονή των Γραφείων στο Βραχάσι.

8. Αναφέρεται σε τελευταίο Δελτίο Τύπου του Δήμου ότι υπάρχουν ακόμη  εκκρεμείς γραφειοκρατικές εκκρεμότητες σε βάθος δεκαετίας κάτι στο οποίο συνηγορεί η συνέχιση της  λειτουργίας των Γραφείων στο Βραχάσι.

9. Το Βραχάσι, το Σίσι και όλοι οι οικισμοί της Δημοτικής Κοινότητας είναι ένα σώμα, που δεν πρέπει ποτέ να εμφιλοχωρήσει οποιαδήποτε προσπάθεια διχασμού και διαχωρισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά κυρίως γιατί το οφείλουμε σε όσους έχουν μείνει στο Βραχάσι, αλλά και γιατί πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την οντότητα του Οικισμού, αντιστεκόμαστε σε κάθε πράξη απ΄ όπου κι αν προέρχεται η οποία θα υποβαθμίσει περισσότερο το χωριό μας.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν ενυπόγραφα την προσπάθεια αυτή, η οποία επαναλαμβάνουμε είναι σε απόλυτη συμφωνία με τη Δημοτική Κοινότητα και όλους τους Φρείς της Περιοχής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Ν. Βλάχο ή τον Εμμ. Κριτσωτάκη μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Το Βραχάσι μας έχει ανάγκη και εμείς δεν πρέπει να στερήσουμε την υπογραφή μας από μια τέτοια προσπάθεια.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)

Μια επιστολή προς ένα Βραχασώτη σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που βάζει ουσιαστικά τέλος στην πολιτική κυριαρχία του Ελ Βενιζέλου

"Nostos Algos": ένα κινηματογραφικό έργο με αναφορά στο Βραχάσι σε πρώτη προβολή απόψε στο Παρίσι!!

Αλλάζει χέρια το Meli Palace στην Αγία Βαρβάρα Βραχασίου

Το Σίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1970!!!

Γιώργης Ξυράφης: Ο κρητικός οργανοποιός του Σισού

Στον Πλάτανο στο Βραχάσι μια συντροφιά από Βραχασώτες της Αθήνας ένα καλοκαίρι της δεκαετίας του '50

Το teaser της ταινίας Nostos Algos

"Λιποθυμούσες όταν την έβλεπες" την Μαίρη Ζουράρι