Μια σημαντική παρέμβαση του Γιάννη Σουλαδάκη για το παραλιακό μέτωπο και το δρόμο προς Μίλατο

Το σκαρίφημα της Μελέτης για το δρόμο προς Μίλατο.

Πράγματι η μελέτη αφορά τις περιοχές που βρίσκονται πρακτικά μέσα στους οικισμούς στο Σίσι και την Μίλατο, όμως ποια είναι τα νέα δεδομένα που πρέπει να ληφθουν υπόψη;
Το σχέδιο πόλης εκτός του ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο από όσα γνωρίζω όταν είχα ασχοληθεί ενεργά με το θέμα είναι αναγκαίο διότι αποτελεί το αναγκαίο υπόβαθρο για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε μελέτη.
Δηλαδή ακριβή στοιχεία για οικοδομικές γραμμές υψόμετρα δρόμων ώστε να καθαρισθεί που θα πάνε τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τα δίκτυα αποχέτευσης στο μέτρο που υπάρχει πρόβλημα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.
Σε σχέση με αιγιαλό χρήσεις γης κλπ αυτά αντιμετωπίζονται στο μέγιστο τους μέρος από το σχέδιο πόλης διότι έχει και τις πλατείες και τους χώρους για δημόσιες χρήσεις κτίρια κλπ.Πέραν των άλλων η οριοθέτηση των οικοδομικών τετραγώνων προς την θάλασσα ξεκαθαρίζει και το θέμα ακτογραμμής αιγιαλού κλπ.
Το θέμα του αιγιαλού κλπ ανακύπτει από το ποιος τους εκμεταλλεύεται και εδω είναι το θέμα.
Επειδή από πολλούς γίνεται αυθαίρετη χρήση υπάρχει αντίδραση με διάφορες προφάσεις, όμως η τοπική κοινωνία ή θα αποφασίσει με βάση το γενικότερο συμφέρον ή θα σέρνεται πίσω από μη ομολογούμενα μικροσυμφέροντα ακόμη και παράνομα.
Σε σχέση τώρα με τον παραλιακό δρόμο Σισι Μιλατος ναι μεν η μελέτη μερικώς δεν αναφέρεται σε αυτόν όμως στο σχέδιο της ευρύτερης περιοχής που είναι τμήμα της μελέτης τον εμφανίζει να περνά από αλλου.
Πρακτικά δημιουργεί τετελεσμένα που μπορεί να τα επικαλεσθεί ο οιοσδήποτε και τώρα και στο μέλλον.
Ανεξάρτητα όμως από αυτα από οσα γνωρίζω χονδρικά όταν εγκρίθηκε το ΣΧΟΑΠ της περιοχής επί δημαρχίας Κουνενάκη με νόμιμο τρόπο από την Περιφέρεια Κρήτης, η πρόβλεψη ήταν ο παραλιακός δρόμος και όχι αυτός που εμφανίζεται στα σχέδια. Από όσα γνωρίζω εκτός αν κάνω λάθος τότε ας με διαψεύσει κάποιος υπεύθυνα ο Γιώργος Δεικτακης Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης λιγο πριν παραιτηθεί το 2014 για να γίνει Βουλευτής, υπέγραψε απόφαση χωρίς να είναι αρμοδιότητά του, δηλαδή παράνομη, αλλοίωνε τον εγκεκριμένο ΣΧΟΑΠ της περιοχής όσον αφορά τον παραλιακό δρόμο Σίσι Μίλατος και τον μετέφερε εκεί που τον εμφανίζουν σήμερα τα σχέδια της μελέτης.
Τότε μάλιστα είχε δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος.
Από όσα γνωρίζω αυτή η απόφαση δεν έχει ακυρωθεί είναι παράνομη δημιουργεί όμως τετελεσμένα
Γνώμη μου να προχωρήσει η μελέτη όπως έχει ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις μου, εξάλλου και σε άλλα σημεία έχει αλλοιωθεί, άλλα καλλίτερα να προχωρήσει παρά να συνεχίζεται η ασυδοσία και η παρανομία.

Σε σχέση τώρα με τον παραλιακό δρόμο Σίσι Μιλατος μπορεί να ακυρώσει την απόφαση του Δεικτακη ο τωρινός Γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Κουνενάκης ακόμη μπορεί να συνεχισθεί η διεκδίκηση του δρόμου χωρίς να παρεμποδίζεται η εξέλιξη της μελέτης του παραλιακού μετώπου, ή ακόμα αν έχει αλλάξει γνώμη η τοπική κοινωνία ας το ξανασκεφτεί.
Όμως η τοπική κοινωνία ας αναλάβει τις ευθύνες της και να μην ψάχνει δικαιολογίες και προφάσεις και να μην πετάει ευθύνες από δω η από κει η να αναζητεί εφήμερους σωτήρες και ήρωες.
Δυστυχώς η περιοχή είχε κατά καιρούς πολλούς τέτοιους και δεν ξέρω αν κάτι τέτοιους ψάχνει ακόμη και τελικά δεν ξέρω αν στο τέλος του δρόμου βγήκε κερδισμένη.

Γιάννης Σουλαδάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ψήφισμα Βραχασωτών για το κλείσιμο των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι