Αντώνης Ζερβός: "Οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών είναι σεβαστές και δεσμευτικές για τη δημοτική αρχή"

Σχετική εικόνα


«Εάν ένα δημοψήφισμα θεωρείται διχαστική κίνηση, μάλλον όλοι έχουμε ξεχάσει τί ακριβώς σημαίνει δημοκρατία». Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για την μεταφορά των γραφείων της κοινότητας από το Βραχάσι στο Σίσι.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος, στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Γ. Φθενάκη (6/3/17), ζήτησε την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος προκειμένου οι κάτοικοι ν’ αποφασίσουν σχετικά.

Εν προκειμένου η δημοτική αρχή μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως έγινε γνωστό, διαπιστώνοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της δημοτικής κοινότητας Βραχασίου -ότι δηλαδή η έδρα της είναι στο Βραχάσι (ιστορική έδρα κοινότητας) ενώ η πλειονότητα του πληθυσμού κατοικεί στο Σίσι- και δεδομένης της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου που έχει ως συνέπεια την αδυναμία στήριξης σε καθημερινή βάση των δημοτικών γραφείων αλλά και την λειτουργία του ΚΕΠ, ανακίνησε το θέμα της έδρας του γραφείου του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την ενημέρωση, παρέχεται η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας (με ιδιαίτερο κωδικό του ΚΕΠ Βραχασίου) μ’ έναν υπάλληλο ΚΕΠ καθημερινά ο οποίος θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα δημοτικού υπαλλήλου όπως γίνεται και στην Νεάπολη, εφόσον το γραφείο λειτουργεί στο Σίσι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος τόσο στο έγγραφο που απεστάλη στη Δημοτική Κοινότητα, όσο και στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βραχασίου ανέφερε: «Ζήτησα να διενεργηθεί ένα τοπικό δημοψήφισμα που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να εκφραστούν υπεύθυνα για τον τρόπο λειτουργίας της περιοχής, αποδεχόμενος εξ αρχής, ότι οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών είναι απόλυτα σεβαστές και δεσμευτικές για την δημοτική αρχή. Θεώρησα δε, ότι με τον τρόπο αυτό θα δινόταν συγκεκριμένη απάντηση χωρίς κραυγές – λαϊκισμούς χωρίς κατηγορίες ανυπόστατες!

Ωστόσο συμμετέχοντας στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στο Βραχάσι, ουσιαστικά διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα διαμορφωμένο εν πολλοίς κλίμα – προαποφασισμένες διαδικασίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μου επιτραπεί να μεταφέρω τις απόψεις της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό αποχώρησα.

Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει!

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει στέρξει και έμπρακτα έχει φανερώσει το ενδιαφέρον της, για την δημοτική κοινότητα Βραχασίου.

Ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης ένα σύγχρονο κτίριο πολλαπλών χρήσεων στο Σίσι με χώρους για γραφεία αλλά και για την στέγαση του περιφερειακού ιατρείου. Προσδοκώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τα σχέδια αυτά στις αρχές Μαΐου.

Επίσης όπως ήδη έχω ανακοινώσει, ενώ από την περσινή χρονιά είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία ανάθεσης μελετών για την συντήρηση του λιμενοβραχίονα Σισίου καθώς και για το τμήμα προστασίας της Μιλάτου, δυστυχώς οι υφιστάμενες διαδικασίες του δημοσίου μας έχουν «μπλοκάρει» και δεν υπάρχει η αναμενόμενη εξέλιξη.

Ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι μέσα στα 2,5 χρόνια λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν όλα όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 25 χρόνια. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον!

Με αφετηρία την περσινή χρονιά, προσδοκώ ότι από φέτος θα γίνουν τα βήματα εκείνα που θα επιτρέψουν να δρομολογηθούν αρκετά θέματα στην περιοχή» καταλήγει το δελτίο τύπου του Δήμου.Και η οφειλόμενη απάντησή μου: 

Επειδή ανέφερα πολύ επιτακτικά ΕΔΩ για τα 25 χρόνια που έχει σταματήσει η ανάπτυξη στην περιοχή μας, ας ξαναδιαβάσει ο Δήμαρχος τι προτεραιότητες έβαλα στο  άρθρο μου. 
Και χαίρομαι που είναι σε θέση να αρχίσει να παρουσιάζει έργο. Δεν είμαστε εχθροί ή πολιτικοί αντίπαλοι.  
Άλλωστε γνωριζόμαστε από παλιά.
Όσο για την αναφορά του στο δημοψήφισμα και το τι σημαίνει δημοκρατία θα του θυμίσω ότι ζούμε στην εποχή που καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη οι βεβαιότητες... 
Ιδίως όταν έχουμε κατά νου το τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στην χώρα μας...
Εν πάσει περιπτώσει...
Εμείς θα περιμένουμε τα καλά νέα για τον τόπο μας...

Ν.Ι. Βλάχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!