Γράφει η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ για τις άδειες των καταστημάτων στο Σίσι

Νέα παράταση, μέχρι το τέλος Απριλίου, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγίου Νικολάου, να χορηγήσει στους καταστηματάρχες του Σισίου για συνέχιση και ολοκλήρωση εργασιών (χωρίς να λειτουργούν), προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων τους.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει εμπλοκή ως προς την παραχώρηση από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων (ως επί το πλείστον επί ζώνης αιγιαλού) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα, μιας και στους χώρους αυτούς η Κτηματική Υπηρεσία θεωρεί ότι υπάρχουν παράνομες διαμορφώσεις επί εδάφους αλλά και ανωδομή από παράνομες πέργκολες, σκίαστρα κλπ. κατασκευές.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος προήδρευσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τη νέα συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα με τη Γ. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Πέτη Πέρκα, στην οποία έθεσε εκτενώς το όλο θέμα, που απασχολεί έντονα και άλλους παραλιακούς δήμους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επείγουσας διευθέτησης του θέματος ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Προβληματισμός
Εμφανής ήταν ο προβληματισμός που διατύπωσαν μέλη της επιτροπής, για τον χειρισμό του όλου θέματος, που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό, ενώ υπήρξαν και επιφυλάξεις για το κατά πόσον το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του θέματος για μια περιοχή όπως το Σίσι, γιατί, όπως τονίστηκε, αν δεν υπάρξει σύντομα ρύθμιση, η παραλιακή ζώνη του απειλείται με νέκρωση, μιας και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα τα περισσότερα από τα καταστήματα του Σισίου.
Στην απόφασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναφέρει συγκεκριμένα: «Επειδή υπάρχει έντονη κινητικότητα για την οριστική διευθέτηση χρήσης των υφιστάμενων εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο, για να μην προκληθεί κοινωνική αναταραχή με την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, η   σφράγιση των καταστημάτων να αναβληθεί μέχρι 30.4.2017. Εφόσον τα λειτουργούντα καταστήματα δε χρησιμοποιούν υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο και δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν τίθεται θέμα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας τους».


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!