Γράφει η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ για τις άδειες των καταστημάτων στο Σίσι

Νέα παράταση, μέχρι το τέλος Απριλίου, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγίου Νικολάου, να χορηγήσει στους καταστηματάρχες του Σισίου για συνέχιση και ολοκλήρωση εργασιών (χωρίς να λειτουργούν), προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων τους.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει εμπλοκή ως προς την παραχώρηση από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων (ως επί το πλείστον επί ζώνης αιγιαλού) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα, μιας και στους χώρους αυτούς η Κτηματική Υπηρεσία θεωρεί ότι υπάρχουν παράνομες διαμορφώσεις επί εδάφους αλλά και ανωδομή από παράνομες πέργκολες, σκίαστρα κλπ. κατασκευές.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος προήδρευσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τη νέα συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα με τη Γ. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Πέτη Πέρκα, στην οποία έθεσε εκτενώς το όλο θέμα, που απασχολεί έντονα και άλλους παραλιακούς δήμους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επείγουσας διευθέτησης του θέματος ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Προβληματισμός
Εμφανής ήταν ο προβληματισμός που διατύπωσαν μέλη της επιτροπής, για τον χειρισμό του όλου θέματος, που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό, ενώ υπήρξαν και επιφυλάξεις για το κατά πόσον το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του θέματος για μια περιοχή όπως το Σίσι, γιατί, όπως τονίστηκε, αν δεν υπάρξει σύντομα ρύθμιση, η παραλιακή ζώνη του απειλείται με νέκρωση, μιας και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα τα περισσότερα από τα καταστήματα του Σισίου.
Στην απόφασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναφέρει συγκεκριμένα: «Επειδή υπάρχει έντονη κινητικότητα για την οριστική διευθέτηση χρήσης των υφιστάμενων εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο, για να μην προκληθεί κοινωνική αναταραχή με την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, η   σφράγιση των καταστημάτων να αναβληθεί μέχρι 30.4.2017. Εφόσον τα λειτουργούντα καταστήματα δε χρησιμοποιούν υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο και δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν τίθεται θέμα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας τους».


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Ο Μιχάλης Πεδιώτης με τον Γιώργη Γουλιδάκη!!! Μια σχέση αγάπης και μίσους!

Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε;

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Ο Μανόλης Ιεραπετριτάκης πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής σε ηλικία 75 χρονών!

Φωτογραφία από το 1925 του πρώτου αυτοκινήτου της γραμμής Ηρακλείου - Νεαπόλεως στο Βραχάσι!

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ο Ζαχαρίας Φασουλάς δίνει συνέντευξη στο Βραχάσι το 1992

O Μιχάλης....