Μια όμορφη συνοικία στην Απάνω Γειτονιά του χωριού μας...Όταν γράφαμε για τις πλακοστρώσεις στο Βραχάσι και τις υποστηρίζαμε είχαμε κατά νου το Βραχάσι ως τόπο κατοικίας και ήρεμης κοινωνικής ζωής.
Πιστεύουμε ότι οι πλακοστρώσεις συμβάλουν στην ποιότητα ζωής, στην αισθητική αναβάθμιση του χωριού μας και συντελούν στην προοπτική να γίνει το Βραχάσι ένα χωριό που θα είναι όχι μόνο κατοικίσιμο αλλά και ζωντανό.
Σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς, ως ιστολόγιο θα δίνουμε τη  μάχη μας και δεν κατανοούμε όσους μάχονται αυτή την αντίληψη.
Στις φωτογραφίες που επιλέξαμε δείχνουμε μερικά σπίτια από το Βραχάσι που έχουν ανακαινιστεί τελευταία και αποδεικνύουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός.
Από άλλες χώρες, άνθρωποι έρχονται να επενδύσουν στο Βραχάσι και δημιουργούν σπίτια που τα ζηλεύεις.
Όπως αυτά στις πρώτες φωτογραφίες, κάποιων Ιταλών, που όχι μόνο τα έχουν φτιάξει αλλά τα έχουν εντάξει ιδανικά στο περιβάλλοντα χώρο.
Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι από τα τελευταία σπίτια στην απάνω γειτονιά με θέμα τα απέναντι βουνά και όχι θάλασσα...
Τα λέμε όλα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να επενδύουμε μόνο στον τουρισμό αλλά και στη δυνατότητα οι άνθρωποι να αισθάνονται καλά και να βιώνουν ένα όμορφο περιβάλλον.

Η μάχη για το χωριό θα πρέπει να δοθεί σε όλα τα επίπεδα. 
Και στο Σίσι αλλά και στο Βραχάσι. 
Το γεγονός ότι έχουν φτιαχτεί τέτοια σπίτια - ξενώνες στο Βραχάσι θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας γιατί γίνεται...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά τα σπίτια τα πήρε ο Μπροχώρης με μια ηθοποιό αλλά δεν τα έφτιαξαν.
Μετά τα πήρε ο Μανόλης ο Διπλαράκης αν δεν απαττώμαι και τα πούλησε στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους.
Αλλά είναι χάρμα οφθαλμών.
Εκεί δίπλα αγοράστηκε και ένα οικόπεδο από νέους ανθρώπους και θα χτιστεί σπίτι.
Από πάνω από του Μηλτιάδη.
Έχετε δίκιο λοιπόν που τα λέτε αυτά.
Υπάρχει δυναμική και αξίζει τον κόπο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι προτεραιότητες της κοινότητας, οφείλουν να είναι ανεξάρτητες από τις συγκυριακές καταστάσεις, που οδηγούν στην ανακαίνιση σπιτιών στο Βραχάσι. Οι ανακαινίσεις γίνονται κυρίως από ξένους, που έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις δυνατότητες του Βραχασίου, αλλά δε διαμένουν μόνιμα στο Βραχάσι (οι περισσότεροι απ' αυτούς). Ας το καταλάβουμε, ότι οι ανάγκες είναι πλέον κάτι πολύ περισσότερο από τις πλακοστρώσεις. Όταν για παράδειγμα τα σπίτια στην ενδοχώρα του χωριού δεν μπορούν να ανακαινισθούν με φτηνό τρόπο, επειδή δεν μπορούν να περάσουν τα υλικά από τα στενοσόκακα, εμάς δεν είναι η δουλειά μας να κάνουμε πλακοστρώσεις. Όταν δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα τουλάχιστον των κύριων αγροτικών δρόμων με ασφαλοστρώσεις ή έστω τσιμεντοστρώσεις, δεν μπορούμε να πετάμε τόσα χρήματα στον εξωραϊσμό, μόνο και μόνο για την υστεροφημία του κ. προέδρου. Όταν το παλιό σχολειό είναι στα χάλια που είναι, εμείς δεν μπορούμε να δίνουμε για άλλες χρήσεις εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ.

Όλα τα έργα είναι καλά σε ένα τόπο. Εγώ δεν είπα όι οι πλακοστρώσεις δε θα ομορφύνουν το χωριό. Μήν επιμένετε όμως ότι ήταν έργο πρώτης προτεραιότητας ή ότι υπάρχει ιεράρχιση των έργων από την κοινότητα. Γι αυτό, ας βρούμε πρώτα παντελόνι να βάλουμε, και μετά ας βάλουμε και τη γραβάντα.
Ο χρήστης ΚΟΙΝΟΝ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ είπε…
Εμείς δεν είπαμε ότι είναι πώτης προτεραιότητας αλλά ότι συμβάλουν στην ποιότητα ζωής αλλά και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής.
Όσο για τις προτεραιότητες το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές από εδώ. Έχουμε γράψει και ξαναγράψει...

Από τη Σύνταξη

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ψήφισμα Βραχασωτών για το κλείσιμο των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΒΡΑΧΑΣΩΤΗΣ

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!