Το μνημείο στο Σίσι και μια έμμεση απάντηση από το Δήμο για τα θέματα του Βραχασίου
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής ταυτότητας του τοπικού πληθυσμού θα αποτελεί στο εξής το Μνημείο Ηρώων στο Σίσι, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά την τοποθέτηση του γλυπτού των Παντελή και Χαράλαμπου Σωτηριάδη και την φωταγώγηση του.
Να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τοποθετήκε το δέντρο που φιλοτέχνησαν οι εν λόγω καλλιτέχνες.
Πρόκειται για μια σύνθεση από σφυρήλατο ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο (φύλλα) ύψους 1,85 μ., που όπως έκαναν γνωστό οι δημιουργοί του ανήκει στην θεματολογία “Δέντρα” -έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1990 στην Λίμνη Αγίου Νικολάου- με αφορμή την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση!
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.
Αποτελεί – ανέφερε- δείγμα μιας εξαιρετικής δουλειάς, η οποία στηρίχθηκε σε ιδέα της αρχιτέκτονος κ. Βίκυς Γρίβα, μετά την δωρεά του χώρου-όπου ανεγέρθηκε το μνημείο- από την ιατρό κ. Πετράκη Κυριακή.
Τα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων, σύμφωνα με την ενημέρωση θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα, όπου και θα δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν οι ευχαριστίες σ΄όλους όσους βοήθησαν για να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός.

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΣημείωση Ιστολογίου: Εμείς από το δημοσίευμα επισημαίνουμε το εξής: "η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα." 
Η παραπάνω πρόταση αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε όσα έχουν λεχθεί τις μέρες αυτές για τα θέματα που απασχολούν το χωριό μας. 
Για να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον...
Θα μείνουμε στις προθέσεις ή θα έχουμε έργα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα τα παλιά χρόνια

"Ζωή, θάνατος και προσευχή στον Αναύλοχο" το θέμα της Dr.Gaignerot - Driessen στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών!

Tα κατορθώματα της Ανεζίνας (Μπαξανεζίνα )

Αρχίζουν μαθήματα Γερμανικών στον Π.Σ. "Ο ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ΄"

Ο Dr. Jan Driessen θα παρουσιάσει στην Αθήνα στις 20/11 το θέμα "Το κτίριο με την κεντρική αυλή στο Μινωικό Σίσι - Νέες Ανασκαφές"

Η μεγάλη ξηρασία

Ένα τραγούδι για τον Κων. Σφακιανάκη του Νικ. Κυπριγιώτη που αναφέρεται ως εμπειρικός θεραπευτής και μάγος(!!!) από τον Μ. Πυτικάκη

Η Μάχη στο Σελλινάρι 25 Νοεμβρίου 1827. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας

Γειτόνεμα στην Καραπιδιά!