Το μνημείο στο Σίσι και μια έμμεση απάντηση από το Δήμο για τα θέματα του Βραχασίου
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής ταυτότητας του τοπικού πληθυσμού θα αποτελεί στο εξής το Μνημείο Ηρώων στο Σίσι, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά την τοποθέτηση του γλυπτού των Παντελή και Χαράλαμπου Σωτηριάδη και την φωταγώγηση του.
Να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τοποθετήκε το δέντρο που φιλοτέχνησαν οι εν λόγω καλλιτέχνες.
Πρόκειται για μια σύνθεση από σφυρήλατο ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο (φύλλα) ύψους 1,85 μ., που όπως έκαναν γνωστό οι δημιουργοί του ανήκει στην θεματολογία “Δέντρα” -έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1990 στην Λίμνη Αγίου Νικολάου- με αφορμή την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση!
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.
Αποτελεί – ανέφερε- δείγμα μιας εξαιρετικής δουλειάς, η οποία στηρίχθηκε σε ιδέα της αρχιτέκτονος κ. Βίκυς Γρίβα, μετά την δωρεά του χώρου-όπου ανεγέρθηκε το μνημείο- από την ιατρό κ. Πετράκη Κυριακή.
Τα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων, σύμφωνα με την ενημέρωση θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα, όπου και θα δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν οι ευχαριστίες σ΄όλους όσους βοήθησαν για να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός.

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΣημείωση Ιστολογίου: Εμείς από το δημοσίευμα επισημαίνουμε το εξής: "η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα." 
Η παραπάνω πρόταση αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε όσα έχουν λεχθεί τις μέρες αυτές για τα θέματα που απασχολούν το χωριό μας. 
Για να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον...
Θα μείνουμε στις προθέσεις ή θα έχουμε έργα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!

Παιδιά ενός κατώτερου θεού στο Σχολείο στο Σίσι;