Το μνημείο στο Σίσι και μια έμμεση απάντηση από το Δήμο για τα θέματα του Βραχασίου
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής ταυτότητας του τοπικού πληθυσμού θα αποτελεί στο εξής το Μνημείο Ηρώων στο Σίσι, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά την τοποθέτηση του γλυπτού των Παντελή και Χαράλαμπου Σωτηριάδη και την φωταγώγηση του.
Να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τοποθετήκε το δέντρο που φιλοτέχνησαν οι εν λόγω καλλιτέχνες.
Πρόκειται για μια σύνθεση από σφυρήλατο ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο (φύλλα) ύψους 1,85 μ., που όπως έκαναν γνωστό οι δημιουργοί του ανήκει στην θεματολογία “Δέντρα” -έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1990 στην Λίμνη Αγίου Νικολάου- με αφορμή την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση!
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.
Αποτελεί – ανέφερε- δείγμα μιας εξαιρετικής δουλειάς, η οποία στηρίχθηκε σε ιδέα της αρχιτέκτονος κ. Βίκυς Γρίβα, μετά την δωρεά του χώρου-όπου ανεγέρθηκε το μνημείο- από την ιατρό κ. Πετράκη Κυριακή.
Τα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων, σύμφωνα με την ενημέρωση θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα, όπου και θα δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν οι ευχαριστίες σ΄όλους όσους βοήθησαν για να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός.

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΣημείωση Ιστολογίου: Εμείς από το δημοσίευμα επισημαίνουμε το εξής: "η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα." 
Η παραπάνω πρόταση αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε όσα έχουν λεχθεί τις μέρες αυτές για τα θέματα που απασχολούν το χωριό μας. 
Για να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον...
Θα μείνουμε στις προθέσεις ή θα έχουμε έργα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Ο Μιχάλης Πεδιώτης με τον Γιώργη Γουλιδάκη!!! Μια σχέση αγάπης και μίσους!

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε;

Φωτογραφία από το 1925 του πρώτου αυτοκινήτου της γραμμής Ηρακλείου - Νεαπόλεως στο Βραχάσι!

Ο Μανόλης Ιεραπετριτάκης πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής σε ηλικία 75 χρονών!

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

O Μιχάλης....

Ο Ζαχαρίας Φασουλάς δίνει συνέντευξη στο Βραχάσι το 1992