ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ- ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ

Με λύπη μας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε ξανά για το θέμα της λειτουργίας των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου, όμως η ροή των γεγονότων δεν μας επιτρέπει να παραμένουμε άφωνοι θεατές. Παρά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, παρά τις αποφάσεις των συλλογικών φορέων Βραχασίου, Σισίου και Μιλάτου και σε αντίθεση με την θέληση των κατοίκων για πλήρη λειτουργία των γραφείων της Δ.Ε. Βραχασίου στα ιδιόκτητα γραφεία στο Βραχάσι, είδαμε το θέμα να επανέρχεται από τον Δήμαρχο με την μορφή του δημοψηφίσματος.
Κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου, με παρουσία του Δημάρχου, δηλώθηκε ομόφωνα για άλλη μια φορά, εκ μέρους των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, η απαίτηση για καθημερινή λειτουργία των γραφείων, χωρίς καμιά μεταφορά της έδρας και με παράλληλη λειτουργία του ΚΕΠ. Και πέραν αυτού ήταν έκδηλη η αγανάκτηση για την απουσία έργων υποδομής αλλά και δράσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Και είναι θλιβερό, αυτή η ακριβώς ομόφωνα εκφρασμένη θέληση, να χαρακτηρίζεται από τον Δήμαρχο ως στημένη διαδικασία και κατά λέξη «υπήρχε ένα διαμορφωμένο εν πολλοίς κλίμα – προαποφασισμένες διαδικασίες».
Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Ενότητα Βραχασίου, ως μια από τις τρεις συνιστώσες του Δήμου Αγίου Νικολάου, με χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα αλλά και συμβολή στα έσοδα του Δήμου, θα έπρεπε να απασχολεί την Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση έργων και όχι για την υποβάθμιση του ιστορικού Βραχασίου. Για άλλη μια φορά θεωρούμε αναγκαίο να εκφράσουμε την αντίθεση μας, στην μεταφορά της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου από το ιδιόκτητο κτίριο στο Βραχάσι. Ζητούμε δε ΚΑΙ την εξυπηρέτηση σε καθημερινή βάση από τα εκεί γραφεία ΚΑΙ την ομαλή λειτουργία του ΚΕΠ Σισίου, ως το ελάχιστο αποδεκτό όριο φροντίδας του Δήμου Αγίου Νικολάου για την περιοχή μας.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ "ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ"
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΣΙΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ψήφισμα Βραχασωτών για το κλείσιμο των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι