ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ- ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ

Με λύπη μας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε ξανά για το θέμα της λειτουργίας των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου, όμως η ροή των γεγονότων δεν μας επιτρέπει να παραμένουμε άφωνοι θεατές. Παρά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, παρά τις αποφάσεις των συλλογικών φορέων Βραχασίου, Σισίου και Μιλάτου και σε αντίθεση με την θέληση των κατοίκων για πλήρη λειτουργία των γραφείων της Δ.Ε. Βραχασίου στα ιδιόκτητα γραφεία στο Βραχάσι, είδαμε το θέμα να επανέρχεται από τον Δήμαρχο με την μορφή του δημοψηφίσματος.
Κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου, με παρουσία του Δημάρχου, δηλώθηκε ομόφωνα για άλλη μια φορά, εκ μέρους των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, η απαίτηση για καθημερινή λειτουργία των γραφείων, χωρίς καμιά μεταφορά της έδρας και με παράλληλη λειτουργία του ΚΕΠ. Και πέραν αυτού ήταν έκδηλη η αγανάκτηση για την απουσία έργων υποδομής αλλά και δράσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Και είναι θλιβερό, αυτή η ακριβώς ομόφωνα εκφρασμένη θέληση, να χαρακτηρίζεται από τον Δήμαρχο ως στημένη διαδικασία και κατά λέξη «υπήρχε ένα διαμορφωμένο εν πολλοίς κλίμα – προαποφασισμένες διαδικασίες».
Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Ενότητα Βραχασίου, ως μια από τις τρεις συνιστώσες του Δήμου Αγίου Νικολάου, με χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα αλλά και συμβολή στα έσοδα του Δήμου, θα έπρεπε να απασχολεί την Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση έργων και όχι για την υποβάθμιση του ιστορικού Βραχασίου. Για άλλη μια φορά θεωρούμε αναγκαίο να εκφράσουμε την αντίθεση μας, στην μεταφορά της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου από το ιδιόκτητο κτίριο στο Βραχάσι. Ζητούμε δε ΚΑΙ την εξυπηρέτηση σε καθημερινή βάση από τα εκεί γραφεία ΚΑΙ την ομαλή λειτουργία του ΚΕΠ Σισίου, ως το ελάχιστο αποδεκτό όριο φροντίδας του Δήμου Αγίου Νικολάου για την περιοχή μας.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ "ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ"
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΣΙΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!