"Who pays the ferryman": Μια γνωστή ταινία που γυρίστηκε στην Ελούντα και στο Βραχάσι!!!!


Οι σκηνές της ταινίας από την βίλα του Ιατρού Σεξολογίας Γεώργιου και της συζύγου του Μαίρης Ζουράρι στο Βραχάσι αποτυπώνουν εκπληκτικά και πολύ ενδιαφέροντα πλάνα από το Βραχασώτικο περιβάλλον...
Εικόνες στην πλαγιά του Αναύλοχου, με την καταπράσινη φύση, τα κουδούνια από τα πρόβατα, τον κόρακα που κρώζει και τα πουλιά που κελαηδούν, ως φόντο σε μια ταινία...
Τα μικρά και ασήμαντα που προσπερνούμε δηλαδή...  
Ας τα προσέξουμε...

Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική παραγωγή του BBC2 που έγινε παγκόσμια επιτυχία, με στοιχεία αρχαίας τραγωδίας και ρομαντισμού παραμένει ενδιαφέρουσα και μετά από δεκάδες χρόνια από την αρχική προβολή της.
Το 1977 το BBC2 με σκηνοθεσία του William Slater και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έκαναν τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, με τίτλο «Who pays the Ferryman».
Η μουσική της σειράς γράφηκε από τον Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.
Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Ελούντα και στο Βραχάσι και αποτέλεσε το έναυσμα για την έκρηξη του τουρισμού τα επόμενα χρόνια στην περιοχή της Ελούντας.
O επιτυχημένος σεναριογράφος Michael J. Bird δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα, την ιστορία της και την πλούσια μυθολογία της.
Το 1975 κατά την διάρκεια των διακοπών του στον Αγ. Νικόλαο άκουσε έναν συμπατριώτη του τουρίστα να αναφέρει ότι είχε να έρθει στο νησί από τότε που πολέμησε με τους αντάρτες στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της πιο επιτυχημένης του σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, που ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια, όπως προβλήθηκε αμέσως τότε από την ΥΕΝΕΔ.
Ο Άγγλος επιχειρηματίας Alan Haldane πολέμησε με την Ελληνική Αντίσταση κατά την μάχη της Κρήτης και έγινε μια μυθική φιγούρα γνωστός σε πολλούς Κρητικούς με το όνομα Λέανδρος.
Τριάντα χρόνια μετά έχοντας χάσει την επιχείρηση του και την γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα αποφασίζει να επιστρέψει στην Κρήτη για να βρει την πρώτη του αγάπη, τη Μελίνα. Και η ιστορία ξεκινάει. Αλλά ο Haldane δε θα μπορούσε να διανοηθεί τις συνέπειες της επιστροφής του και τα τραγικά γεγονότα που θα επακολουθήσουν. Ζήλεια, μίσος και εκδίκηση οδηγούν σε βεντέτες και δολοφονίες.
Με τους ηθοποιούς Betty Arvaniti, Jack Hedley, Maria Sokali, Niko Verleki, Taki Emmanouel, Marina Sirti, Jack Watson, Lalla Ward, Kosta Passali, Ann Lynn, Steve Plytas κ.λπ. και πολλούς κομπάρσους. 


Μπορείτε να ακούσετε την εκπληκτική μουσική της ταινίας που έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι

Προσομοίωση του Μινωικού Παλατιού στο Κεφάλι του Μπούφου και της ευρύτερης περιοχής κατά την εποχή του χαλκού!!!

Παιδιά ενός κατώτερου θεού στο Σχολείο στο Σίσι;