Τα καταστήματα παραλίας Σισίου απειλούνται σύντομα με κλείσιμο λέει ο Δήμαρχος! Τα μαγαζιά δεν θα κλείσουν λέει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.Στις 30 Απριλίου εκπνέει η τελευταία προθεσμία που έχει ορίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγίου Νικολάου για τα καταστήματα Σισίου. Η απόφαση ορίζει ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης του Σισίου που στερούνται νομιμοποίησης των όρων λειτουργίας τους σε σχέση με τη χρήση των υπαίθριων χώρων που ανήκουν στην Εταιρεία Δημόσιας Περιουσίας, η οποία δεν τα εκμισθώνει εξαιτίας των αυθαίρετων κατασκευών και διαμορφώσεων που θεωρεί ότι έχουν γίνει στη ζώνη αυτή.

Παρά τις επανειλημμένες συζητήσεις και επαφές της Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και τις υποσχέσεις ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιζόταν με μεταβατική νομική ρύθμιση μέχρι την οριστική διευθέτησή του, μέχρι χθες ουδεμία εξέλιξη είχε προκύψει.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι κατά τους μήνες που προηγήθηκαν ενημέρωσε για το πρόβλημα τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους.

«Εάν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη στο ζήτημα – που δεν περιμένω να υπάρξει τις επόμενες 10 ημέρες – τα καταστήματα θα κλείσουν. Στις 27 Απριλίου αποφασίστηκε, για άλλη μια φορά εν αγνοία του Δήμου, συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας. Δεν γνωρίζω αν θα αποδώσει αυτή τη φορά θετικό αποτέλεσμα. Εγώ δεν το περιμένω. Έστειλα ξανά το σχετικό με το όλο ζήτημα υπόμνημα, που είχε εγκρίνει και η ΠΕΔ και το οποίο είχα παραδώσει στην Γενική Γραμματέα κ. Πέρκα, στην τελευταία συνάντησή μας στην Αθήνα. Λυπούμαι για την εξέλιξη αυτή. Αλλά καλούμαστε να διαχειριστούμε πράγματα για τα οποία οι επαγγελματίες έχουν δίκιο, γιατί θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε δοθεί λύση από την πολιτεία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εξέλιξη. Γνωρίζω ότι θα ακουστούν σχόλια για τον Δήμο, αλλά έτσι συμβαίνει, να γίνεται αντικείμενο κριτικής όποιος έχει αποφασιστικό ρόλο σε ένα χώρο. Όμως αυτά τα ζητήματα δεν είναι ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ζητήματα αρμοδιότητας του κεντρικού κράτους, το οποίο, δυστυχώς, για πολλοστή φορά, δεν θέλει να στέρξει να τα διαχειριστεί σε βάθος χρόνου και ουσιαστικά. Γι’ αυτό και κάθε λίγο και λιγάκι βρισκόμαστε απέναντι σε τέτοια ζητήματα…», είπε ο δήμαρχος.

Μιλώντας εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος Μιχ. Κερούλης χαρακτήρισε την εξέλιξη για το θέμα «πολύ δραματική και για την περιοχή γενικότερα αλλά και ειδικότερα για κάθε καταστηματάρχη του Σισίου». Αφού δεν αλλάζει ο νόμος, τόνισε ο κ. Κερούλης, ο Δήμος θα έπρεπε να αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο ως λύση σύμφωνα με τα όσα ισχύουν. Τόνισε ότι μια λύση θα μπορούσε να «πατήσει» πάνω στη μελέτη Σκουτέλη που βρίσκεται στα τελικά στάδια ολοκλήρωσής της ώστε οι επαγγελματίες της περιοχής να λειτουργήσουν «μεσοβέζικα» στο μεσοδιάστημα ώσπου οριστικά να αποκατασταθεί με βάση τη μελέτη αυτή η όλη κατάσταση και να μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ


ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗΠρώτη ενημέρωση:
Όπως σχολίασε στο fb ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου Γιώργος Φθενάκης σε σχετική συζήτηση:

"Τα μαγαζιά δεν θα κλείσουν σε καμία περίπτωση πάντως ! Από εκεί και μετά η συμπαράσταση από το Δήμο θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη !
Είμαστε σε καλό δρόμο ως προς την τακτοποίηση του χώρου και στο τέλος όλα θα πάνε μια χαρά εκτιμώ".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!