Επίλογος του Βιβλίου του Γ. Ιεραπετρίτη
Τελειώνοντας την αφήγησή μου ελπίζω :

Με τον τρόπο μου και με την μνήμη που διαθέτω ως προς τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και περιγράφονται, χωρίς κομματικό χρωματισμό κατά τη διάρκεια που αναφέρομαι, είτε προσωπικά σε μένα είτε σε τοπικό επίπεδο, να βοήθησα τον αναγνώστη να εμβαθύνει και να ζήσει νοερά την περίοδο της κατοχής και να βγάλει ανάλογα συμπεράσματα.

Εάν αναγνώστη είσαι μικρός, θα πρέπει να σου γίνουν μάθημα οι δυσκολίες που συναντήσαμε παιδιά κι εμείς στην κατοχή και να είσαι ολιγαρκής στη ζωή του. Να εύχεσαι να μην επαναληφθούν όμοια γεγονότα , αλλά και να είσαι πάντοτε έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις.

Εάν είσαι μεγάλος, που ήδη αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής, να προσπαθείς πάντοτε κάνοντας υπομονή να τις ξεπερνάς, διότι όπως αντελήφθης, υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

Εάν τώρα είσαι και συ στην ηλικία μου, δηλαδή διάγεις την τρίτη ηλικία, πιστεύω να σε βοήθησα να θυμηθείς γεγονότα και πράγματα που και συ έζησες και που ο χρόνος ίσως έγινε αιτία να τα λησμονήσεις. Πιστεύω και συ να έβγαλες τα ίδια συμπεράσματα με μένα. Να απευχόμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν πολέμους και κατοχές, αλλά να ζήσουν ειρηνικά, με αγάπη και προσφορά στο συντοπίτη συνάνθρωπο δείχνοντας πάντοτε το καλό παράδειγμα.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση του πονήματός μου. Ελπίζω να άξιζε τον κόπο.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Ιεραπετρίτης
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο 
του Γ. Ιεραπετρίτη:

"Το Βραχάσι κατά την περίοδο της κατοχής 
και του εμφυλίου"
1940-1950.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα τα παλιά χρόνια

"Ζωή, θάνατος και προσευχή στον Αναύλοχο" το θέμα της Dr.Gaignerot - Driessen στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών!

Tα κατορθώματα της Ανεζίνας (Μπαξανεζίνα )

Αρχίζουν μαθήματα Γερμανικών στον Π.Σ. "Ο ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ΄"

Ο Dr. Jan Driessen θα παρουσιάσει στην Αθήνα στις 20/11 το θέμα "Το κτίριο με την κεντρική αυλή στο Μινωικό Σίσι - Νέες Ανασκαφές"

Η μεγάλη ξηρασία

Ένα τραγούδι για τον Κων. Σφακιανάκη του Νικ. Κυπριγιώτη που αναφέρεται ως εμπειρικός θεραπευτής και μάγος(!!!) από τον Μ. Πυτικάκη

Η Μάχη στο Σελλινάρι 25 Νοεμβρίου 1827. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας

Γειτόνεμα στην Καραπιδιά!