Επίλογος του Βιβλίου του Γ. Ιεραπετρίτη
Τελειώνοντας την αφήγησή μου ελπίζω :

Με τον τρόπο μου και με την μνήμη που διαθέτω ως προς τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και περιγράφονται, χωρίς κομματικό χρωματισμό κατά τη διάρκεια που αναφέρομαι, είτε προσωπικά σε μένα είτε σε τοπικό επίπεδο, να βοήθησα τον αναγνώστη να εμβαθύνει και να ζήσει νοερά την περίοδο της κατοχής και να βγάλει ανάλογα συμπεράσματα.

Εάν αναγνώστη είσαι μικρός, θα πρέπει να σου γίνουν μάθημα οι δυσκολίες που συναντήσαμε παιδιά κι εμείς στην κατοχή και να είσαι ολιγαρκής στη ζωή του. Να εύχεσαι να μην επαναληφθούν όμοια γεγονότα , αλλά και να είσαι πάντοτε έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις.

Εάν είσαι μεγάλος, που ήδη αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής, να προσπαθείς πάντοτε κάνοντας υπομονή να τις ξεπερνάς, διότι όπως αντελήφθης, υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

Εάν τώρα είσαι και συ στην ηλικία μου, δηλαδή διάγεις την τρίτη ηλικία, πιστεύω να σε βοήθησα να θυμηθείς γεγονότα και πράγματα που και συ έζησες και που ο χρόνος ίσως έγινε αιτία να τα λησμονήσεις. Πιστεύω και συ να έβγαλες τα ίδια συμπεράσματα με μένα. Να απευχόμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν πολέμους και κατοχές, αλλά να ζήσουν ειρηνικά, με αγάπη και προσφορά στο συντοπίτη συνάνθρωπο δείχνοντας πάντοτε το καλό παράδειγμα.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση του πονήματός μου. Ελπίζω να άξιζε τον κόπο.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Ιεραπετρίτης
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο 
του Γ. Ιεραπετρίτη:

"Το Βραχάσι κατά την περίοδο της κατοχής 
και του εμφυλίου"
1940-1950.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!