Αλεξάνδρα Σουλαδάκη: ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ, ΜΟΥ ΛΕΤΕ; Θα σας πω εγώ…

 Φωτογραφία του χρήστη EPIKENTRO PUBLISHERS - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις Επίκεντρο  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη:

Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε;…
θα σας πω εγώ…

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

  • Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, συγγραφέας,
  • Έφη Γιαλούση, δημοσιογράφος γεύσης,
  • Δημήτρης Μαχαιρίδης, δημοσιογράφος
και η συγγραφέας, Αλεξάνδρα Σουλαδάκη.

 Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, 8:00 μ.μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ
(πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι)

Για το μετά δεν θα κάτσουμε φρόνιμα…
H Αλεξάνδρα φρόντισε γι αυτό, θα σας έχουμε ρακή από Αρχανιώτικο ρακοκάζανο, γραβιέρες Αρκαδίας και Κρήτης, αλατσολιές, λαδολιές και κολυμπητές, ντακάκια και ένα λυράρη για να μας ταξιδέψει όλους για λίγο στο νησί που όπως λέει της έκλεψε την καρδιά…
Gueststars οι μικρές Ανθή, Αλεξάνδρα και η Μαριάννα…

Ελάτε να το ξεφυλλίσουμε μαζί…

Για το βιβλίο:

«Όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύω για το σπίτι μου, διαπίστωσα μετά από πολλές και όμορφες συζητήσεις ότι τα φαγητά της καθημερινότητάς μας είναι απλά, με απλά υλικά που τα βρίσκεις εύκολα και επίσης πολύ απλά στην παρασκευή τους – αυτό δε που έχω επίσης διαπιστώσει είναι ότι στα χιλιάδες που κυκλοφορούν για την μαγειρική, βλέπεις ένα “περισπούδαστο” τρόπο για να κάνεις ένα φαγητό, τόσο “περισπούδαστο” που καμιά ή κανείς στο σπίτι του δεν θα κάνει, αν ληφθεί υπόψη η πίεση του χρόνου και η οικονομική στενότητα που υπάρχει.»
Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

«Το φαγητό δεν είναι μόνο μια κούφια παράδοση, ένα χόρτο διαφορετικό ένας συνδυασμός που άλλοτε πετυχαίνει κι άλλοτε όχι, το φαγητό είναι ένας κόσμος ολόκληρος, που το κάθε τι συγκλίνει στα χέρια και τα δάκτυλα αυτού που το φτιάχνει, που δεν είναι κάτι αόριστο, δεν είναι κάτι αφηρημένο, δεν είναι η προέκταση μια συνταγής, αλλά η συνέχειά του... Είναι...είναι ο Πετρογιώργης, η μάνα, ο πατέρας, οι φίλοι, όλα τα Είναι… αυτές οι αόρατες υπάρξεις που κάθε φορά φτιάχνουν με θύμησες το φαγητό....» 
Κωστής Τζερμιάς

Το βιβλίο αυτό δεν ακολουθεί τους τυπικούς κανόνες ενός οδηγού μαγειρικής. Εδώ οι αναμνήσεις, τα βιώματα, η οικογένεια, οι φίλοι, τρυφερές στιγμές και συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι συνδέονται με γεύσεις, αρώματα και την χαρά να προσφέρεις το καλύτερο στους ανθρώπους που αγαπάς.
Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη μας προσφέρει ένα συγκινητικό ταξίδι γευσιγνωσίας. Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις, ο αναγνώστης βλέπει καταστάσεις και βιώματα κοινά στην ουσία τους για όλους, που σημαδεύουν τη ζωή του καθενός μέσα από την απλότητα των καθημερινών στιγμών που όλοι περνούν, συντροφιά με αγαπημένους ανθρώπους και γεύσεις. Η μαγειρική λοιπόν δεν είναι μια απλή διαδικασία αλλά ένας “ολόκληρος κόσμος” όπου οι αναμνήσεις και οι μυρωδιές συνδέονται άρρηκτα.
Η Κρήτη, η Αθήνα, η Αρκαδία, η Μακεδονία, οι γονείς, τα παιδιά, η οικογένεια, οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, το κόψιμο του τσιγάρου, φίλοι και διακοπές και νόστιμες γεύσεις σε συνταγές πάνω από 100 φαγητών και γλυκών, με προτάσεις μενού ανά εποχή – το βιβλίο αυτό σίγουρα θα δώσει όμορφες ιδέες σε όσους δεν θέλουν ένα απλό οδηγό μαγειρικής, αλλά κάτι «περισσότερο»…
Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μηχανικός έργων Πολιτικού Μηχανικού Αρχιτέκτονα της Σχολής Δοξιάδη. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ζωγραφίζει. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σουλαδάκη και έχει δυο κόρες, την Βασιλική και την Μαρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

Ψήφισμα Βραχασωτών για το κλείσιμο των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας

Συνέντευξη του Μανόλη Γιανναδάκη στο ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ για την έκθεση χαρακτικής που ανοίγει σήμερα 4 Αυγούστου 2017 στο Βραχάσι με θέμα τον Ερωτόκριτο

Βραχασώτικες Ιστορίες: Η δημοσκόπηση του "χασαπόχαρτου" του ...Αρισμαρή!

Ο Σταυρός και τι σηματοδοτεί στο Σελλινάρι

O Γιώργης Ξυράφης στο Σίσι φτιάχνει μοναδικά μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής!!!

Σπύρος Σουλαδάκης: Ένας πιανίστας με καταγωγή από το Βραχάσι