Μελέτη Παραλιακού Μετώπου Σισίου - Μιλάτου: Αφού το εξέτασαν το θέμα στην Επιτροπή της Περιφέρειας το ανέβαλαν για να ρωτήσουν την αδειοδοτούσα αρχή (ΔΙΠΑ) για τη διαδικασία αδειοδότησης!!!Η Μελέτη του Σισού.


Αναβλήθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης στις αρχές του Μάη, η εξέταση του θέματος για την έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: "Ανάπλαση παραλιακών μετώπων οικισμού Σισίου και παραλίας Μιλάτου" Δήμου Αγίου Νικολάου με φορέα έργου το Δήμο Αγίου Νικολάου Π.Ε. Λασιθίου, προκειμένου να γίνει ερώτημα από την Υπηρεσία προς την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή (ΔΙΠΑ), για να ξεκαθαριστεί η αδειοδοτική διαδικασία του Ν. 2971/2001 που θα τηρηθεί για την αδειοδότηση των έργων, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό τηςπαρούσας απόφασης.

Ρωτήσαμε κάποιο ειδικότερο για το σκεπτικό της απόφασης και γενικότερα για τη στάση της Επιτροπής και μας σχολίασε:

"Δεν κατανοώ γιατί η Επιτροπή επέλεξε την αναβολή. Η Επιτροπή έπρεπε να εξετάσει την μελέτη και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και κατά πόσο αυτή είναι επαρκής και πλήρης. Θα έπρεπε να λάβει απόφαση και να γίνει παράλληλα το ερώτημα από την αρμόδια Αρχή που είναι η Περιφέρεια. Αν και όλα αυτά είναι λυμένα. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό στο Σίσι και στη Μίλατο!
 Ίσως να είχαν άλλα θέματα που έλαβαν υπόψη τους για να προχωρήσουν σε αυτή την καθυστέρηση."


Τι να προσθέσει το Ιστολόγιο;
Όλοι καταλαβαίνουν τους λόγους και αυτής της αναβολής.
Όλοι συμφωνούν και ομνύουν στην Μελέτη αυτή, υπερθεματίζουν και τη στηρίζουν στα λόγια  και όλα τελικά οδήγησαν σε μια ακόμη αναβολή και μή επίλυση του καυτού ζητήματος που συνδέεται με την Ανάπτυξη της περιοχής.
Μια αναβολή που βολεύει το Δήμο Αγίου Νικολάου και την Περιφέρεια Κρήτης πρωτίστως, που δεν θα αναγκαστούν άμεσα να δεσμεύσουν πόρους για την υλοποίησή της...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα τα παλιά χρόνια

"Ζωή, θάνατος και προσευχή στον Αναύλοχο" το θέμα της Dr.Gaignerot - Driessen στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών!

Tα κατορθώματα της Ανεζίνας (Μπαξανεζίνα )

Αρχίζουν μαθήματα Γερμανικών στον Π.Σ. "Ο ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ΄"

Ο Dr. Jan Driessen θα παρουσιάσει στην Αθήνα στις 20/11 το θέμα "Το κτίριο με την κεντρική αυλή στο Μινωικό Σίσι - Νέες Ανασκαφές"

Η μεγάλη ξηρασία

Ένα τραγούδι για τον Κων. Σφακιανάκη του Νικ. Κυπριγιώτη που αναφέρεται ως εμπειρικός θεραπευτής και μάγος(!!!) από τον Μ. Πυτικάκη

Η Μάχη στο Σελλινάρι 25 Νοεμβρίου 1827. Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας

Γειτόνεμα στην Καραπιδιά!