Ο νέος λογότυπος του Δήμου Αγίου Νικολάου...

Επελέγη νέο σήμα για το Δήμο Αγ. Νικολάου

Με οριακή πλειοψηφία, δεκατριών ψήφων υπέρ έναντι δώδεκα κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Καλογεράκη, ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, για την επιλογή του νέου τουριστικού σήματος – λογοτύπου, το οποίο θα χρησιμοποιεί στο εξής ο Δήμος στα τουριστικά έντυπα, τις ιστοσελίδες και τα λοιπά μέσα τουριστικής προβολής.
Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης του νέου τουριστικού λογότυπου του Δήμου, «το νέο τουριστικό σήμα του Αγίου Νικολάου, απαντά σε όλα τα θέματα που αναφέρονται στο σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί και γι’ αυτό επελέγη και ομόφωνα από την κριτική επιτροπή. Το λογότυπο αυτό σχεδιάστηκε με δημιουργικότητα και στρατηγική σκέψη, έχει έντονη ελληνικότητα και τα στοιχεία που το απαρτίζουν περιγράφουν συνολικά την εμπειρία του επισκέπτη στον Άγιο Νικόλαο. Ο τρόπος σχεδιασμού του είναι ευέλικτος. Η γραμμή που το περιγράφει δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία άλλων δευτερευόντων γραφικών στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εξέλιξη της εταιρικής ταυτότητας του Δήμου. Η γραμμή αυτή βρίσκει και την θέση της και στο όνομα του Αγίου Νικολάου, γεγονός που το κάνει να έχει σχεδιαστική και επικοινωνιακή δύναμη.
Επίσης, το λογότυπο αυτό έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διαφορετικές εφαρμογές είτε αυτές είναι ηλεκτρονικές (ιστοσελίδες, mobile apps), είτε εκτυπωμένες και βεβαίως σε εφαρμογές στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Νικολάου.
Ο σχεδιασμός του αποπνέει αμεσότητα η οποία δημιουργείται με το πανόραμα εικόνων που απαρτίζουν το λογότυπο:
* Αστέρι, ο μινωικός κίονας (πολιτισμός, ιστορία του τόπου με αναφορές στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους).
* Το κλαδί ελιάς (φυσιολατρικός τουρισμός).
* Η θάλασσα, καραβάκι, άνεμος (active tourism, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση).
* Το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (θρησκευτικός τουρισμός).
* Ήλιος (καλοκαίρι, διακοπές).»
Ακόμα, σύμφωνα με την επιτροπή «το λογότυπο έχει τη δύναμη να αγγίζει τις καρδιές των Ελλήνων ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να μιλά την διεθνή γλώσσα επικοινωνίας δίνοντας έτσι στον Δήμο Αγίου Νικολάου, τη δυνατότητα να επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους του».
– Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ


Σημείωση ιστολογίου: Ένας λογότυπος που τα έχει όλα αλλά δεν έχει αυτό που θα έπρεπε!

Χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά που έγινε, θα μου επιτραπεί να πω πως, το νέο σήμα του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι μια σύνθεση που προσπαθεί να ισορροπήσει(ατυχώς κατά την άποψή μου) στοιχεία, από τα οποία υποτίθεται ότι συντίθεται ο Δήμος...
Δυστυχώς ο Δήμος έχασε μια ακόμη ευκαιρία για ένα μεγάλο διαγωνισμό μέσα από SPEC, στην οποία θα συμμετείχαν εξειδικευμένοι διαφημιστικοί οίκοι.
Όπως θα έκανε ένας οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του και ο οποίος θα του έδινε όχι απλά μια γραφιστική απεικόνιση που θα έχει διάφορες εφαρμογές, αλλά και μια συνολική πολιτική επικοινωνίας και στρατηγικής, τοποθετώντας τον επιθετικά και ανταγωνιιστικά σε μια νέα εποχή.
Ο λογότυπος τα έχει όλα! Και τι δεν έχει...
Κατάφεραν να χωρέσουν πολλά απλοϊκά σχεδιάκια και να τα αποδώσουν όλα γύρω γύρω και στη μέση, με μια τετράγωνη ...τρύπα!!
Αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν με απλότητα, αισθητική αλλά και αφαιρετικότητα τον κρίσιμο συμβολισμό που θα χαρακτήριζε τον Τόπο μας στα επόμενα χρόνια....
Ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα είναι φανερά και σε αυτό το επίπεδο άσκησης πολιτικής.
Και χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία όπως τόσες άλλες...

Ν.Ι. Βλάχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!