Ο Ζαχαρίας Φασουλάς δίνει συνέντευξη στο Βραχάσι το 1992O Ζαχαρίας Φασουλάς ένας από τους σημαντικούς μαντιναδολόγους, λαουτιέρηδες και οργανοποιούς της Κρήτης, δίνει το 1992 το καλοκαίρι στο Βραχάσι μια σημαντική συνέντευξη στον Γ. Βιτώρο.
Μιλά για την Κρητική παράδοση, τη μουσική και  με την έμφυτη στιχουργική του δεινότητα λέει μαντινάδες συνοδεία του μαντολίνου που ο ίδιος έχει φτιάξει με ξύλα, δοκάρια κ.α. που βρίσκαμε από εγκαταλελειμένα σπίτια και από δέντρα στο Βραχάσι.
Η σύντομη αυτή συνέντευξη τελειώνει με μια μαντινάδα που όταν την πρωτάκουσα από τον Ζαχάρη και αγαπητό μου θείο συγκλονίστηκα... Μαντινάδα που συνδέεται με την οικογένειά μας και έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου.
Ο Ζαχάρης είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που μπορεί να μην σπούδασε ποτέ, αλλά είναι τόσο δημιουργικός και παραγωγικός που μόνο θαυμασμό και σεβασμό προκαλεί.

Ν.Ι. Βλάχος


Σημείωση: Ο Ζαχαρίας Φασουλάς ήταν ο στενότερος συνεργάτης - μουσικός του Νίκου Ξυλούρη. Για όποιον ενδιαφέρεται ας αδιαβάσει μια εκπληκτική συνέντεξή του που εξιστορεί το ξεκίνημα και τις περιπέτειες που έχει περάσει μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη, όταν ακόμη ο Ψαρονίκος δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό. 
Κάντε κλικ στο λινκ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Ο Μιχάλης Πεδιώτης με τον Γιώργη Γουλιδάκη!!! Μια σχέση αγάπης και μίσους!

Διασχίζοντας το Φαράγγι στο Σελλινάρι στις αρχές του 20ου αιώνα...

Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε;

Φωτογραφία από το 1925 του πρώτου αυτοκινήτου της γραμμής Ηρακλείου - Νεαπόλεως στο Βραχάσι!

Ο Μανόλης Ιεραπετριτάκης πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής σε ηλικία 75 χρονών!

"Τούτο τον κόσμο εμάθαμε"... λέει ο Γ. Κυβερνήτης

O Μιχάλης....