Ο Ζαχαρίας Φασουλάς δίνει συνέντευξη στο Βραχάσι το 1992O Ζαχαρίας Φασουλάς ένας από τους σημαντικούς μαντιναδολόγους, λαουτιέρηδες και οργανοποιούς της Κρήτης, δίνει το 1992 το καλοκαίρι στο Βραχάσι μια σημαντική συνέντευξη στον Γ. Βιτώρο.
Μιλά για την Κρητική παράδοση, τη μουσική και  με την έμφυτη στιχουργική του δεινότητα λέει μαντινάδες συνοδεία του μαντολίνου που ο ίδιος έχει φτιάξει με ξύλα, δοκάρια κ.α. που βρίσκαμε από εγκαταλελειμένα σπίτια και από δέντρα στο Βραχάσι.
Η σύντομη αυτή συνέντευξη τελειώνει με μια μαντινάδα που όταν την πρωτάκουσα από τον Ζαχάρη και αγαπητό μου θείο συγκλονίστηκα... Μαντινάδα που συνδέεται με την οικογένειά μας και έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου.
Ο Ζαχάρης είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που μπορεί να μην σπούδασε ποτέ, αλλά είναι τόσο δημιουργικός και παραγωγικός που μόνο θαυμασμό και σεβασμό προκαλεί.

Ν.Ι. Βλάχος


Σημείωση: Ο Ζαχαρίας Φασουλάς ήταν ο στενότερος συνεργάτης - μουσικός του Νίκου Ξυλούρη. Για όποιον ενδιαφέρεται ας αδιαβάσει μια εκπληκτική συνέντεξή του που εξιστορεί το ξεκίνημα και τις περιπέτειες που έχει περάσει μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη, όταν ακόμη ο Ψαρονίκος δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό. 
Κάντε κλικ στο λινκ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!