Ένα σχόλιο με πολλές αλήθειες...Λαμβάνουμε σχόλια που μας εκπλήσσουν.
Είναι κρίμα να μένουν μόνο σχόλια.
Θα επιλέγουμε κάποια και θα τα φέρνουμε μπροστά.
Ένα από αυτά τα μικρά διαμαντάκια που λάβαμε μόλις σας παρουσιάζουμε από κάποιο ανώνυμο φίλο ή φίλη του ιστολογίου, σας παρουσιάζουμε:

"Όλα αυτά είναι πράγματι ωραία και ξεθάβουν όμορφες μνήμες για όσους πρόλαβαν να ζήσουν την αλλαγή των εποχών.
Είναι γλυκειά η ανάμνηση για όσους πρόλαβαν να ζήσουν την εποχή εκείνη που στο Βραχάσι το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν άγνωστο για τα σπίτια, που φωτίζονταν μόνο με το λύχνο ή τη λάμπα πετρελαίου.
Την εποχή που καθημερινά άναβαν οι παραστιές και στη χόβολη έμπαιναν τ'αυγά από τις αλανιάρες κότες.
Την εποχή που ο διαβάτης πατούσε τα πέτρινα καλντερίμια, που τα κάλυψε αργότερα το τσιμέντο, την ώρα που σ' άλλες χώρες τις Ευρώπης τα διατηρούσαν ανέπαφα.
Την εποχή εκείνη που το καθημερινό βάσανο της προμήθειας και μεταφοράς του πόσιμου νερού με τη στάμνα ήταν κι η ευκαιρία για την καθημερινή συνάντηση των γειτόνων και τη διάδοση των τοπικών νέων.
Την εποχή εκείνη που κάθε απόγευμα οι έρημες σήμερα γειτονιές ήταν γεμάτες από γυναίκες και παιδιά που στη διάρκεια της καθημερινής λόντζιας εξιστορούσαν τις "τρομακτικές" ιστορίες για τα φίδια που φυλάνε το θησαυρό που είναι κρυμμένος στον Ανaύλοχο.
Την εποχή εκείνη που ευωδίαζε η ατμόσφαιρα από το καμμένο ξύλο από τις παραστιές και ήταν ζωντανή κάθε γειτονιά αλλά και το Πρόκι με πολλά καφενεία, κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα.
Και δεν είναι οι μόνες όμορφες αναμνήσεις ολ' αυτά, αλλά και πολλά άλλα και μαζί κι οι άνθρωποι που δεν υπάρχουν πια.
Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, όπως και οι φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης.
Το σήμερα πλέον εμφανίζεται απαιτητικό και με πλήθος προβλημάτων.
Σ' αυτό χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας αν πράγματι επιθυμούμε όλοι τη βελτίωση των υποδομών εκείνων που όχι απλά και μόνο θα βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση καθενός ξεχωριστά αλλά θα εξασφαλίζουν ένα σωστά οργανωμένο και σύγχρονο τρόπο διαβίωσης που ταιριάζει στο φυσικό περιβάλλον και στην ιστορική διαδρομή του τόπου μας."
27/11/2017

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ για την πρωτοσέλιδη ανάρτηση του σχολίου μου, αν και σκοπός μου δεν ήταν αυτός. Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις και τα βραχασώτικα βιώματά μου καθώς και τα οράματά μου για τον τόπο αυτό που η φύση απλόχερα τον προίκισε και που η ιστορική διαδρομή του τον ξεχώρισε, χωρίς αυτό βέβαια να είναι ευρέως γνωστό. Η επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι έστω και με τη μορφή αυτών των σχολίων να μπορέσουμε να εκφράσουμε μια ιδέα ή μια άποψη ή ένα όραμα που θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει το σπέρμα για μια ορθή απόφαση όσων παρακολουθούν το blog αυτό και βρίσκονται και στα κέντρα των αποφάσεων.
Λυπάμαι για 2-3 λάθη σύνταξης στο αναρτημένο ήδη σχόλιό μου που οφείλονται σε κακή πληκτρολόγηση.
Θα μείνω κοντά σας με παρόμοια σχόλια διατηρώντας όμως την ανωνυμία μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!