Η αρχαία πόλη στο Κεφάλι στο Σίσι φωτίζει την καταστροφή του μινωικού πολιτισμούΤο Πανεπιστήμιο Catholique de Louvain από το Βέλγιο συνέχισε τις ανασκαφές του στο μνημειώδες κτίριο με κεντρική αυλή στο Κεφάλι στο Σίσι (Λασίθι, Κρήτη), που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα π.Χ.
Η έρευνα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και της Βελγικής Σχολής Αθηνών με τη βοήθεια ειδικών και φοιτητών από ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια.
Η Βελγική Σχολή Αθηνών εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι "ολόκληρο το συγκρότημα χρονολογείται από τη νεοανακτορική περίοδο του μινωικού πολιτισμού, γύρω στο 16ο αιώνα π.Χ.  και εγκαταλείφθηκε την εποχή της έκρηξης στη Σαντορίνη, της οποίας οι τέφρες ανακαλύφθηκαν μέσα στο κτίριο.
Αρχίζοντας το 2015, ήταν τελικά δυνατό να καθαριστεί η κεντρική αυλή που καλύπτεται με κονίαμα, η οποία φαίνεται να έχει μέγιστο μέγεθος 16,50 x 33m "
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι "πολλές  τελετουργικές εγκαταστάσεις ήταν τοποθετημένες πάνω και κατά μήκος αυτής της κεντρικής αυλής, η οποία ήταν άμεσα προσβάσιμη στα νοτιοδυτικά μέσω ενός περίτεχνα καλυμμένου διαδρόμου με κυματοειδή τοιχώματα".

 Η ανασκαφή αποκάλυψε άλλα μεγάλα τμήματα από την ανατολική και δυτική πτέρυγα του συγκροτήματος, η οποία περιλαμβάνει επίσης μια κυκλική κοιλότητα συλλογής νερού, η οποία συνδέεται με μια πηγή νερού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Εξαφανίστηκε και αναζητείται 60χρονος άνδρας

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

Η εκπληκτική ιστορία ενός ήρωα που σκότωσαν οι Ναζί στο Σίσι

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)

Παιδιά ενός κατώτερου θεού στο Σχολείο στο Σίσι;