Η αρχαία πόλη στο Κεφάλι στο Σίσι φωτίζει την καταστροφή του μινωικού πολιτισμούΤο Πανεπιστήμιο Catholique de Louvain από το Βέλγιο συνέχισε τις ανασκαφές του στο μνημειώδες κτίριο με κεντρική αυλή στο Κεφάλι στο Σίσι (Λασίθι, Κρήτη), που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα π.Χ.
Η έρευνα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και της Βελγικής Σχολής Αθηνών με τη βοήθεια ειδικών και φοιτητών από ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια.
Η Βελγική Σχολή Αθηνών εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι "ολόκληρο το συγκρότημα χρονολογείται από τη νεοανακτορική περίοδο του μινωικού πολιτισμού, γύρω στο 16ο αιώνα π.Χ.  και εγκαταλείφθηκε την εποχή της έκρηξης στη Σαντορίνη, της οποίας οι τέφρες ανακαλύφθηκαν μέσα στο κτίριο.
Αρχίζοντας το 2015, ήταν τελικά δυνατό να καθαριστεί η κεντρική αυλή που καλύπτεται με κονίαμα, η οποία φαίνεται να έχει μέγιστο μέγεθος 16,50 x 33m "
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι "πολλές  τελετουργικές εγκαταστάσεις ήταν τοποθετημένες πάνω και κατά μήκος αυτής της κεντρικής αυλής, η οποία ήταν άμεσα προσβάσιμη στα νοτιοδυτικά μέσω ενός περίτεχνα καλυμμένου διαδρόμου με κυματοειδή τοιχώματα".

 Η ανασκαφή αποκάλυψε άλλα μεγάλα τμήματα από την ανατολική και δυτική πτέρυγα του συγκροτήματος, η οποία περιλαμβάνει επίσης μια κυκλική κοιλότητα συλλογής νερού, η οποία συνδέεται με μια πηγή νερού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!