Στίχοι από τον Ερωτόκριτο και την Ερωφίλη στις πλατείες της Νεάπολης, το Σίσι και το Βραχάσι


Στη Νεάπολη και στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο το σεμινάριο, όπου και θα παρουσιαστούν ενημερωτικές εισηγήσεις και εργαστήρια σχετικά με το πώς γίνονται οι δουλειές και οι δράσεις όλων των σχολείων της Κρήτης, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρότζεκτ με τίτλο «Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου» του Περιφερειακού Δικτύου, που δημιουργήθηκε στην Κρήτη, στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Στο Περιφερειακό Δίκτυο συμμετέχουν ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών Λυκείων από όλη την Κρήτη σε συνεργασία με το «Τυποτρόπιον»- μια ομάδα σπουδαστών του Τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας- και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Οι διοργανωτές, επικοινωνώντας με τη διεύθυνση του ΓΕ.Λ. Νεάπολης τόνισαν πως ήταν το σχολείο που έκανε την πιο ολοκληρωμένη δουλειά κατά την περυσινή περίοδο προτείνοντάς τους να αναλάβουν τη φιλοξενία του φετινού ενημερωτικού σεμιναρίου. Θα διαρκέσει δύο ημέρες και στη Νεάπολη θα δώσουν το «παρών» το Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας δια του καθηγητή κ. Μαθιόπουλου και της ομάδας του, η συντονίστρια της Περιφέρειας Κρήτης και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Αρετή Μαρματάκη και όλα τα σχολεία της Κρήτης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δεύτερη συνεχής συμμετοχή

Το ΓΕ.Λ. Νεάπολης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρότζεκτ, που απώτερο στόχο έχει την ανάδειξη της βυζαντινής και της πρώιμης Ελληνικής Τυπογραφικής Τέχνης και Καλλιγραφίας σε συνδυασμό με έργα της Κρητικής Λογοτεχνίας μέσα από τη σύγχρονη τέχνη του δρόμου- του λεγόμενου γκράφιτι.
Πέρσι οι μαθητές του ΓΕ.Λ. της Νεάπολης (με την βοήθεια και την καθοδήγηση της Διευθύντριας και των φιλολόγων του σχολείου κ. Μαρίας Κωστάκη, Χρυσούλας Πατεράκη και Αντωνίας Κυπριωτάκη και με την συνεργασία σπουδαστών από το Τμήμα Γραφιστικής ΑΤΕΙ Αθήνας) επέλεξαν και επεξεργάστηκαν στίχους με διαχρονικά μηνύματα από τον «Ερωτόκριτο» διακοσμώντας την αυλή του σχολείου τους και του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης, το κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου και το ιδιωτικό κτίριο του κ. Μανώλη Κριτσωτάκη (πάντα σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των κτηρίων).
Φέτος οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα διακοσμήσουν με στίχους από τον «Ερωτόκριτο» ή από την «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση πλατείες της Νεάπολης, αλλά και σημεία στο Βραχάσι και στο Σίσι.
Καιρού επιτρέποντος, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Νεάπολης κ. Μαρία Κωστάκη, το πρότζεκτ θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και τον προσεχή Μάιο.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!