ΑΝΑΤΟΛΗ: Οι πολίτες έβαψαν τη σχολική διάβαση στο Σίσι
Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Σίσι που με δική τους πρωτοβουλία και με χρήματα από το ταμείο τους αγόρασαν υλικά και πραγματοποίησαν το βάψιμο της κίτρινης διαγράμμισης που προϋπήρχε και είχε φθαρεί στο δρόμο έξω από το Νηπιαγωγείο στο Σίσι.
Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζαχαρένια Καμπανάκη, «για να γίνει λευκή διαγράμμιση θα πρέπει να υπάρχει στην απέναντι πλευρά πεζοδρόμιο κάτι που δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αφού η αυλή του σχολείου καταλήγει στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς το Σίσι. Έτσι έγινε φρεσκάρισμα στην κίτρινη διαγράμμιση που προϋπήρχε, βλέποντας πως από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου προς τις οποίες και είχε σταλεί σχετική αίτηση δεν έχει υπάρξει έως τώρα κάποια ανταπόκριση».
Όπως είπε η κ. Καμπανάκη, στην αίτηση αυτή συμπεριλαμβάνονταν και η τοποθέτηση ενός ακόμη τριγωνικού σήματος προειδοποίησης ύπαρξης σχολείου στην είσοδο του χωριού, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα, από την πλευρά εξόδου από το χωριό το οποίο, όπως υπογραμμίζει, δεν επαρκεί. «Εμείς έχουμε αιτηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο καιρός όμως περνά και το σχολικό έτος κοντεύει να τελειώσει και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα», τονίζει χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σισίου ανέλαβε να αγοράσει όλα τα υλικά και επιμελήθηκε για την επισκευή της φθαρμένης μπασκέτας στο Δημοτικό Σχολείο Σισίου.
Ακόμη, όπως λέει η κ. Καμπανάκη, αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει από το Σύλλογο αίτημα ώστε αρμόδιος φορέας να «τρέξει» βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας την διαδικασία νομιμοποίησης του κτιρίου του Δημοτικού σχολείου Σισίου, ώστε να μπορεί έπειτα να γίνει οποιαδήποτε νόμιμη προσθήκη και να μην γίνονται τα μαθήματα σε αίθουσα κοντέινερ εκτός του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου όπως συμβαίνει τώρα.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή: ΑΝΑΤΟΛΗ


Υ.Γ.: Στο θέμα είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο Ιστολόγιο:

https://vrachassi.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html?spref=fb

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Εξαφανίστηκε και αναζητείται 60χρονος άνδρας

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;