Μια διευκρίνιση και μια ευχή...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με παίρνουν τηλέφωνο ή μου στέλνουν μηνύματα και θέλουν να ενισχύσουν την πρότασή μας για διάσωση των Πηγών – Βρυσών στο Βραχάσι: Οι Νερομάνες του Βραχασού
Καταλαβαίνω την πικρία που δημιούργησε σε κάποιους που δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν και θα ήθελαν να στηρίξουν την πρόταση. Είναι πέρα για πέρα συγκινητικό να σε παίρνουν τηλέφωνο άνθρωποι και να εκφράζουν το παράπονό τους που δεν τους πήρα ένα τηλέφωνο να τους το πω γιατί ήθελαν κι αυτοί να συμμετέχουν.
Δυστυχώς λειτουργούμε ως πρόσωπα εδώ και όχι ως συλλογικότητες και με πολύ περιορισμένο χρόνο. Θέλω να σημειώσω όμως ότι δεν πήρα κανένα τηλέφωνο. Δεν χτύπησα καμία πόρτα…
Και αυτό γιατί ξεκίνησε ως ιδέα που ήθελα να τη στηρίξουν με την ελεύθερη βούλησή τους όσοι θα το επιθυμούσαν. Σίγουρα θα ήμασταν περισσότεροι αν το κυνηγούσα με τηλέφωνα, μηνύματα ή με άλλους τρόπους επικοινωνίας.
Όμως αυτό είναι έξω από τον χαρακτήρα μου αλλά και τις προθέσεις μου.
Οι προτάσεις που γίνονται κατά καιρούς από το Ιστολόγιο π.χ.  για τη δημιουργία ενός ιστορικού φωτογραφικού λευκώματος του χωριού μας, για την παραμονή των Γραφείων της Κοινότητας στο Βραχάσι,  για τη συνάντηση των Βραχασωτών στην Αθήνα και τώρα για τις Πηγές, συγκεντρώνουν όχι μόνο το ενδιαφέρον αλλά και τη στήριξη των αναγνωστών μας, θα συνεχίσουν να είναι ελεύθερες και χωρίς πιέσεις.
Αυτά για να ξεκαθαρίσω το πώς λειτουργεί το Ιστολόγιο και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αλλά και στεναχώριες.
Δεν θα φέρω ποτέ σε δύσκολη θέση κάποιον επειδή είναι φίλος μου ή συνεργάτης ή επειδή έχει κάποια σχέση μαζί μου και δεν μπορεί να μου αρνηθεί, να δηλώσει τη στήριξή του σε κάποια πρότασή μας.
Εμείς ως «Νόστιμον ήμαρ» θα είμαστε εδώ για να φιλοξενήσουμε προτάσεις ή θέματα και άλλων που θα ήθελαν να θέσουν ζητήματα για το χωριό μας είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά.
Γι αυτό άλλωστε υπάρχουμε ως Ιστολόγιο, με πολλές δυσκολίες είναι αλήθεια λόγω και της απόστασης. Η καθημερινή μάχη να διατηρηθεί αυτό το ιστολόγιο είναι μεγάλη για να έχει μια φωνή το χωριό μας στο διαδικτυακό χώρο, μέχρι να αποκτήσει κάτι καλύτερο ή αντιπροσωπευτικότερο που θα μας αντικαταστήσει.
Θα ήταν ευχής έργο να παρέδιδα σιγά - σιγά σε κάποια νέα παιδιά το Ιστολόγιο για να συνεχίσουν την έρευνα αλλά και την καταγραφή της πορείας του χωριού μας. Ή κάποιοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να συνεργαστούν με το ιστολόγιο σε μονιμότερη βάση. Μακάρι να υπάρξει ένα τέτοιο ενδιαφέρον. Κάτι που προσωπικά εύχομαι και ελπίζω να γίνει σύντομα. Κάποιοι νεότεροι Βραχασώτες και Βραχασώτισες να αναλάβουν την πρωτοβουλία να κάνουν πράγματα και σε αυτή την κατεύθυνση.

Ν.Ι. Βλάχος

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!