Ο Δήμος θα φτιάξει και θα πιστοποιήσει τις παιδικές χαρές στη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου(Βραχάσι, Μίλατο και Σίσι)


Είχαμε αναφερθεί σε μερικές από τις αναρτήσεις μας για το απαράδεκτο θέαμα των παιδικών χαρών στο Βραχάσι και στο Σίσι. Που δεν ήταν μόνο θέαμα αλλά και μια επικίνδυνη κατάσταση για τα παιδιά μας...
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και τα παρακάτω link:
Σήμερα διαβάζουμε στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ ότι όχι μόνο θα τις φτιάξει ανάμεσα σε 32 παιδικές χαρές του Δήμου αλλά θα τις πιστοποιήσει, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα!!!
Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:
"Στο στάδιο σύνταξης της μελέτης προϋπολογισμού βρίσκεται η μελέτη επισκευής, αντικατάστασης και πιστοποίησης για 32 συνολικά παιδικές χαρές σε όλο τον Δήμο Αγίου Νικολάου.
Η συγκεκριμένη μελέτη με τίτλο «Εργασία για την πιστοποίηση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις ασφαλείας των παιδικών χαρών», έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά την φάση σύνταξης των προϋπολογισμών θα ακολουθήσει η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου. Ο ακριβής χρόνος που θα απαιτηθεί για την δημοπράτηση δεν μπορεί ακόμη να προσδιορισθεί με ακρίβεια, όπως σχολίασαν τα στελέχη της Υπηρεσίας.
Στη Νεάπολη
Στον κατάλογο των 32 παιδικών χαρών έχει ενταχθεί και η παιδική χαρά στην περιοχή των παλαιών Εργατικών Κατοικιών στη Νεάπολη, για την οποία πολλάκις έχουν εκφραστεί από κατοίκους της περιοχής παράπονα για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει, με παιχνίδια και υλικά να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για τα μικρής ηλικίας παιδιά που την επισκέπτονται. Η εν λόγω παιδική χαρά, παρ’ ότι ανήκει στον πρώην Ο.Ε.Κ. (Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών), είναι ενταγμένη στο σχέδιο πόλεως και χαρακτηρίζεται ως «Κ.Χ.» (Κοινόχρηστος Χώρος) με τον Δήμο ως εκ τούτου να αναλαμβάνει την αποκατάστασή της με βάση τις πιστοποιημένες προδιαγραφές.
Οι παιδικές χαρές
Αναλυτικά ο πίνακας των 32 παιδικών χαρών στο Δήμο Αγίου Νικολάου:
Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου: Στη Λίμνη, στην Κιτροπλατεία, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην περιοχή Όρμος, στην Ιπποκράτους (περιοχή Κοπράνες), στην Αθανασίου Διάκου.
Δημοτική Κοινότητα Ελούντας: Στην Πλατεία, στις Αλυκές, στην Πάνω Ελούντα.
Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης: Στον Κήπο έναντι εκκλησίας, στον Παιδικό Σταθμό, στις Εργατικές Κατοικίες.
Στις Τοπικές Κοινότητες: Βουλισμένης, Βρυσών, Καρυδίου, Καστελίου, Λατσίδας, Επάνω Μιλάτου, Νικηθιανού, Βραχασίου: στο Βραχάσι και στο Σίσι, Λιμνών, Βρουχά στο Δημοτικό Σχολείο και στην Πλάκα, Σκινιά, Έξω Λακωνίων στην Παναγιά, Μέσα Λακωνίων: στο Μέσα Σχίσμα και στα Φλαμουριανά, Καλού Χωριού δίπλα στο Δ. Σχολείο και στην περιοχή Ίστρον, Πρίνας, Κρούστα.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ"


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Εξαφανίστηκε και αναζητείται 60χρονος άνδρας

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Υπογράφουμε για να τρέξει ξανά η Απάνω Βρύση στο Βραχάσι

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;