Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)


Ένας έφηβος από το χωριό μας ο Γιάννης Τζιρβελάκης, γιος της Μαρίας Φθενάκη και του Νίκου Τζιρβελάκη συμμετείχε φέτος στους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης εκπροσωπώντας το Γενικό Λύκειο Νεάπολης.
Η Διάκριση ήταν σημαντική για τον Γιάννη. Και ήταν η υψηλότερη!!!Πέρα από την επιβράβευση όμως, εμάς μας ταρακούνησαν όσα είπε αναπτύσσοντας ένα θέμα που αγγίζει την καθημερινότητά μας αλλά και την ανθρωπιστική πλευρά της ζωής μας.
"Με αφορά" μας είπε ο Γιάννης!
"Με αφορά γιατί έχω συνείδηση!"
"Με αφορά γιατί κι εγώ θέλω να βοηθήσω!"
Μας αφορά όλους το κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας.
Για να τελειώσει με την ρήση του Διονυσίου Σολωμού: 
"Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας"
 Τα μηνύματα ήταν καίρια.
Κατευθείαν στη δική μας συνείδηση. 
Μπράβο στο Γιάννη!
Μπράβο και στους Γονείς του, στην οικογένειά του αλλά και στο Σχολείο μας!!!
Το Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης!

Αλλά δεν ήταν μόνο ο Γιάννης διακριθείς!

Ήταν και η αδελφή του η Άννα - Μαρία Τζιρβελάκη εκπροσωπώντας το Γυμνάσιο Νεαπόλεως. Στους ίδιους αγώνες η Άννα - Μαρία Τζιρβελάκη κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΔΙΤΤΩΝ ΛΟΓΩΝ!!! 

Όπως σημειώνει η καθηγήτριά τους  Κατερίνα Γαλανάκη 


"Όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με προορισμό τους 2ους Παγκρήτιους Ρητορικούς Αγώνες, βασική επιδίωξή μας ήταν να συλλέξουμε όμορφες εμπειρίες και να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στα αγωνίσματα, που είχαμε επιλέξει να δοκιμαστούμε.Δέκα μαθητές, από τους οποίους οι έξι ρίχτηκαν στον ρητορικό στίβο,αποτέλεσαν μια πολύ δυνατή ομάδα! Ωστόσο, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας, χαρίζοντάς μας έτσι, απίστευτης έντασης συναισθήματα χαράς , ενθουσιασμού και συγκίνησης ! Τρεις συνεχόμενες ημέρες οι μαθητές μας αγωνίζονταν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και κατακτώντας πολύ σημαντικές διακρίσεις. Καταφέραμε να φτάσουμε στους ημιτελικούς όλων των αγωνισμάτων, ατομικών και ομαδικών, κάτι που από μόνο του ήταν ένας μεγάλος άθλος. Η Πολένα Παπαχρυσάνθου βρέθηκε στην πρώτη εξάδα των προκριματικών της εκφραστικής ανάγνωσης, ενώ η Άννα -Μαρία Τζιρβελάκη σκαρφάλωσε στην πρώτη τριάδα του Προτρεπτικού λόγου και η ομάδα των Διττών Λόγων(Ελευθερία Βαρδιδάκη, Άννα -Μαρία Τζιρβελάκη , Γιάννης Σουλαδάκης) ήταν μια από τις τέσσερις πρώτες ομάδες. Όλοι τους αγωνίστηκαν στους ημιτελικούς, προβάλλοντας πάνω από όλα το ήθος και την αλληλεγγύη τους, κερδίζοντας πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές και τον απόλυτο σεβασμό των "αντιπάλων"τους.
Όμως δε μείναμε εκεί, η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Ελένη Κριτσωτάκη, κατόρθωσε να φτάσει στον ΤΕΛΙΚΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ κατακτώντας την τρίτη θέση, ενώ η Άννα - Μαρία Τζιρβελάκη κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΔΙΤΤΩΝ ΛΟΓΩΝ!!! Ο Γιάννης Σουλαδάκης(19η θέση) και η Έλενα Παπαδημητρίου(14η θέση), επίσης, είχαν μια εξαιρετική παρουσία στους προκριματικούς της εκφραστική ανάγνωσης, το ίδιο και η Ελευθερία Βαρδιδάκη(7η θέση) στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου.Σημαντικός και ο ρόλος του Σταύρου Βασιλάκη, ο οποίος είχε το απαιτητικό καθήκον του χρονομέτρη. Η Αναστασία Βαρδιδάκη, η Αγγελική Μητσιάλη και ο Μάριος Διαλυνάς, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλους τους αγώνες των συμμαθητών τους, απαθανατίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές τους και στηρίζοντας την προσπάθειά τους! Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά για τις στιγμές που μας χαρίσατε και που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην καρδιά μας! Σας εύχομαι ολόψυχα να είστε πάντα τόσο δυναμικοί μαχητές σε κάθε τομέα της ζωής σας και να κατακτάτε τους στόχους σας!"
Μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους αγώνες και τα αποτελέσματα του Γενικού Λυκείου Νεάπολης στο παρακάτω Link:

2οι Παγκρήτιοι Ρητορικοί Αγώνες στο Ρέθυμνο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!