Η Κρασανοζαχαρένια

       Η Κρασανοζαχαρένια  όταν εγώ την γνώρισα ήταν γριά, ζούσε στην Καραπιδιά, ακριβώς πάνω από την σημερινή εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, γωνία του δρόμου που έμενε ο Ψαλίδης  πατέρας της Μαριώς Ψαλιδάκη.
       Δεν την γνώρισα στα νιάτα της αν ήταν παντρεμένη ή εργένισσα.  Το όνομά της  Κρασανή δεν ξέρω αν προήλθε επιδή της άρεσε το κρασί ή καταγόταν από το Κράσι. 
       Φημιζόταν στο χωριό για την μαντική της ικανότητα. Εγώ με την παρέα μου ταχτικά ομαδικά κατηφορίζαμε για το σπίτι της προκειμένου   να μάθουμε τα μελλούμενα μας. Εγώ, ο Βαγγέλης   Ελευθεράκης,ο Γιώργος Ροβίθης  (στόλαρχος  ) η Δανάη Ροβίθη,η Κατίνα Παχυγιαννάκη, η Μαρία Βαμβασάκη και η Μαριώ Κοσμαδάκη, είμαστε οι συχνοί επισκέπτες της.
       Κάποια φορά μας προμάντεψε κοιτάζοντας την παλάμη τoυ δεξιού χεριού. Βλέποντας την  μέσα μεριά της παλάμης  όπου φαίνονται οι γραμμές της ζωής όπως αναφέρονται, σε  μερικούς που ήσαν ολόκληρες οι γραμμές τους έλεγε, ότι θα ζήσουνε πολλά χρόνια, σε άλλους που κοβόταν τους στεναχωρούσε λέγοντάς τους, ότι θα ζήσουν λίγα χρόνια.
        Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ. Κάθε τόσο κοίταγα την παλάμη μου για να δω μήπως έσμιξαν οι γραμμές. Τελικώς διεψεύσθησαν οι χρησμοί  της.
        Του Βαγγέλη Ελευθεράκη εκτός από την   διάρκεια της ζωής του, του ανέφερε , ότι βλέπει ένα καλυμμαύκι και ότι θα γίνει παπάς.
       Εμείς την επισκεπτόμαστε τακτικά κυρίως   σπάζοντας πλάκα     με τα λεγόμενά της. Ποτέ όμως δεν φεύγαμε χωρίς να της δώσουμε μερικά ψιλά, όσοι ασφαλώς είχαμε.

 Γιώργος  Ιεραπετρίτης
       25/5/2018         

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!