Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

H μεγάλη κυκλοφορία ελικοπτέρων στην περιοχή του Σισού, τελευταία, ανέδειξε την ανάγκη για σύγχρονες υποδομές ασφαλούς προσγείωσης και απογείωσης…
Η αντίδραση των Αρχόντων μας ήταν ακαριαία! Όταν θέλουν πραγματικά κάνουν..."παπάδες"!
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους και λοιπούς άρχοντες που σήμερα δεν έκαναν τα «ρεπά» τους, κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη σχέδια - μακέτες για την κατασκευή σύγχρονου αερολιμένα στο Σίσι.
H αρχική πρόταση για υδατοδρόμιο στο Σίσι εγκαταλείφθηκε αφού το μελτέμι θα δημιουργούσε ιδίως το καλοκαίρι προβλήματα με τον υψηλό και συνεχή κυματισμό που προκαλεί...
Η προκαταρτική μελέτη που κατατέθηκε συνοδεύεται με οικονομοτεχνική μελέτη που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της πρότασης, αφού αποδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον από το Bollywood για την περιοχή, στην οποία θα τελούνται στο εξής γάμοι, βαφτίσεις αλλά και κάποιες άλλες ιερές τελετές των εκατομμυρίων Ινδών που θα συρρεύσουν στην περιοχή μας…

Από πρόσφατο ινδικό γάμο στο Σίσι!

Όπως είναι γνωστόν οι Ινδοί έχουν ως Ιερό Ζώο τις αγελάδες και το Καλημέρα Κρήτη προτείνει το Σπήλαιο της Σπηλιάδας που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο να φιλοξενήσει ως οικείος χώρος από την εποχή του Μανόλη Μανδελένη του Βουιδά, αυτές τις ιερές μυσταγωγίες!

Το Σπήλαιο όπου ο Μανόλης Μανδελένης ο Βουιδάς φιλοξενούσε τα βούγια του!
Ο Περιφερειάρχης ενθουσιασμένος αποδέχτηκε την πρόταση που στην κυριολεξία τον αιφνιδίασε αν δεν τον εξέπληξε κιόλας και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει και όλα τα παράλληλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος(Βιολογικό, Σχολείο, Γήπεδο, Οδικές συνδέσεις, διαχείριση νερών κ.α.) προκειμένου να υποστηριχθεί και εξυπηρετηθεί αυτό το σημαντικό έργο!
Σε ερώτησή του για το πως φτιάχτηκαν αυτά τα σχέδια του νέου αεροδρομίου της Κρήτης, που θα αλλάξει την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την προσπάθεια  βρίσκονται φιλικά διακείμενα πρόσωπα του χώρου διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων στην χώρα μας, τα οποία ένα βράδυ μεταξύ ρακής και σοφεγάδας στο Βραχάσι, υιοθέτησαν την ιδέα που έπεσε στο τραπέζι από κάποιο ευφάνταστο και εν ευθυμία διατελών Βραχασώτη! Άλλωστε όλες οι μεγάλες ιδέες έτσι συλλαμβάνονται!
Αλλά και σοβαρές επιχειρηματικές μονάδες του τουριστικού τομέα που ειδικεύονται στην μονοπωλιακή σχεδόν μεταφορά των vip επισκεπτών της περιοχής, υποστηρίζουν την πρόταση αυτή και όλοι μαζί έχουν καταθέσει, ήδη, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την κατασκευή του και την εκμετάλλευσή του για τα επόμενα 99 χρόνια!
Ο Δήμαρχος που έκανε ρελάνς στα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου μετά την καυτή πατάτα του Γαργαδόρου, μας δήλωσε ότι το Αεροδρόμιο στο Σίσι θα βγάλει από την απομόνωση την περιοχή, μια περιοχή στην οποία η ανάπτυξη είχε σταματήσει εδώ και 25 χρόνια, όπως έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη!
Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος από το Βραχάσι(του οποίου μας διαφεύγει το όνομα), που τόνισε ότι το αεροδρόμιο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής και ειδικά στον τομέα του Real Estate!
Δηλώσεις έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας που τόνισε ότι το αεροδρόμιο θα βοηθήσει πολύ στην αεροδιακομιδή ασθενών από τα νησιά, γεγονός που θα καταστήσει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ως Υγειονομικό Κόμβο της περιοχής του Αιγαίου!
Ενθουσιασμένη έδειξε και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, η οποία τόνισε ότι στα αντισταθμιστικά της κατασκευής και παραχώρησης, τα οποία διαπραγματεύεται προσωπικώς, θα είναι και η ανακατασκευή του μόλου στο Σίσι, η επέκτασή του καθώς και η αναβάθμιση του Λιμένα από αλιευτικό καταφύγιο σε σύγχρονη Τουριστική Μαρίνα! Για να ξεπεραστούν μάλιστα οι όποιες τυχόν αντιδράσεις από τους λουόμενους που έπαιρναν το μπάνιο τους επί δεκαετίες στη λιμενολεκάνη, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι με σειρά από υφαλογενείς μόλους θα επιχειρηθεί να φτιαχτεί από την απ΄ έξω πλευρά του μόλου παραλία και αν χρειαστεί θα σπάσουμε και τα ασκούρια!
Τέλος και η οργάνωση του Κυβερνώντος κόμματος αναμένεται μαζί με τον τοπικό κυβερνητικό Βουλευτή να κάνουν σήμερα δηλώσεις και να προτείνουν το έργο να γίνει με τη διαδικασία του fast track κατά τα πρότυπα του έργου στο Ελληνικό! Σε μήνυμά τους μάλιστα που έστειλαν στον Περιφερειάρχη, επεσήμαναν ότι σήμερα ίσως δεν μπορέσουν αφού προέχει να σωθεί η χώρα και η Μακεδονία μας! Ο Περιφερειάρχης αφού τους ευχήθηκε τα καλύτερα, επεσήμανε ότι αυτό το έργο ορόσημο για την Κρήτη είναι ίσως το κλειδί για τις υποψηφιότητες και στην Περιφέρεια Κρήτης που θα κάμψει τις όποιες αντιδράσεις κάποιων φανατικών κομματικών εγκεφάλων αλλά και του Μιχελογιαννάκη, ο οποίος απειλεί να κάνει πάλι απεργία πείνας στην Πλατεία Συντάγματος!

Το ιστολόγιο παρουσιάζει αποκλειστικά μία από τις μακέτες του αεροδρομίου το οποίο όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως είναι εντυπωσιακό!Σημείωση Ιστολογίου:

Πολλέςφορές η πλάκα δεν γίνεται αντιληπτή αν και δεν φταίει πάντα η πλάκα...
Το λέμε εξ αρχής προς πάσαν κατεύθυνση ότι το κείμενο δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Ένας μαύρος ιερέας στο Βραχάσι...

Έξι Μιλαθιώτες στο Μέτωπο του Πολέμου

"Βουλευτής Βραχασίου" ο Ζουράρις...

Ο βυθισμένος Πρωτομινωικός οικισμός της Σπηλιάδας στην περιοχή του Σισού

Στη μικρή μας πόλη

Η απόφαση για επανασύσταση της κοινότητας Μιλάτου και από το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου θα αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία που συντελέστηκε στο παρελθόν

Μέρος 1ο: Πολεμικόν Ημερολόγιον του Ελευθερίου Πλατάκη

Αλλάζουμε...