Θα πληρωθεί τώρα με πολύ μεγάλη επιβάρυνση ένα παλιό χρέος του τέως Δήμου Νεάπολης

Άλλη μια οικονομική υποχρέωση που ανάγεται στην περίοδο του πρώην Δήμου Νεαπόλεως έκλεισε με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγίου Νικολάου να αποδεχτεί την αίτηση του κατασκευαστή έργων Σπύρου Καμαράτου για καταβολή του χρηματικού ποσού, μαζί με τους τόκους υπερημερίας από το 2007, για εργασίες που είχε εκτελέσει για την κατασκευή παραδοσιακής ταβέρνας στο σπήλαιο της Μιλάτου.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί τις 7-7-2004 από την τότε «Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης και Πολιτισμού Δήμου Νεαπόλεως» (ΔΕΑΠΟΝ) με προϋπολογισμό 366.590 ευρώ (με το ΦΠΑ). Το έργο είχε ανατεθεί στον εν λόγω εργολάβο έναντι εργολαβικού ανταλλάγματος 279.603 ευρώ (με το ΦΠΑ). Μετά την πληρωμή των δύο πρώτων λογαριασμών που είχε υποβάλει ο εργολάβος, προέκυψε εμπλοκή με την πληρωμή του τρίτου λογαριασμού ύψους 193.037 ευρώ, τον οποίο κατέθεσε στις 8-10-2007. Και αυτό, γιατί η ΔΕΑΠΟΝ αντί να προχωρήσει με τη διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου και του επιβλέποντος μηχανικού της, εντός μηνός από την υποβολή του λογαριασμού, να προβεί σε έλεγχο και να τον εγκρίνει, να τον απορρίψει ή να ζητήσει τη διόρθωσή του, καταμετρώντας και το έργο που είχε εκτελεστεί, απάντησε στις 11-10-2007, μεταξύ άλλων, ότι «μετά την επανασύσταση της Κοινότητας Βραχασίου, στην περιφέρεια της οποίας ανήκει το έργο και με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν, είναι ευνόητο ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου δεν μπορεί να ελέγξει ούτε να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου», δηλώνοντας ότι «ο λογαριασμός παραμένει σε εκκρεμότητα».
Από τότε το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα, ο εργολάβος κατέφυγε στα Δικαστήρια και με τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν, υποχρεώνει το Δήμο Αγίου Νικολάου, ως καθολικό διάδοχο της ΔΕΑΠΟΝ, να του καταβάλει 193.037 ευρώ εντόκως από 9-12-2007. Οι τόκοι αυτοί ανέρχονται σήμερα σε 162.216 ευρώ. Επιπλέον ο Δήμος Αγίου Νικολάου επιβαρύνεται και τα δικαστικά έξοδα (400 ευρώ) της όλης αντιδικίας.
Στη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να πληρωθεί ο εργολάβος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Εξαφανίστηκε και αναζητείται 60χρονος άνδρας

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Ιωάννης Τζιρβελάκης: "Με αφορά γιατί έχω συνείδηση"! (Uptaded)

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;