Θα πληρωθεί τώρα με πολύ μεγάλη επιβάρυνση ένα παλιό χρέος του τέως Δήμου Νεάπολης

Άλλη μια οικονομική υποχρέωση που ανάγεται στην περίοδο του πρώην Δήμου Νεαπόλεως έκλεισε με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγίου Νικολάου να αποδεχτεί την αίτηση του κατασκευαστή έργων Σπύρου Καμαράτου για καταβολή του χρηματικού ποσού, μαζί με τους τόκους υπερημερίας από το 2007, για εργασίες που είχε εκτελέσει για την κατασκευή παραδοσιακής ταβέρνας στο σπήλαιο της Μιλάτου.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί τις 7-7-2004 από την τότε «Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης και Πολιτισμού Δήμου Νεαπόλεως» (ΔΕΑΠΟΝ) με προϋπολογισμό 366.590 ευρώ (με το ΦΠΑ). Το έργο είχε ανατεθεί στον εν λόγω εργολάβο έναντι εργολαβικού ανταλλάγματος 279.603 ευρώ (με το ΦΠΑ). Μετά την πληρωμή των δύο πρώτων λογαριασμών που είχε υποβάλει ο εργολάβος, προέκυψε εμπλοκή με την πληρωμή του τρίτου λογαριασμού ύψους 193.037 ευρώ, τον οποίο κατέθεσε στις 8-10-2007. Και αυτό, γιατί η ΔΕΑΠΟΝ αντί να προχωρήσει με τη διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου και του επιβλέποντος μηχανικού της, εντός μηνός από την υποβολή του λογαριασμού, να προβεί σε έλεγχο και να τον εγκρίνει, να τον απορρίψει ή να ζητήσει τη διόρθωσή του, καταμετρώντας και το έργο που είχε εκτελεστεί, απάντησε στις 11-10-2007, μεταξύ άλλων, ότι «μετά την επανασύσταση της Κοινότητας Βραχασίου, στην περιφέρεια της οποίας ανήκει το έργο και με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν, είναι ευνόητο ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου δεν μπορεί να ελέγξει ούτε να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου», δηλώνοντας ότι «ο λογαριασμός παραμένει σε εκκρεμότητα».
Από τότε το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα, ο εργολάβος κατέφυγε στα Δικαστήρια και με τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν, υποχρεώνει το Δήμο Αγίου Νικολάου, ως καθολικό διάδοχο της ΔΕΑΠΟΝ, να του καταβάλει 193.037 ευρώ εντόκως από 9-12-2007. Οι τόκοι αυτοί ανέρχονται σήμερα σε 162.216 ευρώ. Επιπλέον ο Δήμος Αγίου Νικολάου επιβαρύνεται και τα δικαστικά έξοδα (400 ευρώ) της όλης αντιδικίας.
Στη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να πληρωθεί ο εργολάβος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
ΠΗΓΗ: ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Βραχάσι 12 Ιουλίου 1936: Θεμελιώθηκε η μεγάλη εκκλησία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τον Οπλαρχηγό Κ. Σφακιανάκη, με αφορμή τη μεταφορά των οστών του στη γενέτειρά του

Μια απάντηση σε όσους από «αναπτυξιακό οίστρο» έχουν ξεγράψει το Βραχάσι…

101 είδη πουλιών ενδημούσαν το 1995 στο φαράγγι στο Σελλινάρι αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε στην Κοινότητα Βραχασίου!!!

Πρόσκληση κάθε Τετάρτη του Ιουλίου για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο στο Σίσι!

5,5 klm στην περιοχή κάτω από το Σελλινάρι και στη Μίλατο ασφαλτοστρώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Πάνω από το Σελλινάρι όμως τίποτα!!!

Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Νεάπολης έγραψαν στίχους του Ερωτόκριτου σε τοίχους του Βραχασού και του Σισού!

Ένας αθλητής με καταγωγή και από Βραχάσι αγωνίζεται στην κατηγορία SUPERSPORT και έρχεται πρώτος!