Όταν άλλοι παίρνουν 6,7 εκ € εμείς τι κάνουμε; Για το Βιολογικό στο Σίσι λέμε...
Πόσο καιρό θα πάρει στους Υπεύθυνους του Δήμου Αγίου Νικολάου και στην Δημοτική Ενότητα Βραχασίου να συναντηθούν για να συζητήσουν τα του Βιολογικού Καθαρισμού στο Σίσι;
Μαθαίνουμε ότι προσπαθούν πάνω από 6 μήνες να συζητηθεί το θέμα από τη ΔΕΥΑΝ και δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τη Δημοτική Κοινότητα; Και μάλιστα π
ριν ένα μήνα η ΔΕΥΑΝ έκανε επιστολή προς τη Δημοτική Ενότητα αλλά και πάλι δεν έχει γίνει όπως μαθαίνουμε κάποια συνάντηση;
Κι όμως στο έγγραφο αναφέρεται η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει και αν ερμηνεύουμε καλά, είναι ορατή η απώλεια ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. 
Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, ποιός θα λογοδοτήσει για αυτή την καθυστέρηση αν όχι για την απώλεια του έργου; 
Ο κ. Καραβελάκης που έχει εκλεγεί ως Σύμβουλος από το Βραχάσι, ο κ. Κοκολάκης ο έτερος ανύπαρκτος για το Βραχάσι Σύμβουλος ή ο κ. Κουτέπας; Ή μήπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Δημοτική Ενότητα;
 Όταν σε ένα χωριό 450 κατοίκων και σε μια Δημοτική Ενότητα 2,400 κατοίκων παίρνουν 6,7 εκ.€ στο Σίσι των 980 κατοίκων και σε μια Δημοτική Κοινότητα 2000 κατοίκων τι κάνουμε; Χάνουμε το ένα τρένο μετά το άλλο;


Είχαμε αναφερθεί και σε άλλες μας αναρτήσεις στην μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού στο Σίσι...
Διαβάζουμε σήμερα όμως στον τύπο της Κρήτης την είδηση που βγαίνει από την Περιφέρεια Κρήτης ότι σε άλλες περιοχές εντάσσουν πολλά εκ. € για το δικό τους βιολογικό.
Μια από αυτές η Γεωργιούπολη στα Χανιά η οποία και αυτή είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό του νομού Χανίων, το οποίο απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και 20 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Γεωργιούπολη έχει 455 κατοίκους!!
Το δημοσίευμα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
Και το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης ΕΔΩ στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Χρηματοδότηση 6,7 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την κατασκευή του βιολογικού στην Γεωργιούπολη-Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020

Χρηματοδότηση ύψους 6,7 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την κατασκευή του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, 1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων» (βιολογικός). Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναυτάκης και ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης χαρακτήρισαν την σημερινή ημέρα ως πολύ σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτη 2014-2020. Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος-Χωροταξίας-Ενέργειας Νίκος Καλογερής, Διοίκησης-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Νίκος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου Γιάννης Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαυρούλης, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας «THALIS E.S. S.A. – ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. Α.Τ.Ε. 2» Θωμάς Ναούμ, Βασίλης Παπαζήσης και στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υλοποίηση του σημαντικού έργου δήλωσε στα ΜΜΕ:
«Ήταν διακαής πόθος 20ετίας και πλέον, κοινοτικών, «Καποδιστριακών», «Καλλικρατικών», αρχών του δήμου μας. Σήμερα βρήκε τη λύση του με την  υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη με ποσό 6,7 εκ. ευρώ για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων της ευρύτερης περιοχής Ένα έργο πνοής που θα δώσει την αναπτυξιακή τροχιά  μιας και θα πρέπει να πούμε, ότι, είναι υπαρκτό το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή αφού στην περιοχή της Γεωργιούπολης διαθέτουμε 7 με 8 χιλιάδες κρεβάτια (ξενοδοχείων) και μάλιστα πεντάστερα ενώ την επόμενη διετία θα προστεθούν περίπου άλλες 3.000 κλίνες.  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η περιοχή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο, είναι ένα έργο το οποίο το οφείλει η περιοχή εξ ολοκλήρου στο Σταύρο Αρναουτάκη,  μίας και το «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή, και δώσαμε λύσεις με την συνεργασία όλων και το θετικό αποτέλεσμα φαίνεται σήμερα».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και όλες τις υπηρεσίες, τα στελέχη, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση του σημαντικού έργου ανέφερε: 
«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Γεωργιούπολης που ήταν αίτημα πολλών χρόνων όλων των Δημοτικών Αρχών, ένα αίτημα που έπρεπε να έχει λυθεί, όμως λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και λόγω μη ώριμων μελετών δεν μπόρεσε να ενταχθεί μέχρι σήμερα. Υπογράψαμε λοιπόν σήμερα τη σύμβαση με τον ανάδοχο, ένα έργο προϋπολογισμού 6,7 εκ. ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του βιολογικού».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα ανέφερε ότι, «με την ολοκλήρωση και των δικτύων γιατί ήδη έχουν δημοπρατηθεί τα δίκτυα και χρειάζεται ακόμα ένα ποσό για να μπορεί να ολοκληρωθεί, εκτιμούμε ότι την επόμενη τριετία ένα μεγάλο αναπτυξιακό περιβαλλοντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Γεωργιούπολης θα είναι ολοκληρωμένο ούτως ώστε να δώσει αυτή την περαιτέρω ανάπτυξη που έχει ήδη η περιοχή,  και όπως ακούσαμε και το Δήμαρχο, υπάρχει μία εξαίρετη συνεργασία και μπορούμε και διεκδικούμε πόρους όχι μόνο στο συγκεκριμένο έργο. Υπάρχει ετοιμότητα από το δήμο Αποκόρωνα και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μαζί να διεκδικούμε αυτούς τους πόρους για τους πολίτες.  Είναι μία ξεχωριστή ημέρα σήμερα για το Δήμο Αποκόρωνα γιατί με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία η γραφειοκρατική και ξεκινούν οι ανάδοχοι και θεωρούμε, ότι,  και τα υπόλοιπα χρήματα εμείς θα τα βρούμε ούτως ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο έργο για την ευρύτερη περιοχή, όπου νέες μονάδες ξενοδοχειακές γίνονται πολυτελείας 5 αστέρων και θα ξεπεράσουμε ακόμα τις 3.000 κλίνες, άρα είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία».
Τι προβλέπει το έργο
Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της αποχέτευσης Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής. Τα αστικά υγρά λύματα από τους οικισμούς Γεωργιούπολη, Καβρός, Βρύσες, Μουρί-Κάβαλλος και την παραλιακή τουριστική ζώνη του κόλπου Αλμυρού θα συλλέγονται και θα οδηγούνται μέσω του δικτύου αγωγών στις εγκαταστάσεις και κατόπιν τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται σε φρεάτιο φόρτισης και μέσω υποθαλάσσιου αγωγού τελικής διάθεσης στη θαλάσσια περιοχή.
Η επιλεγείσα μέθοδος επεξεργασίας είναι της ενεργού ιλύος με ταυτόχρονη νιτροποίηση/απονιτροποίηση, ενώ στην μονάδα των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων περιλαμβάνονται: φρεάτιο άφιξης, μονάδα προκαταρκτικής επεξεργασίας (εσχάρωση, εξάμμωση-λιποσυλλογή, ο κεντρικός αγωγός παράκαμψης, μετρητής παροχής), μονάδα βιολογικής επεξεργασίας με 2 ανεξάρτητες γραμμές επεξεργασίας (και πρόβλεψη για 2 μελλοντικές) με δεξαμενές επιλογής βακτηριδίων, οξειδωτικές τάφρους και δεξαμενές καθίζησης, μονάδα απολύμανσης με χλωρίωση, μονάδα επεξεργασίας λάσπης με φυγοκέντριση και προσθήκη ασβέστη.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθορίζεται σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, που αναλύονται σε 18 μήνες για την εκτέλεση και ολοκλήρωση των εργασιών του έργου, της θέσης σε αποδοτική λειτουργία και των δοκιμών ολοκλήρωσης και σε 12 μήνες ως χρόνος δοκιμαστικής λειτουργίας από τον ανάδοχο.
Από την υπογραφή του έργου σήμερα στο Ηράκλειο.
Μια σοβαρή Δημοτική Αρχή και μια σοβαρή εκπροσώπηση της Γεωργιούπολης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!