Το "ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ" το Σάββατο στο Βραχάσι!

Μια σπουδαία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάσι το Σάββατο 11-8-2018.
(Παλαιό Αρρεναγωγείο Βραχασίου, ώρα 21:00)
Σημαντικοί μουσικοί στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο θα είναι μαζί μας.
Το Μουσικό ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ στο οποίο δυο αγαπητοί και σπουδαίοι μουσικοί, ο Αριστοτέλης Ποταμιάνος και η Ειρήνη Στρατηγοπούλου που έλκει την καταγωγή της από το Βραχάσι. 

ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ

Το Σύνολο ΡΕΙ πήρε το όνομά του από το ρητό του Ηράκλειτου «Τά πάντα ρεί” που σημαίνει: τα πάντα ρέουν. Ο Ηράκλειτος ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι στον πυρήνα όλων των πραγμάτων υπάρχει κίνηση και όχι στερεό υλικό.
Ο κόσμος σήμερα επαληθεύει αυτό το ρητό περισσότερο από ποτέ. Τα πάντα αλλάζουν συνεχώς και όλο και ταχύτερα. Το σύνολό μας φιλοδοξεί να μιμηθεί αυτή την ευελιξία της σημερινής ζωής: παίζουμε σε εναλλασσόμενους συνδυασμούς με βάση τα έγχορδα, από ντουέτο μέχρι μεγάλο σύνολο και από μπαρόκ μέχρι ροκ!


Μια άλλη σημαντική κινητήρια δύναμη του Συνόλου ΡΕΙ είναι η συνεύρεση και συνεργασία όσο δυνατόν περισσότερων εθνικοτήτων. Η φιλοσοφία μας είναι πως η μουσική, ως διεθνής γλώσσα υψώνεται πάνω από τα σύνορα των χωρών και περιοχών και από τις διαφορές γλώσσας και κουλτούρας και χτίζει γέφυρες επικοινωνίας μέσω της διανόησης και των συναισθημάτων των ανθρώπων. Σε μια εποχή πολλαπλής κοινωνικής πόλωσης βρίσκουμε ότι οι τέχνες έχουν το χρέος να υποδείξουν στην ανθρωπότητα πως όλοι εμείς, τόσο διαφορετικοί, μπορούμε να γιορτάσουμε όλα αυτά που μας φέρνουν κοντά αντί να συγκρουόμαστε για όλα αυτά που μας χωρίζουν.

Υπάρχει πάντα μια καταπληκτική ιστορία που συνοδεύει ένα εξαίρετο μουσικό κομμάτι. Ένας από τους μουσικούς την αφηγείται πριν από την ανάλογη σύνθεση. Μπορεί να σχετίζεται με τον συνθέτη, ή κάποια μυθική εκτέλεση, ή μια εμπειρία κάποιου από τους μουσικούς. Επίσης επιδιώκουμε με ενθουσιασμό τη συνεργασία με άλλες τέχνες, όπως ο χορός, η ζωγραφική και προβολές βίντεο αρτ. Σε συνδυασμό με τη μουσική συμβάλλουν σε μια τελείως διαφορετική νέα εμπειρία.
Μέσω της ιδιαίτερα προσωπικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται, εκμηδενίζεται η απόσταση μεταξύ του κοινού και των μουσικών. Με αυτό τον τρόπο όλοι οι παρευρισκόμενοι βιώνουν τη συναυλία από κοινού.

Julija Hartig 


Η Julija Hartig γεννήθηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1972 και πήρε τα πρώτα της μαθήματα βιολιού στην ηλικία των πέντε ετών. Σαν νεαρό ταλέντο κέρδισε διάφορα βραβεία. Σπούδασε βιολί στην Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της, διορίστηκε βοηθός της καθηγήτριάς της E. A. Chugaeva στο ίδιο ίδρυμα.
Από το 1994 η Julija ζει στην Ολλανδία όπου σπούδασε με τον Ilya Grubert στο Rotterdam Conservatory και με την Keiko Wataya στο Utrecht Conservatory από όπου αποφοίτησε με άριστα και πρώτο βραβείο. Παρουσιάζεται τακτικά ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, όπως Radio Kamerphilharmonie (NL), Radio Symphony Orchestra of Belgrado και St. George Strings. Η Julija είναι μέλος των πρώτων βιολιών της Radio Philharmonic (NL) και μέλος πολλών συνόλων μουσικής δωματίου όπως το Duo Hartig/Broekhans, The Hungry Gods, Roctet, Trio και το Σύνολο ΡΕΙ. Επίσης ειναι μία από τους μουσικούς του Splendor Amsterdam και συνιδρυτής του συνόλου LUDWIG.
Η Julija παίζει το βιολί του Jean-Baptiste Vuillaume «Ex-Zimmerman” το οποίο της έχει παραχωρηθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Μουσικών οργάνων της Ολλανδίας. http://www.julijahartig.com

Alexej Pevzner 

Ο Alexej Pevzner γεννήθηκε στη Μόσχα το 1972. Τα πρώτα μαθήματα βιολιού τα πήρε από τον πατέρα του σε ηλικία 6 ετών. Αργότερα σπούδασε στην φημισμένη Μουσική Σχολή «Gnessin” και στο Μουσικό Κολλέγιο του Κονσερβατόριου της Μόσχας.
Από το 1990 κατοικεί στην Ολλανδία, όπου ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στο βιολί, στο Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Κατόπιν σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο Conservatorium του Maastricht. Από το 1994 ο Alexej κατέχει τη θέση του δεύτερου κονσερτίνου στην Gelders Orchestra (Φιλαρμονική του Άρνεμ). Παράλληλα συμπράττει τακτικά με διάφορα σύνολα, τόσο ως βιολιστής όσο σαν διευθυντής ορχήστρας.

Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Mοιράζει το δημιουργικό της χρόνο ανάμεσα στην μπαρόκ και στη μοντέρνα βιόλα. Είναι μέλος της  Bach Orchestra of the Netherlands και συμπράττει τακτικά με διάφορες άλλες Ολλανδικές ορχήστρες και σύνολα όπως η North Netherlands Orchestra, Philharmonie Zuidnederland, Gelders Orchestra, την Netherlands Philharmonic κ.α. Παράλληλα ασχολείται με ιδιαίτερο πάθος με την μουσική δωματίου και είναι μέλος του Συνόλου ΡΕΙ.
Στην γενέτειρά της Αθήνα ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 6 ετών. Μετά την αποφοίτησή της από το Ωδείο Αθηνών το 1992, συνέχισε τις σπουδές της στην “Hochschule für musik”  στο Γκρατς της Αυστρίας με τον Matthias Maurer. Η Ειρήνη έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες και σύνολα δωματίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία πριν (και μετά από) την μόνιμη εγκατάστασή της στη Ολλανδία το 1998.

 Aristotelis Potamianos (Αριστοτέλης Ποταμιάνος)
 Aristotelis Potamianos (Αριστοτέλης Ποταμιάνος) είναι από το 1998 κορυφαίος κοντραμπασσίστας της Gelders Orchestra (Φιλαρμονικής του Άρνεμ). Παράλληλα έχει συμπράξει με πολλές Ολλανδικές ορχήστρες και σύνολα, όπως η Royal Concertgebouw Orchestra,  Rotterdam Philharmonic, Radio Philharmonic , Asko/Schönberg κ.α. Ταυτόχρονα με το Σύνολο ΡΕΙ, είναι μέλος του Gelders Contrabass Ensemble και του avant-garde συνόλου «The Hungry Gods”.
Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε και τη μουσική του κατάρτιση: σπούδασε κοντραμπάσσο στο Ωδείο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του το 1992, συνέχισε τις σπουδές του στο Rotterdam Conservatory, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1997. Κατά την περίοδο της φοίτησής του ακολούθησε διάφορα masterclass και πήρε μαθήματα από πλειάδα διάσημων παιδαγωγών: Todor Toshev, Thomas Martin, Jean-Marc Rollez κ.α.
Έχει συμπράξει σε εμφανίσεις μουσικής δωματίου με πολλούς διεθνείς κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι P. Badura-Skoda, P. Plavner, B. Gorzynska, M. Maurer, R. Moog, Y. Chang Cho και το Mozart Piano Quartet.
Ο Αριστοτέλης παίζει σε ένα κοντραμπάσσο Adolfa Berretta που του έχει παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Μαικήνων της Φιλαρμονικής του Άρνεμ. http://www.aristotelis-potamianos.comΔημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Η ιστορία της Μαρίας Λιουδάκη από τη Λατσίδα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την τανία "Το τελευταίο σημείωμα"

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα!

Ο πολύχρωμος γάμος στο Σίσι κόστισε 1 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις ναυαγοί σφουγγαράδες από την Κάλυμνο στο Σίσι

Οι μαθητές που πήγαιναν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Νεάπολης το 1965!

Πρόταση βόμβα! Αεροδρόμιο στο Σίσι!

Έδωσε το όνομά του στο νησί της Αγίας Βαρβάρας!!! Τέτοιο θράσος!! Από που το αντλεί;

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 στο καφενείο του Γιάννη τση Καλής...

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού του Αντώνη Ζερβού στο Σίσι!